luni, 19 noiembrie 2018

100 de ani de la Marea Unire. Dezbinarea românilor.


  Mai sunt câteva zile până la 1 decembrie. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. 100 de ani  de la formarea statului unitar român sub numele de România. După 100 de ani de unire ar trebui să fim strânşi uniţi în jurul ideii de mare naţiune, aşa cum de altfel şi suntem, o mare naţiune. Sigur, ca peste tot acolo unde sunt minorităţi conaţionale, sunt şi agitatori. Şi la noi sunt oamenii care ameţesc capul ungurilor cu revenirea Ardealului la Ungaria Mare. Nu vor reuşi, nu pentru că demnitarii aflaţi vremelnic în fruntea statului s-ar opune cu piepturile lor dezmembrării ţării, ci pentru că istoriceşte, Transilvania nu a făcut parte tot timpul din regatul ungar. Nici măcar regatul ungar nu a existat tot timpul. Dacă mă gândesc bine, mai mult de 150 de ani, mai precis între 1541-1699, Ungaria a fost paşalâc turcesc, adică a fost desfiinţat ca stat.
Toate acestea le-am scris pentru a tăia pofta celor care poftesc să alipească Ardealul Ungariei. Nu Ungaria va rupe un metru de pământ din trupul ţării, ci politicienii români, prin apatia lor, vor lăsa ca România să fie fărâmiţată.
  Acum la ceas de sărbătoare sunt mândru că sunt român. O spun mai încet, să nu mă audă unii proeuropeni. În România nu este de bonton să fii patriot, să vorbeşti despre ţara noastră, despre România, să vorbeşti despre drapelul românesc, să vorbeşti despre unitatea românilor.
În schimb eşti lăudat de toată lumea dacă înjuri România, dacă spui că îţi este ruşine că eşti român, dacă înjuri tot ce este românesc.
Vrei să fii apreciat de Liiceanu, de proeuropeni, de # rezist, de Macovei şi să te dai proeuropean? Înjură-l pe Eminescu, spune despre români că sunt bandiţi, hoţi, leneşi şi panglicari, doar tu şi alţi câţiva „eroi”ca tine sunt reprezentativi. Spune că românii nu sunt în stare să se conducă singuri, că avem nevoie de manageri aduşi din vest, şcoliţi şi iubitori de români. Parlamentul trebuie demonizat, la fel ca şi alte instituţii, guvern, jandarmerie, aşa vom fi în trendul proeuropean. Bruxelles-ul să ne conducă, Comisia de la Veneţia, Germania, SUA, Olanda, să ne spună cum să facem legile, cum să mergem pe drum, cum să nu călcăm pe marginea drumului. Să vină Cioloş cu lumina Parisului şi inteligenţa UE. Nu este suficient Iohannis.
Vreţi să fiţi lăudaţi? Înjuraţi-l pe Putin, spune-ţi că Rusia abia aşteaptă să ne atace, să aducă în România comunismul cu rachetele Satan-2.
Dumnezeu să apere America! Să-i binecuvânteze că s-au gândit şi la noi şi ne-au pus Scutul de la Deveselu care ne va face ţintă sigură a ruşilor. Cum, Doamne, iartă -mă , să nu fim bucuroşi că avem bază militară la Kogălniceanu? Bieţii americani, în marea lor omenie, au făcut scut în faţa noastră să ne apere de eventualii duşmani. Îmi amintesc cu bucurie cum americanii au implementat democraţia în Irak, Afganistan, Libia, Egipt, şi alte multe state, risipă de umanism. Bravo, „Unchiule Sam!”
Suntem strâns uniţi în jurul cui? În jurul drapelului? În jurul ideii de naţionalism românesc? Nu, suntem strâns uniţi în jurul ideii de dezbinare a poporului român, de susţinere a războiului româno-român. Avem în fruntea statului un Preşedinte cu geaca roşie, un om care alimentează şi întreţine războiul româno-român.
  Acum la ceas aniversar România este un stat fără industrie, fără bănci comerciale, fără o agricultură puternică, cu epidemii de pestă porcină, gripă aviară şi scabie la oi. Suntem o naţiune care fuge de propriul nume, de român. Avem la 100 de ani de la Unire, peste 4 milioane de români plecaţi peste graniţă, într-un fel de bejănie modernă. Suntem un stat modern, futurist chiar, avem idei pe care nici noi nu le înţelegem, însă fiindcă ne sunt impuse le acceptăm cu bucurie.
  Mai dezbinaţi ca acum nu am fost niciodată, iar ceea ce ne rezervă viitorul nu pare a ne uni, ci din contră, va fi o dezbinare şi mai puternică.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...