joi, 15 mai 2014

De ce-aş vota independenţi ?



                                  

            Să votăm independentii, aud tot mai des acest lucru, pâna la urmă să-i votăm, de ce nu. Ce motiv are un independent sa ajungă în Parlamentul European, stiind bine că obiectivele domniei sale nu vor avea sorţi de izbândă, dacă nu se aciuează pe langă un grup parlamentar de o anumită orientare politică? Atunci va fi nevoit sa facă jocul politic al grupului respectiv, cu speranţa că la vreunul  din proiectele de legi i se va da voie să pună măcar o virgulă. Mă tem că lucrurile sunt mult mai prozaice, PE atrage ca un magnet din cel putin 3 motive :
1)      Un anumit ins stie că are ceva afaceri necurate si este foarte probabil să fie depistat,aşa că mandatul de parlamentar îi poate acorda o protectie.
2)      Banii primiti ca indemnizatie, plus celelalte facilitaţi pot fi motive destul de tentante.
3)      Un om de bani gata, facuti mai mult, ori mai putin licit, gen Gigi Becali, are, sau va avea pe cartea de vizita trecuta demnitatea de Parlamentar European, suficient pentru a epata prin cercurile de parveniti.
Nu încadrez  aici pe d-l Mircea Diaconu care, a ajuns să candideze ca independent prin voinţa politico-personală a (încă)liderului  PNL, Crin Antonescu, acesta a dispus scoaterea de pe listele PNL a vicepresedintelui PNL M.Diaconu. În această situaţie d-l Diaconu a demisionat din partid şi într-o cursă contra cronometru a strâns numărul de semnături de susţinere necesare pentru a candida ca independent.
Despre ceilalti candidaţi nu spun nimic, din simplul motiv că nu stiu foarte multe, ma orientasem spre acel nefericit Daeanu, numai că o bună prietenă a reuşit să descopere cine era adevaratul domn Dăeanu, nu Daniel.
Alegerile pentru PE, la fel ca şi cele pentru Parlamentul României, atrag tot felul de fripuristi, parveniti, pupincuristi, arivisti si alte specimene de aceiaşi speţă. Sunt în PE, cât şi în PR, oameni de foarte bună calitate, oameni fără de care Parlamentul ar trebui închis.
            Au fost şi la Bruxelles, dar şi la Bucureşti parlamentari care nu ştiau ce se discută în plenul şedintei, exp. Eba cand a luat cuvantul în plenul PE si expunea o problemă care nu era pe ordinea de zi, a fost oprită de Preşedintele de şedinţă, ori în Parlamentul Romaniei lucrurile sunt şi mai grave, trei sferturi din aleşi dorm, dorm pe bani mulţi; am înteles că au înaintat un proiect de lege prin care cer să li se acorde spor pentru conditii improprii de somn in timpul şedintelor.
            Să revin la independenţi, am experienţa Parlamentului României vazută prin prizma independenţilor, fie aleşi, fie rezultaţi din demisiile din partidele pe listele cărora au fost aleşi. Activitatea lor a fost zero, atunci pentru ce să trimitem independenţi?
Numai pentru a boicota partidele politice?  Nu cred că este o soluţie, în democraţie ţara este condusă de partide politice, ne place, ori nu, asta este situaţia, dacă nu sunt bune aceste partide, cei care consideră că au veleităţi de adevăraţi oameni politici, să înfiinteze partide şi pe baza unor programe serioase, să stea de vorbă cu masele şi pot ajunge să dirijeze (administreze) treburile ţării. Altfel, avem rolul babelor de pe marginea şantului care se plâng că le-au plecat soţii la cârciumă şi pe ele  le-au lăsat acasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...