miercuri, 29 iunie 2016

Un Bostan ajuns ministru

      Toată lumea a sărit în capul lui Bostan. Cum dracu să sari în capul lui Bostan, dar ce Bostan are cap? Nu, capul e bostan, dar pentru că nu se putea numi Marius Cap, mai ales, pentru că acest obiect ornamental ce se așează de regulă deasupra gâtului, având ca prim rol, să nu plouă în gât, iar cel de-al doilea rol, acela de a gândi cu el ,lipsește cu desăvârșire, s-a numit Marius Bostan. Ei bine, acest Marius, acest Bostan, a ajuns mare ministru într-o Țară aflată pe marginea prăpastiei existențiale. Alături de el în guvern, pentru a întregi tabloul fructo-legumicol , se află și ministresa Prună, amândoi străini de tot ce este în România, ministrul exprimând ideile gândite de semințele din Bostan, iar ministresa vorbind din zeama fiartă a prunelor. Când ei vorbesc , noi ne crucim și ne gândim, cum dracu au ajuns miniștrii??!!

Zilele trecute Marius Bostan, acest tehnocrat ministru ( s-a dus naibii și noțiunea de tehnocrat), a făcut o serie întreagă de aprecieri la adresa profesorilor.
Aș putea fi de acord cu ele, chiar să subscriu, în definitiv pentru niște idei izvorâte dintr-un Bostan, nici nu te aștepți la mai mult.
Spunea d-l ministru, citez : ”Unii profesori își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici, această justificare fiind o imbecilitate, a declarat ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, într-o conferință de specialitate, transmite Agerpres. El le-a recomandat celor care sunt nemulţumiţi de salarii să demisioneze şi să-şi caute alte locuri de muncă. Şi, de asemenea, susţine că o soluţie pentru ridicarea calităţii învăţământului ar fi ca părinţii să plătească, lunar, taxe de şcolarizare. 100 de lei, nu mult”.  Pentru ca o muncă să fie atractivă, pe lângă dragostea pentru ceea ce faci, trebuie să existe și un stimulent bănesc, care să te cointereseze, dar să-ți asigure și traiul de zi cu zi. Profesorii nu au salarii motivante, vor să plece, unde să meargă domnule ministru? Sigur, nu mă aștept la soluții din partea unui Bostan. În Țară avem destui șomeri, posibilitățile de lansare într-o afacere sunt infime, neexistând capital. Un împrumut bancar presupune ștreang pus anticipat de gât. Pentru ce trebuie să plătim taxe școlare?  Nu vă place mentalitatea comunistă, unde învățământul era gratis, pe motiv că elevii nu aveau, după terminarea studiilor, o pregătire calitativă. Aș putea să vă contrazic, nu o fac, pentru că dvs. aveți un argument forte : propria pregătire care nu a fost de calitate. Ați făcut studiile în perioada comunistă (la revoluție aveați 19 ani), simțiți că nu sunteți pregătit, că suferiți la capitolul calitate. Și eu simt același lucru, sunt de  acord, vă susțin, sunteți slab pregătit. Dar pentru asta nu sistemul comunist e vinovat, ci faptul că în loc de cap, aveți avut un bostan.
Vreți ca părinții să plătească 100 de lei/lună, o sumă infimă spuneți dvs. Vă cred, în ceea ce vă privește. V-ați întrebat, câți părinți în Țara asta, nu mănâncă într-o zi, să poată, să-și trimită copiii la școală? Nu v-ați întrebat, știți de ce? Ați ghicit, ăsta e motivul, nu gândiți. V-ați întrebat, pentru ce copiii trebuie, să învețe? Nu v-ați întrebat, pentru că ordinul este de imbecilizare a  copiiilor, pentru a putea fi mânați cu turma. Nu ce spun profesorii este o imbecilitate. Ce ați declarat dvs. d-le ministru este o mare imbecilitate, cu atât mai mare cu cât a fost spusă de un oficial român, membru al guvernului României, un ministru. Dacă o spunea Bostan, nu avea nimeni nici o pretenție, nici nu poți avea de la un Bostan, dar când o spune o asemenea somitate, devine o mare imbecilitate. Apropo, am ascultat știrile de dimineață de la radio și de la TV, nu am auzit  că v-ați dat demisia. Nici nu aveați cum, Bostanul e tot Bostan!


Un comentariu:

  1. Nu ce spun profesorii este o imbecilitate? Ce ați declarat dvs. d-le ministru este o mare imbecilitate, cu atât mai mare cu cât a fost spusă de un oficial român, membru al guvernului României, un ministru. Dacă o spunea Bostan, nu avea nimeni nici o pretenție, nici nu poți avea de la un Bostan, dar când o spune o asemenea somitate, devine o mare imbecilitate.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...