joi, 8 martie 2018

Un Congres pentru liniştea lui Dragnea


 
  O reeditare a congreselor PCR din vremurile apuse se petrece acum la PSD. Nici celelalte partide nu sunt mai breze. Partidul se manifestă prin  voinţa liderului, ceilalţi membrii se pliază pe această voinţă. Cine mişcă în front nu mai pupă funcţii. Eu nu spun că este neapărat rău, atâta vreme cât se asumă acest fapt, atâta vreme cât liderul spune clar: „eu sunt partidul, precum Ludovic al XIV-lea :”eu sunt statul” în această situaţie membrii de partid ştiu că nu mai au dreptul la opinie. Ai vorbit contra şefului, ţi-ai pierdut pâinea politică, aşa este jocul. Cu alte  cuvinte, spune liderul: „ bă lăsaţi-o mai uşor cu critica, veniţi cu laude, cu susţinere, cu elogii, cu :” şefule, eşti cel mai frumos, cel mai deştept, să moară mama!” Dacă te faci deştept şi consideri că partidul este al tuturor membrilor, iar cel mai tare este statutul partidului, ideologia şi doctrina lui, ai pus-o! În filmul serial „Lumini şi umbre” era o replică formidabilă, unul de la centru PCR îi spunea unui secretar de organizaţie orăşenească: „mă, mai bine să greşeşti odată cu partidul, decât să ai singur dreptate împotriva lui”. Sigur şi în acest caz partidul era liderul.
 Când un individ, fie el şi mediocru sau mai ales, ajunge mare lider, dintr-o dată devine şi cel mai deştept, al dracului de deştept, atât de deştept că dacă îi spui că greşeşte, liderul va considera că este o insultă de neiertat, ceva gen: „s-a oprit pământul din învârtitul lui cotidian.”
La PSD va fi un congres fără punerea în joc a mandatului de preşedinte plin, ci doar pentru alegerea vicepreşedinţilor, a secretarului general şi a Preşedintelui Executiv.
Domnul Dragnea pentru a dormi liniştit îşi ia noi vice preşedinţi care să nu mai mişte în front, unii obedienţi, gata să-i facă pantofii şi să-i ţină oglinda pentru aş aranja mustaţa. Deja au început să curgă adeziunii din teritoriu pentru conducătorul iubit. Nu am nimic cu Dragnea, să fie în veci Preşedinte PSD, dar ştiam că s-a făcut o revoluţie, că s-au schimbat mentalităţi, că suntem occidentali prin gândire. Suntem pe dracu! În ziua de azi România arată mai rău decât după război, iar Partidul Comunist Român (PCR) s-a multiplicat în mai multe partide. De ce trece timpul de aceea văd mai mulţi lideri bolnavi de paranoia. Văd lideri de partid care nu acceptă nici un fel de contrazicere, ei sunt alfa şi omega. Probabil s-au molipsit de la Băsescu şi acum mai nou Iohannis, la fel de paranoici dacă nu mai mari decât Ceauşescu. Ăsta din urmă timp de 24 de ani cât a fost la putere a făcut ceva, avea cu ce se mândri, au şi ăştia, unul are şase case rămase, altul are multă avere personală, asta au putut face pentru ei în detrimentul ţării. Nu pot spune despre Băsescu că a înstrăinat flota fiindcă instanţa de judecată la declarat nevinovat. Oricum flota nu mai este, unde o fi, cred că tot fostul secretar de stat din ministerul transporturilor din perioada guvernului Roman ştie. Şi mulţi din jurul lui.
  Din teama că Ecaterina Andronescu va câştiga funcţia de Preşedinte Executiv, Dragnea a ordonat premierei Dăncilă să candideze pentru funcţia de Preşedinte Executiv. Prin această manevră Liviu Dragnea şi-ar asigura liniştea în partid.
După părerea mea lucrurile ar trebui să fie mult mai democratice, partidul trebuie să fie un organism viu, cu contre, păreri pro, idei noi, toate  să fie dezbătute în cadrul partidului, iar de aici să se iasă cu rezoluţii. Cred că dacă s-ar fi procedat aşa, nu s-ar fi ajuns să se schimbe trei guverne într-un an de zile.
  Faptul că au fost hotărâri de lider, fără dezbatere ori cu simulacru de dezbatere, a dus la un lucru inedit petrecut vreodată în vreo ţară din lumea asta. Anume ca un partid să-şi trântească propriile guverne, de fapt propri prim miniştri. Nu vorbiţi de Italia anilor ’70, acolo se schimbau guvernele pentru că nu mai aveau sprijin în Parlament din cauza unor crize politice, ruperi de alianţe, etc.
 Nu înţeleg de ce se mai face acest simulacru de Congres, lucrurile oricum sunt tranşate, vicepreşedinţii vin ţinându-se de mânuţe perechi, un băiat şi o fată, din regiunile PSD, au în buzunare voturile asigurate, doar ceva emoţii vor fi pentru funcţia de Preşedinte executiv, nu multe dar vor fi.
PSD-ul sâmbătă va mai bifa un Congres, un fel de MAN-ul de pe vremuri sau al XIV-lea Congres când Ceauşescu nu mai trebuia să candideze, a făcut-o şi la costat viaţa, pe Liviu nu-l va costa nimic, sper că nici pe noi. Conform tradiţie urez succes lucrărilor celui de-al nuştiucâtelea Congres al PSD!
Poza aparţine : ziaruldeiaşi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...