sâmbătă, 8 iunie 2013

Constitutia si minoritatea sexuala!

            Voi aborda un subiect ce se dezbate in aceste zile. Acesta poate deveni articol in  Constitutie. Tema este foarte sensibila si comporta o anumita doza de intelegere si toleranta. Voi incerca sa nu combat, dar sa nici nu aplaud, ma voi stradui sa fiu cat mai obiectiv, daca nu voi reusi in totalitate, sa fiu iertat, sunt totusi om.
            Se discuta despre minoritatile sexuale, daca se pot casatori intre ele persoane de acelasi sex. Problema minoritatilor sexuale nu este noua, ea dureaza de mii de ani, mai la vedere, mai ascunsa, dar tolerata cu buna  stiinta. Voi da cateva exp. de barbati care nu s-au dat inapoi de la o partida de amor cu persoane de acelasi sex : Alexandru Macedon, Cezar, Baiazid, si multi altii. Mai ales in timpul expeditiilor lungi cand femeile erau o raritate,ori nu erau de fel. Frumoasa poeta antica greaca Sapho,  pe insula Lesbos impreuna cu alte fete au intemeiat o scoala de dans si dragoste, de aici se pare ca le-a ramas si numele femeilor ce se iubesc intre ele, lesbiene.
            Faptul ca o persoana este indragostita, ori se simte atrasa de o alta persoana de acelasi sex, asta este, nu este normal, dar nici nu putem face nimic. Fiecare cu viata lui poate face ce vrea atata timp cat lucrurile se petrec in dormitorul lor, expunerea in public poate aduce prejudicii morale celorlalte persoane. Se  cere aprobarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, asta este  de discutat, dar daca nu deranjeaza cu nimic pe ceilalti, de ce nu se pot casatori? Oricum casatoria va fi numai una civila, religioasa nu poate fi, sa se casatoreasca, dar este stiut ca violenta in randul lor este mai mare, odata casatoriti dreptul de “proprietate”asupra partenerului creste, de aici se pot naste conflicte pe fondul geloziei. Odata casatoriti, vor cere dreptul ca un cuplu sa poata adopta un copil. Asta este problema cea mai spinoasa in toata discutia despre homosexuali. Personal sunt impotriva adoptiilor de catre cupluri de acelasi sex. Copilul adoptat poate fi un matur normal, fara deviatii sexuale. Traind in casa cu acesti oameni este foarte probabil ca acel copil sa creada ca ceea ce fac parintii lui adoptivi  este ceva normal si sa aleaga acelasi drum cu al lor. O alta situatie, ce se va intampla cu copilul la scoala, stiut fiind faptul ca in general copiii taxeaza orice lucru care nu intra in normalitate, ori cuplul gay, oricat de toleranti vom fi, tot nu-l vom considera a fi normal. Acest copil va fi izolat de ceilalti copii, va deveni un introvertit, va ocoli colectivul, isi va forma o lume a lui care nu va fi diferita de a parintilor sai adoptivi. Avem dreptul sa distrugem viitorul unui om? Societatea se bazeaza pe cuplurile heterosexuale pentru perpetuarea natiei. Cuplurile homosexuale trebuie sa ramana o minoritate, de aceea trebuie ca parlamentarii sa se gandeasca foarte bine la hotararile ce le vor lua, nu avem dreptul sa distrugem viitorul nimanui, dar nici sa condamnam anumite comportari deviante atata timp cat nu aduc atingere pudorii publice. Un copil adoptat, ajuns la varsta majoratului, ar putea actiona in judecata statul, pentru ca a fost incredintat spre crestere si educare, unui cuplu gay.
            Vrem sa fim o tara toleranta, dar pentru aceasta trebuie sa intelegem foarte bine fenomenul, sa masuram impactul asupra societatii in general, sa fie luate acele masuri care pot construi o societate si nu pe acelea care pot distruge. Nu cred ca Romania la ora actuala este pregatita pentru a intelege atat de bine iubirea dintre persoanele de acelasi sex. Timpul va hotari cand va fi momentul cel mai bun pentru a implementa astfel de legi. Pentru protejarea acestor cupluri, cred ca este bine ca aceasta lege sa mai intarzie.
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...