joi, 6 februarie 2020

Iohannis merge pas cu pas spre dictatură.


                                          

        Parlamentul României. Ședința camerelor reunite pentru votarea Moțiunii de Cenzură. La microfon Ludovic Orban, primul ministru proaspăt demis. Cu spume la gură acesta aruncă invective, minciuni, calomnii, se  simte ura în cuvântul său, o ură viscerală care nu are nimic în comun cu tribuna de unde vorbește. Nu am înțeles ura lui Orban, cu atât mai mult cu cât, faptul că moțiunea trecuse, pentru liberali ,se deschide drumul spre anticipate precum clamează și ei și prezidentul. PSD-ul a căzut în plasa liberalilor, de fapt, au fost tot timpul provocați, venise vremea ca panglicarul Orban să fie pus la punct.

            Seara, președintele Iohannis, șefu lui Orban pe toate liniile, ne comunica, cu aceeași ură, că  a doua zi, adică azi, partidele parlamentare vor chemate pentru consultări. Mai spunea Iohannis, scrâșnind din dinți, că PSD-ul să nici nu viseze să vină cu vreo propunere de candidat pentru că el va desemna candidatul de la PNL. Cu aroganță, dispreț și ură, Președintele a continuat să critice PSD.

Întrebarea mea, firească, este următoarea? Pentru ce acest simulacru de consultări? Doar să dăm o aparență de democrație? Care democrație? Președintele în loc să fie în afara jocului el este căpitanul de echipă al unuia dintre partide. În loc să fie independent, este aliat politic pe față cu PNL. În loc să fie arbitru între partide, el a vândut meciul. Care democrație? Aceea în care Președintele spune că el vrea alegeri anticipate? Care Constituție îi dă voie Președintelui României să spună partidelor ce trebuie să facă, care dintre ele trebuie să conducă?

           Partidele parlamentare nu observă că Iohannis, cu fiecare ieșire, se îndepărtează de cadrul constituțional, de democrația pe care o clamează, în locul ei instaurându-se DICTATURA.

Nu trebuie să ne fie teamă să punem degetul pe rană. Când un Președinte de Țară spune: „vreau”, este deja un prim pas spre dictatură. Când spune:„vreau guvernul meu” s-a făcut și cel de-al doilea pas, iar când spune: „vreau și Parlamentul meu”, deja s-a instaurat dictatura. Când un Președinte are în mână Parlamentul și Guvernul unei Țării, este dictator, în acel moment opoziția nu mai contează. Instituțiile statului răspund la o singură comandă. Președintele Iohannis  va spune: „VREAU”, țuțării vor sări grămadă să-i îndeplinească orbește ordinele.

România, destul de încercată după *89, a mai trecut printr-o perioadă neagră în perioada Băsescu-Boc.

Speram ca asemenea vremuri să nu mai revină. Mă tem că se instalează din nou, mai dure, mai rele, cu mult mai pornite împotriva propriului popor.

                Astăzi Iohannis îl va nominaliza din nou pe bufonul Orban, care își va asuma rolul de circar prin Parlament.

Altfel, care va fi poziția lui, știind clar că intră în Parlament nu pentru a fi numit Prim ministru ci pentru a i se da cu flit.

Când Orban, ori alt prim ministru desemnat se vor prezenta la vot în plenul Parlamentului, liberalii nu-l vor vota, pentru a se putea ajunge la alegeri anticipate. În această situație insolită guvernul liberal va fi votat de către PSD și alte forțe care nu vor să ajungă la anticipate.

Din toată această luptă politică, fără nicio miză pentru popor, câștigă doar Iohannis care nu se plictisește în Palatul Cotroceni. Oricum alt program nu are, întâlniri cu șefi de state nu are, poate doar discuții cu Merkel pentru a primi noi ordine, dacă nu cumva „frumoasa” Angela îi trimite un maill cu toate ordinele să nu mai piardă timpul la telefon cu Klau.

               Lipsește din toată această nebuloasă politică tocmai aceia care au trimis toți acești circari în Parlament, adică poporul. Ce prostie să mă gândesc la popor! Pentru acești îmbuibați, mincinoși, parveniți, pupincuriști, oportuniști, etc. mă refer la toți politicienii, excepțiile sunt puține încât le las în grămada mocirloasă în care își fac veacul prin Parlament și nu numai, pentru politicieni, poporul, această masă amorfă de manevră, contează doar la vot, atunci când se roagă,mint, promit, se fac frate cu toți dracii, împart acadele copiilor, apoi, după alegeri, au grijă să le smulgă din mâna acelorași copilași. După vot, poporul dispare din preocupările politicinilor.

Poporul nu mai este reprezentat, dacă mă gândesc bine în toți cei treizeci de ani de la revoluție încoace nu fost reprezentat.

Nu numai că Parlamentul și politicienii nu au făcut nimic pentru popor, au mers până acolo încât i-au împins în afara granițelor. În acest moment milioane de români trăiesc în țări din UE și nu numai. Binele făcut de politicieni poporului a fost în primul rând acela de a îi transforma în sclavi, în șomeri, iar România într-o colonie neasumată politic.

              Treziți-vă politicieni, fie că sunteți liberali, pesediști, de stânga ori de dreapta, vom intra într-un clinci prezidențial din care nu vom mai putea ieși. Fiecare pas făcut spre dictatură de actualul locatar al Cotroceniului va deveni cutumă și pentru viitorii președinți care, tot pas cu pas, vor adăuga alte zăbale democrației.

Ar trebui încercată suspendarea Președintelui după nominalizarea din această seară.

Forței trebuie răspuns cu forța, mă refer la instrumentele constituționale.

                Oare, Cuza, Antonescu, Ceaușescu, Țepeș, etc. se răzbună pe noi pentru nevolnicia noastră, pentru faptul că în numele poporului au pătimit cei mai sus menționați?

2 comentarii:

  1. AVETI PERFECTA DREPTATE...SUNT UNUL DINTRE CEI CARE STRIGA DE 5 ANI JOS IOHANIS,DAR O VOCE RAMANE DOAR ATAT.TOTUSI MAI SPER INTR-UN MIRACOL...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ion Valeriu Dinulica7 februarie 2020 la 09:45

    Prostii....Ce dictatura...?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...