luni, 27 ianuarie 2014

Romania sub zapada



            A venit iarna, este adevarat ca a intarziat aproape doua luni, dar a venit. Romania a trecut brusc de la temperaturi de primavera, la viscol, ninsori abundente si coduri de atentionare destul de colorate. A fost intrunit comandamentul de iarna, Primul Ministru, Vice-Prim Ministrii, imbracati lejer in haine de lucru, adica camasi descheate la gat si pluovere, cu mina de oameni preocupati si obositi, dar hotarati sa nu dea inapoi, coordoneaza activitatea celor din teren, certand pe unii si felicitand pe altii, urmaresc cu interes desfasurarea activitatilor. S-a decretat chiar starea de alerta in 3 judete, acolo unde a existat un cod rosu de viscol si ninsoare, de aici au inceput speculatiile. Un fost prim ministru pe nume Mihai Razvan Ungureanu, pe care de altfel nu l-am luat niciodata in serios, spunea ca decretarea starii de alerta ar ascunde posibilitatea ca sefii de consilii judetene si alti ordonatori de credite care angajeaza firme pentru dezapezire, sa poata face angajarea clientelar, adica fara licitatie.
            Imi amintesc ca atunci cand eram la scoala am invatat ca, pe  timp de viscol si geruri puternice, lupii ataca in haite stanele de oi, cred ca asta este situatia si acum. In nevoia asta acuta si cautarea febrila a posibilitatii de curatare mai rapida a drumurilor, multi dintre contractantii de servicii pentru dezapezire actioneaza la fel ca lupii ce ataca stana, adica cad la pace cu firmele de dezepezire asupra procentului ce-i revine angajatorului din suma contractata. Nu intereseaza pe nimeni ca banii ar trebui dramuiti, ca este nevoie de ei in alte sectoare defavorizate, sa se umple buzunarul lor, sa traiasca ei bine si familiile lor. Au tabarat asupra banului public precum lupii asupra stanelor de oi.  Scriu toate acestea cu oarecare temere, poate nu este adevarat, poate sunt cinstiti, poate ceilalti sunt rai, poate ne-am obisnuit noi ca acolo sus toata lumea fura, poate avem un guvern imaculat, poate hotiile au incetat odata cu debarcarea ultimului guvern PDL, dar daca nu este asa si atentionarile ce vin pe diferite canale nu sunt numai rautati, ci adevaruri dure si dureroase? Atunci avem o problema de incredere pentru alianta aflata la guvernare, nu-mi doresc acest lucru din cel putin un motiv, nu vad alte forte politice credibile a fi ridicate la putere. PDL-ul ne-a dat o lectie de asa,NU, PP-DD nici nu stiu daca mai exista si daca mai fiinteaza este pe drojdie si necredibil, alte forte politice de calibru nu vad, poate sunt, dar nu se fac auzite, sa iasa sa ne spuna ce vor, cu cat vor fi mai multe partide credibile va fi mai bine, vom avea de unde alege.
            Doamne, opreste ninsoarea, in speranta astora vom trai pe sub zapada!
Domnilor guvernanti, rezolvati problema operativ si fara risipa banului public, face-ti-ma sa ma simt rusinat de acest articol.
            Dragi romani, sa nu ne speriem, zapada are si parti bune, sa profitam de ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...