marți, 1 iulie 2014

Politica românească dictată de străini

                       M-am întrebat de nenumărate ori de ce Preşedintele nu s-a înţeles cu Tăriceanu, dar mai ales de ce vroia neapărat fuziunea PNL cu PD, la acea oră, cred că răspunsul stă în ordinele primite din exterior, fiecare partid politic primea ordin de la altă familie politică europeană. Respectiv PNL primea directive de la ALDE, iar PD proaspăt reeşapat din socialişti in populari, primeau ordine de la PPE.
            Familiile politice europene au interese distincte în modul de a conduce Europa, în modul de a implementa diferitele programe, in modul de abordare a politicii globale şi a alianţelor la nivel planetar. Ori Traian Băsescu era trimisul special al "popularilor europeni", era garantul că ordinele transmise de Merkel et.comp.vor fi implementate în România fără ezitare, numai că având un guvern liberal care la rândul lui primea "îndrumări" de la ALDE, nu se puteau înţelege, interesele se băteau cap în cap, de aici a pornit toată vânzoleala politică, tot circul şi toate contrele politice.
            Lucrurile au mers bine pentru Prim Ministru şi Preşedinte în perioada guvernării Boc, în această perioadă cei doi trăiau intr-o bună înţelegere şi datorită obedienţei lui Boc, dar mai ales pentru faptul că amândoi primeau ordine de la acelaşi stăpân. Tăierea din salariile bugetarilor şi din pensii, plus celelalte ajutoare sociale, a fost posibilă şi pentru faptul că popularii europeni, personal Angela Merkel nu au suflat nici un cuvânt împotriva celor care au luat hotărârea de a ciunti din drepturile oamenilor, a fost un experiment din care UE avea de învăţat pentru viitor.Chiar dacă între palate era o adevărată prietenie lucrurile în ţară au mers prost, chiar foarte prost.Ţara şi-a dublat datoria externă, condiţiile de viaţă ale oamenilor s-au degradat, spitalele au început să fie închise, la fel şi şcolile.Trag concluzia că nici armonia dintre Preşedinte şi Prim Ministru nu a fost benefică pentru România.
           Din vară lui 2012 a venit la putere o alianţă formată din liberali şi social-democraţi, cei din alianţă faceau parte la rândul lor din două familii politice europene, respectiv liberalii din ALDE, iar social-democratii din PSE, numai spun că Băsescu rămas la Cotroceni, era vârful împins al popularilor europeni în politica românească. În aceste condiţii, când trei forţe politice trebuie să aplice programele, ordinele, familiilor politice europene din care fac parte, este greu să găseşti numitorul comun. Dacă PNL-ul şi PSD-ul au mimat la început o oarecare înţelegere, Băsescu nu se putea împăca cu faptul că nu este el cel care implementează ordinele primite de la Merkel şi  mărunţii trimişii ai SUA (ambasadori, subsecretari de stat, din ministerul de externe.
         
          Neînţelegerile au apărut în cadrul guvernului între cei doi mari aliaţi, PNL şi PSD, ce s-a scris  în presă este pentru urechile gospodinelor, adevărul este altul. Crin Antonescu, a forţat ALDE să-i numească soţia pe Adina Vălean intr-o funcţie importantă în cadrul PE, aceştia l-au refuzat, iar Antonescu care deja se sfătuise cu Băsescu şi ştia că are o uşă deschisă în PPE, s-a repoziţionat şi a cerut să intre în familia popularilor, aceştia    promiseseră o funcţie de vicepreşedinte al PE, pentru d-na Vălean. Concluzia amară desprinsă din ceea ce se întâmplă în România este următoarea: suntem nişte pioni pe o mare tablă de şah, iar conducătorii noştri sunt nebunii ce imping pionii în faţă pentru a fi sacrificaţi  în funcţie de intereselor celor puternici, ai celor care conduc lumea, iar atunci când  se încearcă  ieşirea din rând cu anumite legi care nu sunt pe placul lor, imediat guvernul este taxat . Din păcate am uitat să mai trăim ca nişte oameni liberi şi nici nu cred că vom  reînvăţa prea repede atâta timp cât conducătorii noştri sunt nişte fanarioţi moderni.
            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...