joi, 25 septembrie 2014

Un om liniştit

        Se anunţă o toamnă fierbinte, evenimentele se succed cu viteză ameţitoare. Turcescu s-a dezvelit , nu ne-a spus lucruri exacte, a bălmăjit ceva despre D-zeu, un sac cu sare ce îl purta în spate, un judecător şi un livret militar împreună cu un fluturaş de salariu.
Că a fost acoperit cu plapuma şi acum a scos capul afară, ceea ce înseamnă că s-a descoperit, ori a fost turnător direct, în viitorul apropiat probabil că vom afla. Eu mă bucur pentru el că, a reuşit să se despovăreze de sacul cel greu, pe care îl purta în spate. Sunt convins că era greu, îmi amintesc grimasele ce le făcea şi spumele ce le împrăştia când avea invitaţi potrivnici lui Băsescu. Nu a fost uşor pentru el să facă emisiuni cu teme ce nu fuseseră alese de el, în care să bălăcărească învitaţii ce nu erau din gaşca Udrea -Băsescu. Acum s-a liniştit, a aruncat povara din spate şi şi-a încredinţat viaţa spirituală lui D-zeu, iar pe cea trupească judecătorului care urmează să se pronunţe asupra vinovăţiei, ori nevinovăţiei sale. Interesant este că Traian  Băsescu tace, asta poate însemna că declaraţia lui Turcescu l-a luat prin surprindere, ori că, din contră, aşteaptă ca acesta să vină cu completări la declaraţiile de până acum din care, să reiasă că ar avea cunoştinţă şi de alţi ofiţeri acoperiţi de prin diferite instituţii şi organe de presă. Personal nu cred că Turcescu a fost ofiţer acoperit, cred că a fost un turnător ordinar şi asta chiar nu a mai putut suporta.
     Dacă a fost ofiţer acoperit şi a avut acest comportament jalnic, deplâng serviciile ce au în subordine asemenea maimuţoi pe post de spioni.
Este foarte probabil să se ducă o campanie de denigrare a serviciilor secrete, mă întreb: cine o face şi cui foloseşte? Este ciudată întrebarea adresată de Băsescu sefilor serviciilor secrete, dacă sunt ofiţeri acoperiţi în Parlament şi Guvern, răspunsul primit de la ei a fost negativ. Chiar dacă au fost, ori sunt, ofiţeri acoperiţi în diferite instituţii,şefii lor nu-i poate desconspira, unu, foarte probabil să nu-i ştie, doi, nu-i lasă legea , iar trei, sunt acolo din ordinul serviciilor. Un ofiţer acoperit nu merge de capul lui, el execută ordine.
        Interesantă este prezenţa fostului şef al spionajului românesc în poziţia de candidat la preşedinţie. Teodor Meleşcanu ca un adevărat om al serviciilor discrete, nu a bătut prea mult apa în piuă pe tema candidaturii sale şi cu numai 48 de ore înaintea închiderii termenului pentru depunerea candidaturii, şi-a anunţat intenţia de a candida. Apariţia acestui diplomat, elegant şi elevat, a prins pe picior greşit toţii candidaţii autointitulaţi de dreapta. Meleşcanu îşi va face o campanie electorală corectă şi cu multă substanţă, fără atacuri la persoană, jigniri, ori calomni.
Acesta este prototipul Preşedintelui pentru acest moment. Interesant este faptul că ar intenţiona să demisioneze după doi ani, pentru a readuce alegerile prezidenţiale, odată cu cele parlamentare. Asta ar determina o mai bună stabilitate economică, reducându-se din anii destinaţi campaniilor electorale. Dacă este morală această candidatură, ori nu, nu mă pronunţ, nu cunosc sarcinile de serviciu ale unui director de serviciu secret. Oricum ca Preşedinte întră în contact nemijlocit cu aceste instituţii. Aştept rezultatul procesului intentat lui K.Iohannis, de către ANI, de fapt recursul. În situaţia în care este scos din cursă, se netezeşte drumul lui Meleşcanu spre Cotroceni.
Succes d-le Meleşcanu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...