joi, 24 iulie 2014

Cine este Ioan Ghişe ?


                Referndumul pentru demiterea Preşedintelui, 29 iulie 2012. A fost perioada în care d-l Ioan Ghişe începe să apară tot mai des la televizor, mai ales după ce CCR a invalidat referendumul, iar T.Băsescu s-a întors la Cotroceni. Din acest moment senatorul Ghişe are un singur ţel, demiterea lui Băsescu din funcţia de Preşedinte al României în baza referendumului, motivul, cei 7,4 milioane de români care au votat pentru demiterea şefului statului. Nu a precupeţit nici un efort pentru a duce la îndeplinire voinţa votanţilor de la referendumul din 29 iulie 2012, a îmbrăcat tricouri pe care erau scrise lozinci anti Băsescu, a protestat în faţa Palatului Cotroceni, a sesizat Parlamentul în mai multe rânduri pentru a lua în dezbatere rezultatul referendumului de demitere al Preşedintelui, s-a luptat cu morile de vânt. Nu a găsit sprijin nici măcar în populaţia ce ieşise la vot, mă refer la cei 7,4 milioane de votanţi antibăsescu. Toţi am asistat cu o nepăsare crasă la zbaterea acestui om pentru dreptate.                                                                                                           De fapt cine este Ioan Ghişe? Deşi este în politică din 91, ocupând pe rând funcţia de: consilier judeţean, deputat, primar al Braşovului, din nou deputat, iar în prezent este senator al României, nu am fost martorul vreunui scandal cu iz penal.
De formaţie este profesor de matematică, nu este sărac aşa cum pretinde, nici foarte bogat. Provenienţa averii poate fi din meditaţii aşa cum ne-a lămurit d-l Iohannis că poate face un profesor. Am încercat să găsesc ceva de care să mă leg, nu cred că un om care a fost Primar al Braşovului 2 mandate nu are ceva nereguli, or fi, numai că eu nu le-am găsit, probabil nu am ştiut unde să caut. Un om precum Ghişe dacă îl ai prin curte e bine să îl pui la treabă, se arată a fi docil atunci când este înţeles, altfel te lasă cu sacul în drum spre moară dacă nu eşti corect cu el. Spun acest lucru pentru că în toată zbaterea lui pentru demiterea lui Băsescu, nu a găsit nici un fel de sprijin în partidul al cărui membru a fost până nu demult. Cu toate acestea nu s-a supărat pe partid că nu a împins cu el bolovanul lui Sisif, s-a supărat în schimb atunci cînd în partid s-au întâmplat lucruri de neînţeles pentru el, adică: C.Antonescu împreună cu K Iohannis a rupt USL-ul, apoi C.Antonescu a demisionat pentru ai face loc în faţă lui Iohannis, plecarea din grupul ALDE din PE, în grupul PPE, nominalizarea lui Iohannis drept candidat al PNL pentru alegerile prezidenţiale şi nu în ultimul rând mult trâmbiţata fuziune cu PDL, de fapt cred că asta a fost bomboana de pe coliva PNL. Este un politician care vorbeşte exact, fără floricele, serios, dar care în acest moment nu poate
avea trecere la electorat. Chiar şi plecarea din partid a fost mult prea liniştită, nu s-a făcut mare tam-tam în jurul ei. Acum era bună ANI cu vreun dosar de incompatibilitate, cu Horia Georgescu inflamându-se împotriva lui Ghişe, aşa putea fi scos din cvasi anonimatul în care este.
             Personal cred că un om ca Ioan Ghişe poate fi cu succes Preşedintele României, asta este părerea mea, din păcate părerea celorlalţi nu este pro Ioan Ghişe în acest moment. Este un om mult prea liniştit pentru tumultoasa noastră viaţă politică, un asemenea om sare de pe trambulina de la 10 metri şi nu aruncă stropi la intrarea în apă. Pentru a câştiga alegerile prezidenţiale în România trebuie să se facă valuri în jurul candidatului, vorba unei semi dive : „scrie domle orice despre mine poate fi de rău, numai să nu mă uite lumea”. Din păcate asta este lumea în care trăim, dacă vrei să câştigi alegerile prezidenţiale trebuie să : dai un cap în gură unui arab, să tufleşti o labă peste bot unui copil, nu cu pumnu în plex, să bei şampanie din sticlă, apoi să o arunci în mulţime, cu alte cuvinte să faci orice, numai să ieşi în evidenţă.
Din păcate Ioan Ghişe eşti prea cuminte, fii rău şi ajungi Preşedinte.

5 comentarii:

  1. domnul ghise se leaga de cifrele unui referendum nevalidat, dar ca toti ceilalti politicieni ignora faza cu 300 stabilita in urma unui referendum validat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghise, mda!? Locuiesc in orasul in care el a fost primar, intrebati-l in acea perioada a facut el altceva decat sa vanda la un pret de nimic hotelurile din Poiana Brasov, sa-i dea lui Cancescu un teren asa cam cat o jumatate de Stupini langa Poiana si sa -si lase nevasta pentru secretara din primarie? Eu nu-l stiu sa mai fi facut si altceva.Cum a ajuns el senator? Simplu , Cancescu care-i presedinte PNL filiala Brasov isi plateste datoria si atat timp cat va candida la senat va fi primul pe lista PNL. Dar de aici si pana la a fi presedinte este o distanta egala cu cea de la pamant la luna! Mi-i teama ca dupa prezidentiale iar o sa vedem un frustrat unbland prin parlamaentul Romaniei imbracat in tricoul nedreptatii sociale si politice!

      Ștergere
    2. Anonimule, oi fi tu din Brașov, dar știi puține. Dacă era după Cancescu, Ghișe n-ar mai fi văzut Parlamentul decât în „ziua porților deschise” ca turist. Includerea lui pe liste s-a făcut la cererea expresă a lui antonescu, că organizația Brașov îl lăsase pe dinafară. Iar nevastă-sa nu e un utilaj lăsat în folosință „pe sub mână”. Dacă cineva are dreptul să-i judece prestația (care poate fi pe bune CALIFICATĂ), acela e cine îi dă salariul. Dacă e eficientă și corespunde postului, de ce trebuie să fie relevant faptul că e căsătorită cu Ghișe? Adică dacă unul e „deștept” e obligatoriu ca partenerul de viață să fie „prost”? Cred că ești puțin misogin (ca să nu zic altfel)

      Ștergere
    3. allenatore!... Dacă tot vrei atât unicameralul cu 300 de membri, de ce să nu-i spunem și „Marea Adunare Națională”? Parlamentul ar trebui regândit, camerele ar trebui să fie tot două, dar și alegerea membrilor ar trebui să difere, și atribuțiile lor nu ar mai trebui să fie „la indigo” ca acum. Deputații ar trebui să reprezinte viziunea politică (pe liste de partid) iar senatorii viziunea socio-economică (uninominali). ȘI pe bune, din datele reale rezultă că primul Referendum a fost validat ilegal pentru că votanții (chiar și tu) nu au înțeles ce li se cere și nu li s-a prezentat toate variantele posibile, iar al doilea Referendum a fost invalidat ilegal deși întrunise și mama cvorumului, dar s-a făcut voia unor sfere de interese externe.

      Ștergere
  2. L-as vota ca presedinte,altul mai bun nu vad sau nu s-a aratat inca...

    RăspundețiȘtergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...