miercuri, 7 noiembrie 2018

Lupta din PSD un război fără sens


 Un război fără sens în cel mai mare partid. Un război de uzură între tovarăşi care în urmă cu puţin timp se pupau pe gură. O Gabriela care şi-a pierdut firea. Un Ţuţuianu care vrea altceva. Un Dragnea care nu se dă dus. Politicienii uită naibii un lucru, partidul, din care fac parte, este puternic prin voinţa electoratului. În lupta lor egoistă omite pe cei care, prin votul lor, i-a trimis să administreze treburile ţării în numele lor. Electoratul este neglijat, ciomăgeala dintre liderii PSD seamănă cu beţivi care se iau la bătaie în cârciumă, iar a doua zi se întreabă care a fost motivul pentru care s-au strâns de gât cu o seară înainte.
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală, timpul pe care îl mai are la dispoziţie, pentru a termina lucrările începute, ori pentru a putea să-şi ducă la bun sfârşit angajamentele luate în campanie, este pe sfârşite, insuficient. Atunci a făcut, ce face orice politician dâmboviţean, a început să arunce vinovăţia, neputinţa sa, în grădina altora, ea apărând în faţa electoratului ca un crin alb. Mai mult, acum se pare că nu mai are majoritatea în CGMB, un lucru convenabil. Astfel se poate victimiza şi arunca vina pe Consiliul General, în speţă pe PSD. Gata, aşa va fi marea luptătoare, pură, angelică, silfidă, o amazoană modernă.
Principalul adversar al Gabrielei care şi-a ieşit din fire, este liderul „autocrat” Dragnea.
Dacă Dragnea ar pleca de la conducerea PSD, ce s-ar întâmpla cu partidul? Ar sucomba? Nici vorbă! PSD a avut de-a lungul timpului lideri de necontestat, ca autoritate, mă refer la Iliescu, Năstase, Ponta, toţi au plecat, au venit alţii, partidul a mers mai departe. Admitem cazul că mâine îl arestează pe Dragnea, nu-mi doresc, ce va face partidul? Îşi va face harakirii? Se va autodizolva? Nici vorbă, va veni un alt lider care va duce partidul mai departe. Partidul este uriaş, este ca un organism viu cu multe funcţionalităţi.
Dragnea este un încasator extraordinar, primeşte lovituri din toate părţile, de la jurnalişti, opoziţie, preşedinte, din străinătate. Are o rezistenţă morală extraordinară. Mă întreb: Dragnea este un erou; ori un profitor? De ce nu lasă conducerea PSD ? Chiar nu este nimeni capabil să preia frâiele conducerii PSD?
Ţuţuianu are în spate organizaţia PSD Dâmboviţa. Am sesizat cu mare satisfacţie că organizaţia pe care o conduce se află alături de el. Dacă lucrurile merg în acest fel, este posibil ca organizaţia să treacă cu arme şi bagaje la un alt partid.
Repet, am spus-o de multe ori: Dragnea trebuie să facă un pas în spate, nu pentru că spune Firea, Ţuţuianu, ori alţii, ci pentru că aşa ar face un mare lider politic, s-ar sacrifica pentru binele partidului, implicit pentru binele electoratului care l-a ajutat să ajungă al treilea om în stat.
Dacă mă întrebaţi pe mine, îl consider nevinovat, până acum, pe Dragnea, deşi cred că marii îmbogăţiţi ai ţării nu au fost cercetaţi de către profesionişti, ci de anchetatori care urmăreau mai mult lovituri de presă şi îndepărtarea unor oameni indezirabili celor care îi patronează. Liviu Dragnea nu deranjează pe nimeni că este bogat, nici cum a dobândit averea, aici poate fi un cerc vicios, deranjează poziţia lui în stat. Să fie Dragnea ultimul bastion al rezistenţei României în faţa tăvălugului corporatist?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...