luni, 16 decembrie 2013

Stiri de ultima ora. XXV



            Ultimele stiri sosite pe flux, ma obliga sa fac un apel calduros la populatie pentru a intelege urmatoarele situatii :
1)      Nici un cetatean traitor pe acest pamant, indiferent de religie, sa nu indrazneasca sa moara pana nu isi achita obligatiile financiare fata de Biserica apartinatoare. Intr-una din zile, un cetatean care nu platise taxa Bisericii, chit ca pe raza unde locuia exista si Biserica Ortodoxa si Biserica Protestanta, a indraznit sa moara, credeti ca slujbasii Bisericilor au tinut cont de faptul ca era sarac si nu avusese posibilitatea sa-si plateasca birul, astfel incat sa-l inmormanteze fara bani si chiar sa il ierte de datorie? Ei bine nu s-a intamplat asa, 3 saptamanii a fost tinut omul neinmormantat, abia dupa interventia Primariei s-a permis inmormanarea, dar fara ca vreun preot (pastor) sa tina vreo slujba. Chiar asa de greu le era preotilor sa spuna o rugaciune de iertare a pacatelor, la capul mortului?
Am avut senzatia ca slujbasii BOR sunt mai hrapareti, mai egoisti, dar si celelalte culte si secte sunt tot o apa si un pamant. In curtea manastirilor, a Bisericilor s-a dezvoltat foarte mult negotul care incepe de la lumanari, tamaie, carti, icoane, lantisoare, cruciulite si se continua cu locurile de veci care, acum sunt numai pe 7 ani, dupa care il inchiriezi iar si iar, bineinteles cat ai bani, apoi iti cauti rudele decedate prin vecini, adica pe unde le-a vandut preotul. Asa ca, atentie dragi compatrioti, nu va dati duhul daca nu ati dat banul pentru bir Bisericii, riscati ca de la groapa sa va trimita acasa sa aduce-ti banii datorati, apoi sa va inmormanteze.
2)      Daca ati suferit un accident de masina, de tren, de avion, ori pur si simplu vi s-a facut rau acasa nu va nelinistiti ca ati decedat, doctorul de la “Ambulanta” va suna imediat ce a constatat decesul la o firma autorizata de “Pompe Funebre”. Aceasta va lua urgent legatura cu familia, iar in cazul “angajarii” firma va da un comision gras doctorului care a anuntat decesul.
Nu va speriati ca ati murit in accident si nu a fost nici un doctor langa dvs. ofiterii de politie aflati la fata locului vor lua ei legatura cu firma de “Pompe Funebre” , asa ca dvs. muriti linistit ca are cine anunta pe cei doritori sa va ingroape. Nu uitati, platiti-va taxele la Biserica, asta sa fie grija dvs.
            In conditiile in care populatia o duce din ce in ce in mai rau, posibilitatea ca afacerile firmelor de pompe funebre sa creasca, iar preotii sa se imbogateasca sunt mari.
Pentru bunastarea voastra Biserici din toate cultele, uniti-va!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...