vineri, 3 ianuarie 2014

Cartirea carcotasilor.



            Multumesc lui D-zeu ca ne-am reintalnit sanatosi, sper sa fie un an mai bun si cu mai multe realizari in toate planurile, nu de alta, dar de sperante desarte suntem satui.
            Gasesc din ce in ce mai multe articole in care sunt exprimate aversiunea si ura fata de clasa politica in general si partidele politice aflate la guvernare in special. Politicienii nu au fost iubiti niciodata de cand a aparut politica, dar au fost necesari, mai ales in timpul democratiilor pluripartinice. In timpul dictaturilor, politicienii sunt numai cei aflati la guvernare, in frunte cu dictatorul care conduce de fapt, politica de opozitie nu exista, iar daca se intampla sa apara politicieni de opozitie sunt anihilati prin forta, ajungand fie in inchisori, fie expulzati din tara.
            Indiferent cum privim lucrurile in ’89 a fost REVOLUTIE, ca a fost facuta de “agenturili straine”, de mortii nostri de la Timisoara si din toata tara, ea a schimbat o oranduire cu alta oranduire, am trecut de la socialism la capitalism, ca noua, cei mai in varsta ne-a trebuit mai mult timp sa intelegem ce se intampla, este un fapt. Este adevarat ca eu nu inteleg nici acum, cum s-a putut ajunge in situatia in care ne aflam, adica, nu inteleg cum a fost posibil ca organele statului insarcinate cu apararea legii, nu au luat nici un fel de masura si mai ales nu au gasit nici un vinovat de risipirea averii tarii.
            In aceste conditii, in care degradarea vietii sociale a oamenilor a continuat, ajungandu-se pana acolo incat au fost mutilate pensile si salariile oamenilor, iar politicienii aflati la guvernare, tot in aceiasi perioada, se imbogateau, asta a determinat  ca acumpopulatia sa nu mai aiba rabdare. Citeam o postare in care se spunea, citez: “daca spunem gaze de sist, spunem jos guvernul, daca spunem Rosia Montana, spunem jos guvernul, s.a.m.d.”, poate au dreptate, eu am invatat ca atunci cand arunc un aparat inseamna ca am altul sa-l pun in loc, nu voi pune unul vechi care, fie consuma mult, fie trebuie sa fac multe imbunatatiri pentru al aduce sa functioneze la parametrii normali. Poate exista pe undeva niste politicieni care, nu pot dormi de grija poporului, vor veni cu bani de acasa pentru a nu pune taxe ce vor fi platite de cetateni, vor construi  drumuri cu bani din mostenirile venite de la matusile din SUA. De unde stim ca acesti oameni care vor veni si  pe care eu nu-i cunosc, dar sunt altii care ii cunosc(altfel nu ar cere toata ziua caderea guvernului, la fel ca Farfuridi care, avea, nu avea treaba, la 12 trecute fix era in targ), ca sunt de buna calitate, atentie, nu spun ca nu sunt, spun ca nu stiu. Va trebui sa ii alegem la viitoarele alegeri, la termen, ori anticipate, iar daca se dovedesc precum guvernarea lui Boc, ori cea din ’96 -2000., atunci ce vom face? Asta nu inseamna ca politicienii de acum sunt batuti in cuie, fereasca D-zeu, sa credem ca astia sunt de neinlocuit.
            Cred ca in ultimul timp am devenit cartitori de meserie, asta si pe fondul lipsei de activitate, de altfel mi se pare a fi destul de putini cei care protesteaza pentru diferite masuri luate de guvern, la o populatie neincadrata in munca de aproape 4 milioane, o iesire in strada, dau un exp., pentru protejarea liliecilor din Pestera Muierii, de cateva zeci de protestatari, demonstreaza apatia oamenilor fata de tot ce  ii inconjoara. In schimb cartirea din fata calculatorului care, nu te obliga sa faci efortul de a ajunge in strada, este comoda. In fiecare loc unde apare o scanteie generata de diferite motive, imediat apar sustinatori si cartitori de meserie pentru a sustine revendicarea celor nemultumiti, de altfel nici nu este rau ca se pune o anumita presiune pe guvern.
            Sa dea Domnu’ sa traversam cu bine si acest an!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...