sâmbătă, 19 octombrie 2013

Stiri de ultima ora ! XXII



            In ultimele ore stirile vin in avalansa, fiecare post de televiziune le molfaie in saliva proprie apoi le scuipa pe post. Nu conteaza ce vor provoca odata plecate de la ei, nu conteaza ca se poate creea o isterie, importanta este “audienta”,”retingul”, banii sa iasa. In timpul guvernarii Boc au fost taiate salariile, au fost ciuntite ilegal pensile, au fost concedieri masive, au fost facute imprumuturi usturatoare, impovaratoare pentru populatie pe o lunga perioada de timp si totusi populatia a stat in casa linistita, precum ciobanul din “Miorita” acceptand soarta ce ii era harazita de mai marii tarii.
            Dintr-o data tara se misca, oamenii ies in strada, fiecare sustinand o idée. Unii vroiau moartea maidanezilor, altii ii vroiau pe strazi, iar oamenii sa faca eforturi pentru a socializa cu ei. Apoi a aparut RMGC, aici lucrurile sunt si mai fierbinti, sigur sunt si banii multi in joc, foarte multi bani, unii au fost deja dati, altii urmeaza a fi dati. Parerile sunt impartite uniisunt pentru exploatarea minereului de la Rosia Montana, altii sunt impotriva exploatarii. Gazele de sist, o noua tema de discutie cu populatia impartita si cu putine date care sa sustina parerea a o parte ori alta a protestatarilor.
            Si de parca nu erau suficiente aceste evenimente, au mai aparut si cutremurele inca neexplicate de la Izvoarele din Galati..
            Voi incerca, fara sa acuz niciuna din parti, sa analizez la rece si mai ales  sa inteleg toate aceste miscari de strada.
            Pentru multe dintre aceste probleme am senzatia ca suntem in anii ’90 cand bajbaiam pe carari necunoscute si strigam din toti bojogii : “nu ne vindem tara”, lucru pe care de altfel nu l-am facut, in sensul ca nu am vandut tara, am platit sa ne fie luata, sa ramanem fara bogatiile ei.
Pana acum nu au fost proteste in timpul marilor privatizari, in timpul marii distrugeri a intregii economii, nu, toti au stat frumusel in casa, pe atunci tara era ca o floare cu multe petale, marii banditi din tara si de peste hotare au smuls aceste petale, din frumoasa floare a ramas numai un fir vested, un biet starv. Pe acest starv se omoara acesti ultimi banditi si cum nu pot iesi in fata au gasit cea mai buna solutie: manipularea maselor, impartirea tarii in “pro” si “contra” nu conteaza in ce parte te afli, in spatele tau este un alt bandit care te manipuleaza.
            Prea multe zile de manifestatii, prea multi bani risipiti, de unde vin acesti bani, cine sunt cei care se afla in spatele lor? De la un timp parca nu mai este o lupta a ideilor, sunt deja escaladate violentele, aici intram intr-o alta faza a intelegeri, cand pumnul incepe sa arate cine are, ori cine nu are dreptate, deja numai vorbim de democratie, vorbim de dreptul fortei, care poate deveni foarte periculosa pentru debusolata noastra tara. Am senzatia ca am devenit o tara ce traim din conflicte, conflictul, accidentul de circulatie cu mult sange si multi morti, crimele infaptuite: cu cutitul, cu toporul, cu parul cu orice numai crima sa fie, aduse de televiziuni si prezentate pe post, sunt gustate de publicul larg, sunt retraite si comentate.
            Pana la urma intr-o tara in  care  Presedintele este un om conflictual, partizan si egoist comportamentul maselor nu poate fi decat la fel cu exemplul dat.
            Imi doresc ca oamenii sa iasa in strada de fiecare data cand considera ca au fost nedreptatiti, dar niciodata pentru ca au fost platiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...