marți, 2 iulie 2013

Dreptul fortei !



            Intr-un stat democratic trebuie sa primeze forta dreptului, atunci cand primeaza dreptul fortei, democratia este numai la nivel declarativ.
De 23 de ani ne hranim cu democratie, cel putin asa ne spun cei ce vin din 4 in 4 ani sa cerseasca voturile noastre, este adevarat ca mai aduc cate un pix, o galeata, ori o punga de malai, democratie, democratie, dar lumea cam rabda de foame, asa ca macar odata la 4 ani isi amintesc ca si romanii mananca, este adevarat ca este un obicei prost. Domnul Basescu, duca-se pe pustii, a incercat in guvernarea Boc sa invete romanii sa numai manace, pentru sanatatea lor(mancarea este plina de E-uri, colesterol si alte substante toxice pe care le stie Mencinicovschi), dar fa treaba cu romanul, el s-a incapatanat sa manance si sa nu iasa pe cale naturala din sistemul de pensie.
            Asta este o problema care ii sta in gat coabitantului de la Cotroceni, au murit cativa, dar nu suficient, ce stat e asta in care batranii si bolnavii nu inteleg ca sunt piatra de moara de la gatul progresului, nu Progresul Bucuresti, progresul societatii romanesti.
Au ajuns politicienii si clientela lor sa numai doarma noaptea de grija zilei de maine, bine domle azi am avut ce fura, dar maine? Asta este o mare problema si eu ma gandesc la ei, dar maine ii va prinde cineva? Suntem o tara in care legea primeaza, asa ni se spune.Sa analizam putin : Un anume procuror tine in arest 11 luni un om care se dovedeste pana la urma a fi nevinovat, s-au luat masuri disciplinare impotriva procurorului, a fost numit sef DNA. Bine ia facut, asa trebuie sa pateasca cei care se joaca cu libertatea omului.
Si acum plange bietul procuror, noroc cu Basescu, suflet milostiv, la luat si la intepenit pentru 9 ani judecator la CC. Acum lasand ironia deoparte, statul la despagubit pe om, dupa un lung proces la CEDO, dar zilele state in inchisoare cine i le da inapoi?  Cine ii plateste stresul, gandurile negre, neincrederea in sistemul judecatoresc, distrugerea unei familii, poate chiar distrugerea unei vieti? Plata in bani este o chestiune cinica, demna de banditii ce spun : “te omor si te platesc in bani”
Cazul Tundrea, 13 ani in spatele gratiilor, pana sa-si gaseasca dreptatea si-a gasit moartea. S-a gandit cineva, ca moartea lui Tundrea a avut un autor moral, as zice chiar mai multi? 13 ani inchis pe nedrept, traind zi de zi un adevarat cosmar, strigandu-si dreptatea in fiecare zi, si la fiecare sedinta de judecata, nimeni nu la auzit. Judecatorul oare chiar a gasit probele administrate de procuror indubitabile, ori pur si simplu trebuia condamnat cineva? In toate tarile sunt erori judiciare, dar la noi se intampla de parca am fi in intrecerea socialista din vremurile apuse, prea multe erori, prea putine sanctiuni. Procurorul, judecatorul si ceilalti ar trebui anchetati ca autori morali in cazul morti lui Tundrea si judecati in consecinta, a murit un om, cineva trebuie sa plateasca, nu se poate ca cineva sa dispuna la bunul plac de vietiile oamenilor si sa nu plateasca. Cazurile expuse ma duc cu gandul ca la noi in tara primeaza dreptul fortei, atunci democratia unde este? Cineva spunea : “suntem in tara Procurorilor, poate asa este, dar cine-i conduce nu e procuror, este bisnitar de blugi, cafea si alte electronice ,conform propriei declaratii.
            Vreau sa traiesc in tara, in care greselile se platesc, indiferent de cine le comite.
Vreau sa traiesc in tara in care legea este lege si respectata de toti incepand cu cel de la “masa verde” pana la ultimul pion de pe tabla de sah.

Un comentariu:

  1. din pacate noi nu vom putea schimba nimic,doar ei,tinerii de azi daca vor,pt .ei .IN 89,au murit pt.distrugerea acestei frumoase ROMANII,acum sa se sacrifice si pentru reabilitare.

    RăspundețiȘtergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...