joi, 10 iulie 2014

Justiţia chioară a lui Băsescu

                 Conform CSM şi justiţiei în general, credibilitatea infractorilor depinde de persoana care este denunţată. Aşa îmi explic măsurile luate de procurori în două cazuri trase la indigo. În primul caz Sandu Anghel, alias Bercea Mondialul, denunţă din duba puşcăriei pe Codruţa Koveşi care temporar acupă fotoliul de sef al DNA şi pe Lidia Stanciu aflată acum pe funcţia de sef al ÎCCJ, că ar fi primit mari sume de bani de la acesta, pentru ai fi favorizate diferite dosare penale. Menţionez că aceste două doamne sunt salariate cu funcţii de conducere în cadrul unor înalte instituţii ale justiţiei, nu sunt instituţiile în sine. Este important de precizat pentru că CSM, prin Inspecţia Juridică, în loc să dea frâu liber ca Procuratura să ancheteze aceste cazuri, au ajuns la concluzia că Bercea Mondialul prin denunţarea sa, a adus grave prejudicii de imagine DNA, respectiv ÎCCJ.
                Cazul 2, pentru ca Voiculescu Dan să nu poată părăsi ţara, în eventualitatea unei condamnări în dosarul aflat la Curte de Apel, să fie uşor de găsit, procurorii au recurs la o stratagemă, au pus 3 persoane să îl denunţe pe Voiculescu că, ar fi fost şantajate de acesta. Printre aceste 3 persoane se află şi Nelu Iordache, arestat de mai mult de un an de zile în arestul poliţiei. Aceste denunţuri au fost făcute vinerea trecută, adică pe 4 iulie, la ora 3 PM în aceiaşi zi procuratura îl anunţă prin telefon pe Voiculescu să se prezinte de urgenţă la ora 4 PM la sediul DNA. Voiculescu se prezintă şi după anchetă este pus sub „control judiciar”, asta însemnând mai multe interdicţii printre care şi aceea că nu poate părăsii ţara. Astea sunt faptele ajunse în presă.
               Că Voiculescu Dan, dacă este vinovat va fi condamnat, nu am nici o străpungere, dacă a furat, a mituit, a şantajat, a tăinuit, ori a făcut alte infracţiuni, să fie condamnat. Întrebarea mea este următoarea :de ce Voiculescu este pus sub „control judiciar” în urma denunţului făcut de către un arestat, iar în cazul lui Kovesi şi a Lidiei Stanciu, sunt spălate de către Inspecţia Judiciară respectiv CSM, pe motiv că nu se poate da credit unui infractor. Ce dracu, infractorii sunt infractori, infractor este Bercea, infractor este Nelu Iordache, persoane fizice sunt şi Kovesi şi Lidia Stanciu, la fel ca şi Voiculescu, măcar pentru că aceste cazuri s-au petrecut relativ în timp apropiat trebuia să se acţioneze la fel. Mai pot spune nu în apărarea lui Voiculescu, ci pentru a condamna atacurile murdare a unora, împotriva „mogului” Voiculescu, cum se făceau fel de fel de scenarii că, acesta din urmă ar fi vinovat de faptul că Mircea Băsescu a luat banii băieţilor bruneţi din Slatina. Probabil că au dreptate, numai că în filmuleţ apare fratele Preşedintelui, măi băieţi ştiu că aveţi ordine precise de al termina pe Varan, dar nu punând în cârca lui ce nu a făcut, nu de alta, dar este posibil să nu le poată duce pe cele făptuite de el.
              Voi fi fericit când în ţara mea, vor fi puse cătuşe de mâini, oricui greşeşte, indiferent de rangul pe care îl are, ori l-a deţinut. Faptul că la un moment dat ai fost un simbol, ori un erou, nu îţi dă dreptul să terfeleşti legea, din contră, trebuie să fi primul care o respectă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...