sâmbătă, 6 iulie 2013

Stiri de ultima ora II !



            Procurorul  rasturnat in fotoliul adanc, fumeaza, cu gandul la autobuzul plin cu elevii ce asteapta in curtea Procuraturii sa fie chemati la audieri, trage din tigara nervos, il deranjeaza tupeul profesorilor, auzi dom'le sa ia spaga 500 de euro, unde se trezesc astia, ce se va alege de biata tarisoara in care spaga a ajuns 500 de euro, unde sunt vremurile de alta data, cand pentru 50 de mii de euro nici nu  ne dadeam jos din pat, acum, auzi, sa ia spaga 500 de euro?
            “Sa traiti” saluta respectuos un agent de politie, putin cam agitat
            “Ce e ma, a terminat comisarul de anchetat elevii din autobuz, le-a luat toate datele, a scos tot ce se putea scoate de la ei?”
            “Da, sa traiti, acum lucra cu ultimul elev, mai avea doi dinti sa-i scoata si rezolva problema”
            “Bai agent, buna captura asta, da' ia zi-mi, ce a mai scos de la ei comisarul?”
            “Pai a scos vreo zece dinti, 2 picioare rupte, un umar dislocat, ceva rani in jurul ochilor, cativa nu vor mai sta in fund vreo 2 saptamani, in rest e OK.”
            “Au recunoscut, au dat spaga?”
            “Da, sa traiti, spuneau ca au fost obligati de profesori sa dea cate 3 lei de fiecare, sa cumpere cafea si apa minerala pentru comisia de examinare”
            “Copiute a gasit comisarul prin buzunarele lor?”
            “Nu a gasit, ca a si zis dom' comisar” : “bine ma, fara copiute, dracu a mai vazut asa examen, pe vremea mea daca nu aveai copiute, nici nu te primea in examen”
            “Bine agent, spune-i comisarului sa le ia declaratii scrise, apoi sa le dea drumul”
            “Inteles, sa traiti!”
Procurorul se uita la usa pe care tocmai a iesit politistul, apoi se ridica din fotoliu, se intinde, isi ia mapa si pleaca. Masina in care se afla Procurorul opreste in fata unei vile impunatoare. Suna la sonerie, din difuzorul video interfonului se aude glasul lui Sorin, apoi poarta se deschide, masina ruleaza pe aleea din curte pana la peronul din fata casei. Coboara Procurorul din masina, da mana cu Sorin Blejnar, caci a lui era mandretea de vila, apoi intra  amandoi in casa racoroasa, pentru a se proteja de arsita de afara.
            “Sorine vin cu o treaba neplacuta, bai sti cum e, cineva ti-a facut reclamatii, mai sunt si aia de la Curtea de Conturi, ce mai, imi revine mie misiunea neplacuta de a-ti pune cateva intrebari, dar inainte de asta, sa stii ca te apreciez foarte mult, ma, cum ai facut cand ai platit vila, ca in loc sa iti scada soldul din cont, la tine ramanea la fel? Ba a mai si crescut putin.
            “Asta e pentru dosar?”
            “Nu, Sorine, asta era pentru mine, a fost tare de tot”
            “Procurorule ai grija cum pui intrebarile, ca atunci cand am verificat firmele parintilor tai, daca nu ma uitam, asa, la oameni si astazi mai plateau amenzile”
            “Lasa Sorine, ne intelegem noi”
          “Trebuie sa iti iau o declaratie, continua Procurorul, sub prestare de juramant pe Biblie, esti de acord? Partea proasta este ca am uitat biblia la birou”
            “Nicio problema, am eu una data de Prea Fericitul”
            “D-le Blejnar ati citit acuzatiile care vi se aduc, sunt adevarate?”
            “Nu, sunt numai minciuni”
            “Sunteti gata sa jurati pe Biblie, ca acuzatiile aduse sunt numai minciuni?”
            Sigur ca da, jur ca toate acuzatiile aduse mie de reclamantii mei si de Curtea de Conturi sunt numai minciuni”
            “Va felicit D-le Blejnar, sa stapaniti sanatos vila si toata averea dobandita, apropos, ai vazut Sorine ce se dregadeaza viata, ce jos au coborat stacheta profesorii, 500 de euro mita la bacalaureat, cum sa mai traiesti dom'le cu bani astia?  Stii si tu, caci nu te bucuri singuri de spaga, mai traiesc si altii, Nasu’ zicea   sa iesim la interval ca nu stiu ce vrea sa naseasca, parca un nou partid, pai cu spaga asta sa-si puna pofta-n cui. Sorine semneaza procesul-verbal si sa auzim de bine!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...