luni, 2 iunie 2014

Scrisoarea lui Ion C.Bratianu catre C. Antonescu

                        Draga Antonescule,

            Nu aveam de gand sa scriu aceasta scrisoare, dat fiind faptul ca eu imi dormeam somnul de veci linistit si nederanjat de nimeni de aproape 20 de ani. Prima data cand m-am rasucit in mormant a fost atunci cand l-am auzit pe Radu Campeanu propunand pe regele Mihai sa candideze la presedintia tarii din partea PNL. Cum dracu, doamne iarta-ma!, s-a gandit asta, ca un rege, el insusi o institutie opusa republicii, va accepta asa ceva, fara sa nu fie  de rasul curcilor. In ultimii 20 de ani am mai avut micii tresariri, atunci cand am vazut ca a ajuns la sefia partidului oamenii de stanga cu acte in regula, ori cel putin simpatizant si aici ma refer la T. Melescanu si T Stolojan, am trecut cu vederea si eu la inceput am fost mai spre stanga, ailalti ne numeau chiar “rosii”.
            Astea au trecut, am vazut ca in ultimii ani la conducerea partidului au fost liberali autentici, ma refer la Tariceanu si chiar la tine Antonescule. Iti trecusem cu vederea alianta cu stanga, era pentru binele partidului si al tarii, gandeam eu, numai ca alianta din motive pe care nici eu nu le-am inteles (  ce vrei draga suntem la distanta de 140 de ani), s-a rupt. Nu era un capat de tara daca te uneai cu cei pe care ii injurasesi pana acum, s-a mai vazut in politica, dar sa faci fuziune cu PDL, sa piara pentru totdeauna partidul pe care eu l-am format si copiii mei l-au dus mai departe cu destula cinste si onoare, gandeste-te numai la Ionel Bratianu, nu iti mai spun de ceilalti, asta e prea mult.
Te-ai gandit  ce poate fi in sufletul lui Mircea Ionescu-Quintus, acest ultim mohican al liberalismului autentic? Te-ai gandit cat a putut sa sufere atunci cand l-a indepartat pe Tariceanu din sala, numai sa nu iti sumineze tie autoritatea?  Nu te-ai gandit nici la Dinu Bratianu, cel mai mic dintre fii mei, care a murit in inchisorile comuniste? Tu esti un ins, Partidul National Liberal este un titan si mai repede te va arunca pe tine peste bord, decat sa piara el. Antonescule, pentru viata politica romaneasca in ansamblu si pentru liberali in particular, cel mai bine este sa pleci din partid, sa pleci din viata politica romaneasca, ti-ai spus ultimele cuvinte atunci cand ai demisionat, ce ai facut dupa, trebuie sters din memoria liberalilor. Ideea ca acest baiat molcom si incetinel, de origine germana, Iohannis, sa ajunga Presedintele Romaniei este un bluf. Cineva va manipuleaza prost.
            Unde te-ai pierdut, cine si-a bagat coada, cine te-a sfatuit, ce s-a intamplat de ce ai rupt alianta cu PSD-ul? Acolo ai pierdut. In politica nu este suficienta numai elocinta, este nevoie sa ai si subtilitate, sa ai o complexitate a gandirii, machiavelismul  este arma de capatai a politicianului, numai cu oratoria nu izbutesti, cu ea trezesti constiinte, dar cu subtilitatea manevrelor domini si stapanesti constiintele.
            Ma intorc in mormantul meu cu speranta ca la conducerea partidului vor veni liberali adevarati care, nu ma vor mai face sa ma trezesc din dulcele somn al mortii.
           

6 comentarii:

  1. Nicolaie Silviu2 iunie 2014 la 04:37

    Fratilor, cred ca acum este momentul si nevoia urgenta de a face ceva pentru salvarea existentei PNL !
    La fel de grava si in pericol se gaseste si prezentul sau viitorul Democratiei si a Statului de Drept din Romania care sunt amenintate si nerespectate de aceleasi grupuri care vor disparitia PNL !

    Este imperios necesar ca cetatenii responsabili sa se solidarizeze pentru apararea si sustinerea unui Partid Liberal care ar putea sa se infiinteze sub conducerea lui Tariceanu !

    C.P.Tariceanu are multe defecte dar nu cred ca ar putea deveni vreodata un Tradator, o Iuda si un Asasin al Partidului Bratienilor asa cum s-a dovedit a fi C.Antonescu sau Stoica, sau Stolojan, sau chiar R.Campeanu !

    PNL este un Partid de Patrimoniu, un Brand de Tara cu un trecut Glorios !
    PNL este si mai poate fi un REPER al Constiintei si Identitatii noastre Nationale si din aceasta cauza el nu poate decat sa deranjeze Clica AntiNationala care se afla in jurul Nashului Portocaliu Traian Basescu sau a lui Frunzaverde, sau Stanisoara, Slugile Masoneriei Globaliste si desfiintatoare de Popoare sau Natiuni !

    In aceasta Cloaca Anticrista si AntiNationala a ales sa treaca si C.Antonescu impreuna cu intregul PNL pentru a salva Regimul, Mafiot si Securist, Basescu !
    C.Antonescu a ales sa faca jocul acesta lasandu-se influientat de grupul din care facea si face parte si sotia sa, o veche sustinatoare, militanta si lobysta a Intereselor Grupurulor GoldCorporation, Chevron sau Gatenstein !

    Daca printre Liderii PNL mai exista Liberali si Barbati adevarati acestia vor trebui sa-l trimita, doar pe C.Antonescu si grupul sau de tradatori, in PPE sau la usa Cortului Bulibasei Basescu si al Pirandei sale Nutzi !

    Acesti Lideri vor trebui sa formeze si sa pastreze structurile unui Partid Liberal care sa duca mai departe traditiile Liberale ale Partidului Bratienilor care este singurul Legitim sa reprezinte Dreapta Politica din Romania !

    Stanga - Dreapta Politicii din Romania proclamata si trambitata de Politrucii Basisti, de urmasii Cominternistilor Sovietici, este doar o Alba-Neagra a Propagandei Ciumei Masone care vrea astfel sa prosteasca, sa manipuleze si sa mentina in sclavie Cetetenii si Electoratul Romaniei !

    VA TREBUI SA NE INSCRIEM CEL PUTIN INTR-UN NUMAR DE 2-3 MILIOANE IN ACEST NOU PARTID LIBERAL UNDE MA GANDESC CA M.DIACONU AR TREBUI SA-SI GASEASCA SI EL LOCUL PENTRUCA EL NU A RENUNTAT LA DOCTRINA SAU IDEALURILE NATIONAL LIBERALE !
    M.DIACONU A FOST DAT AFARA DIN PNL DE CATRE CLICA TRADATOARE CONDUSA DE C.ANTONESCU !

    Sa salvam PNL ! Sa salvam Romania !
    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunteti un entuziast prietene, nu va ridica nimeni nici un deget pentru salvarea partidului, ma tem ca vor merge cei mai multi spre PDL din motive de dosare.Nu va culcati pe urechea ca Basescu pleaca in iarna, ca tot el va conduce justitia, prin dosarele ce le detine despre persoane cu munca de raspundere.

    RăspundețiȘtergere
  3. O fuziune între PDL şi PNL nu va face decât să prelungească cariera politică a lui Traian Băsescu

    RăspundețiȘtergere
  4. Semnarea actului de coabitare cu presedintele statului a constituit "cuiul lui Pepelea" si piatra de incercare!Daca dnul Crin Antonescu parasea USL-ul in acel moment,poporul intelegea ceva iar voturile electoratului pentru PNL era asigurat.Faptul ca dnul Calin Popescu Tariceanu,caruia ii port un respect total,se pronunta pentru refacerea USL nu inseamna decat ca in fapt subscrie acelui act de coabitare.Un Congres PNL serios si riguros corect trebuie sa asigurea revenirea in PNL a liberalilor de marca ,asigurarea unitatii si consolidarea politicii de dreapta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mare dreptate aveti, acum daca se reface ori nu USL-ul,apropierea de Basescu este fara doar si poate,atata timp cat va fi unirea (fuziune,alianta) cu PDL.Nici unul din PDL nu ar spune un cuvant impotriva lui Basescu.Cred ca varianta USL-ului a fost buna.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...