joi, 28 martie 2019

Referendumul pe justiţie praf în ochii electoratului.


  Iohannis vrea să facă referendum pentru justiţie. Am o nelămurire, face referendum pe justiţia lui, ori pe justiţia celorlalţi? Cei din partea stângă a eşichierului politic spun, şi din păcate s-a adeverit, că până acum anchetele penale şi condamnările în justiţie, nu toate, au fost viciate, fie prin întocmirea unor dosare „subţiri” ca probatoriu, dar care în instanţă au suferit condamnări pe ele prin şantajarea judecătorului de către procurori, fie prin intimidarea martorilor şi falsificarea de probe. De cealaltă parte, Iohannis şi ai lui spun cu voce tare că justiţia şi anchetele penale au fost corecte şi doar Dragnea şi PSD-ul vor să controleze justiţia.
Iohannis, ca şef declarat al dreptei, aici fac o paranteză, de ce un şef de partid, chiar neoficial, însă recunoscut ca atare, primeşte salariul de Preşedinte? Spuneam că Iohannis, ca şef al dreptei şi vârf de lance în această confruntare pe care nu o înţeleg, nu este, cel puţin din motive morale, cel mai indicat om, dar demnitar, să vorbească despre fraude, hoţii, corupţii. Nu-mi place să readuc în discuţie motivele, sunt arhicunoscute, de aceea cred că nu are credibilitate.
Ce vrea să facă prin acest referendum? Doar un capriciu politic, referendumul, în afara faptului că va înghiţi mulţi bani, nu va rezolva ceva. Referendumul şi rezultatul lui vor fi teme de dezbatere în campania prezidenţială. Nu va face altceva decât să deturneze atenţia cetăţenilor de la adevăratele probleme ale Românie.
Prin divizarea ţării şi talibanizarea taberelor nu vom reuşi să punem pe masă în faţa tuturor factorilor de decizie din Parlament ceea ce România are nevoie. Orice idee spusă şi pusă în lege de Alianţa de la putere, este contestată de opoziţie. Orice spune opoziţia, contestă puterea şi, pe deasupra Preşedintele care distruge tot.
Oare Alianţa PSD-ALDE să lupte împotriva propriilor cetăţeni? Sau partidele de dreapta, PNL, USR, PMP sunt antiromâneşti? Care dracului este adevărul?
România este în război cu România, o tabără vrea să o distrugă pe cealaltă? Suntem sănătoşi la cap?
Mie mi se pare că politicienii au luat-o razna de tot.
Spunea un fost jurnalist, proaspăt liberal, Rareş Bogdan, că infractorii din PSD-ALDE distrug România. Îi atrag atenţia că din PNL au fost arestaţi mult mai mulţi infractori decât din PSD-ALDE. Nu mi se pare o chestiune relevantă, oameni politici care încalcă ori au încălcat legea sunt, au fost dintotdeauna, decând se face politică, nu este nimic nou. Sunt în China, unde pedepsele sunt foarte aspre. Nu depre asta vorbim, ci despre posibilitatea ca actorii politici de pe scena politică care au primit votul cetăţenilor să-şi dea mâna şi să pună în discuţie marile proiecte. Nu cu jelanii de babe vom urni România, ci cu discuţii pro şi contra în limita bunului simţ. S-a ajuns până acolo încât politicienii sunt acostaţi pe stradă şi înjuraţi, ameninţaţi etc. Violenţa nu este bună. Incitarea la violenţă nu este bună. Violenţa poate scăpa de sub control şi escalada, transformându-se în adevărate lupte. De ce? Pentru că oamenii politici în loc să găsească soluţii să vină cu idei , mai repede incită o masă de oameni gata a fi manevrată?
Opoziţia trebuie să stea în coastă puterii cu idei mai bune, cu proiecte, guvernele din umbră ale opoziţiei trebuie să aibă proiecte la îndemână cu care să combată puterea. Nu, mai simplu, fără muncă, au ura. Ură pe care o propagă cu multă largheţe. Nu uitaţi domnilor, într-o zi veţi ajunge la guvernare, tot ce acum faceţi se va întoarce împotriva voastră.
Domnul Preşedinte care ar trebui să păstreze echilibrul între instituţii, s-a urcat pe tas-ul din dreapta înclinând balanţa, neconstituţional, spre partidele din partea dreaptă. Nu ştiu dacă îi foloseşte electoral, însă în rândul cetăţenilor exemplul nu este bun.
Românii, dincolo de afinităţile politice, au votat pentru ca ţara să meargă bine, pentru ca aceia cărora le-au dat votul să muncească în Parlament pentru ei. Nu să se ia la mişto unii pe ceilalţi, miştoul lor fiind la adresa celor care iau trimis acolo să încaseze bani frumoşi şi pensii speciale.
Referendumul pe Justiţie. Un motiv de discuţii sterile. Poporul vrea cu adevărat o luptă clară împotriva corupţie, hoţiei banditismului. Întrebarea este retorică.
Nu de referendumuri pe justiţie e nevoie
Ci de o adevărată muncă a procurorilor şi judecătorilor care, slavă Domnului, câştigă căruţe cu bani nemunciţi. Dacă muncesc să ne spună cine a furat toate activele României? Uite o întrebare.


Un comentariu:

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...