marți, 16 iulie 2013

Stiri de ultima ora ! Nu ne vindem tara!



            Nu ne vindem tara,  foarte bine, trebuie sa ne pastram glia stramoseasca, vatra pe care au nascut toate mamele de pe acest pamant pentru ca samanta de roman sa nu piara. Ca  elev la scoala am invatat la ora de geografie care sunt vecinii tarii noastre, care sunt bogatiile subsolului si ale solului, ce animale traiesc pe teritoriul patriei noastre si multe altele. Vecinii Romaniei sunt aceiasi de vreo 17 ani, aici cred ca nu se vor face modificari majore intr-un timp apropiat.
Bogatiile subsolului sunt :
1)      Petrolul candva ocupam locul 5 in lume si locul 2 in Europa, acum numai avem, mai bine zis numai avem noi romanii, au austriecii petrolul romanesc, dar noi, nu ne vindem tara.
2)      Carbune : Din directive venite de la UE, FMI si D-zeu stie de unde, am inchis minele, si ce bun era carbunele pentru populatie, il foloseau in loc de lemne, mai bine taiem padurile, dar, nu ne vindem tara
3)      Metale neferoase inclusiv aur si argint, mai avem vreo cateva exploatari ce le tinem in conservare, restul sunt vandute unor companii straine, dar, nu ne vindem tara.
4)      Lemnul, cand eram copil ani de zile lumea mergea la plantat de puieti, pana s-a asigurat o suprafata foarte mare de paduri, acum se taie intr-o veselie, este intrecere socialista cu indepliniri de plan si raportari de indepliniri de cincinal in 4 ani si jumatate, d-le Verestoi vezi domle ca vor mai fi oameni in tara asta si dupa moartea dumitale, mai lasa 2-3 copaci macar sa aiba din ce isi face cosciuge. Padurile se taie cu indarjire, de parca ramanerea unor copaci in picioare ar cauza naturii si climei, nu domnilor criminali care taiati in nestire paduri intregi si lemnul il exportati brut in strainatate, nu ramanerea in picioare a padurilor fac rau, ci despadurirea distruge natura si dezechilibreaza clima, ati inteles gresit, dar, noi nu ne vindem tara.
5)      Industria (combinate siderurgice, combinate de utilaj greu, combinate de oteluri speciale, combinate de sarma si produse din sarma, uzine de tractoare, de autocamioane, de locomotive diesel, de vagoane, de tehnica militara si de razboi, de automobile si multe altele, doamne cata industrie mai aveam!), am privatizat-o, adica am vandut-o pe un prêt de nimic unor speculanti straini care, au taiat acesti mastodonti si i-au dus la fier vechi, combinatul de la Calarasi a fost dus la fier vechi, desi utilajele erau noi nici nu fusesera despachetate, numai avem nimic, dar, nu ne vindem tara.
6)      Agricultura (combinatele de porci si de industrializarea carnii, fermele de vite pentru lapte si tineret bovin la ingrasat pentru taiere, combinatele avicole), toate le-am dat pe gratis, sunt distruse, dar noi, nu ne vindem tara
7)      Statiuni balneo-climaterice, perle ale Europei, vandute unor intreprinzatori straini, care le-au lasat de izbeliste, acum sunt distruse, noi, nu ne vinem tara.
Ma opresc aici, nu vreau sa enumar tot, in treacat mai spun despre CFR marfa si calatori-distruse si astea.
In concluzie, nu ne vindem tara, o dam mai mult gratis, bucata cu bucata, asa cum am procedat pana acum. Suntem o tara care am reusit sa vindem tot ce puteam vinde, azi numai avem industrie, numai avem agricultura, in schimb avem datorii, multe datorii la FMI, BM, si UE , acesti bancheri sunt cei care dau OK in problemele importante ce trebuie sa le ia guvernul, dar si in aceste conditii, noi, nu ne vindem tara.
Ma intreb, ce masuri am putea lua pentru ca aceasta tara sa mai renasca?
Singura masura care ar putea pune tara pe picioare este stimularea agriculturii
Aceasta se poate face prin ajutor imens de la stat in primii ani, in primul rand trebuie facuta cadastrarea pamantului si intabularea lui. In Romania mai mult de 60-70 % din proprietari sunt decedati, mostenitorii nu au posibilitati materiale pentru a face cadastrarea si intabularea pamantului, aici statul trebuie sa intervina prin sustinerea financiara a acestei actiuni. Odata intabularea terminata, noii proprietari altfel pot dispune de suprafetele lor de teren, fie lucrandu-le cu forte proprii, fie il dau in arenda, fie il vind, oricare din aceste masuri este buna atata timp cat suprafetele de teren nelucrat scade spre zero. Mai poate statul sprijini in primii ani fermierii cu seminte, combustibil, ingrasaminte si suport tehnic, dupa doi trei ani ajutorul poate scade pana la 50% din suma initiala.Domnilor guvernanti, faceti ceva pentru tara, coabitati cu noi cetatenii Romaniei, pentru binele vostru si votul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...