Dupa
2 saptamani de spitalizare in sectia de recuperare a Spitalului Orasenesc
Pucioasa, am ramas cu 2 impresii puternice :
1)
Personalul medical: doctorii si asistentele,
profesionisti cu pacientii, vorba buna, incurajarea vin in ajutorul si in
completarea tratamentului pentru recuperare.
2)
Alimentatia: aici lucrurile stau extraordinar de prost,
de infect, totul aducand cu nesimtirea, cu lipsa de respect pentru sanatatea
pacientului, cu indolenta si hotia.
Intr-un sistem sanitar blamat si
subfinantat iti permiti sa faci orice hotie, orice intrebare de genul: de ce
mancarea este proasta? Raspunsul nu poate fi decat : “nu sunt bani”, ceea ce nu
intodeauna este purul adevar. In acest Spital pe care il venerez pentru
personalul sanitar, dar il detest pentru modul defectuos si intentionat
criminal in modul de a pregati hrana pacientilor, am putut observa pana unde
poate merge cinismul banului. Ideea este de a chema bolnavii de 3 ori pe zi la masa, nu
de ai si hrani. Nu voi face nici un fel de discutie despre marimea portiei, ci
numai despre calitatea ei. Am sa dau ca exemplu ce s-a servit la o masa de
pranz : o ciorba nedefinita din 2 feliute de cartofi si 5 cm de tija de
macaroane, fara a avea macar o frunza de verdeata, iar felul doi spanac de
conserva cu conopida murata(probabil conservata cu ceva ani in urma, pentru ca
era putreda) si multa faina, foarte multa faina, bineinteles ca nici aici nu
era pusa verdeata, nu voi face referire la
faptul ca nu avea carne, nu este important. Important am considerat modul in
care a fost pregatita “hrana pacientilor”, chiar in conditii de criza. Aici am
constatat o reala nepasare din partea managerului Spitalului care, nu pune nici
un prêt pe viata celor ce sunt nevoiti
sa se interneze in acest lacas de sanatate. Intrebare pentru acelasi manager :
a gustat vreodata din acea portie de “hrana” ce ajunge in farfuria bolnavului?
Si daca da, ce masuri a luat? In cazul in care nu a luat nici-una, este foarte
grav, asta poate demonstra complicitatea lui la modul de pregatire a “preparatelor”.
Ca un “beneficiu” al hranirii
mele si a celorlati pacienti cu “minunatiile” pregatite in bucataria Spitalului
Orasenesc Pucioasa a fost o deranjare a stomacului si creerea unei indispozitii
pe tot parcursul perioadei de internare, pentru reechilibrare am fost nevoiti
sa urmam alte tratamente medicale, bineinteles cu banii din propriul buzunar.
Ma gandesc foarte serios sa actionez in judecata administratia spitalului
pentru prejudiciul de sanatate provocat pe perioada internarii.
Cred
ca se impune ca la data internarii pacientul sa fie intrebat daca isi poate
asigura singur hrana, astfel incat la bucataria Spitalului sa fie pregatite
numai portii de mancare pentru pacientii ce nu pot sa-si asigure hrana, in
acest fel si mai ales daca nu se mai fura, cred ca se poate pregati o masa
comestibila.
Cadrele medicale din unitatea
spitaliceasca trebuie sa faca front comun prin rapoartele de garda si sa
sesizeze conducerea spitalului de fiecare data cand apar cazuri de imbolnavire
a pacientilor in urma consumului alimentelor
de la bucatarie..
Primaria
orasului prin organele competente, trebuie sa indentifice cauzele degenerarii
normei de hrana si a modului in care aceasta se pregateste, bineinteles daca nu
sunt straini de aceste nereguli, imi place sa cred ca nu au nicio legatura.
Trebuie sa invatam sa ne
respectam, trebuie sa invatam ca suntem egali, dar ca in anumite etape ale
vietii putem fi pusi intr-o anumita inferioritate unii fata de ceilalti,
trebuie sa invatam sa redevenim UMANI.
Nu
pot incheia acest articol pana nu transmit multumirile mele DOAMNELOR doctor :
Manoiu si Mihai (ordinea poate fi oricare), pentru profesionalism si bun simt,
deasemeni intregului personal mediu si infirmierelor pentru rabdare si
devotement.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu