luni, 10 februarie 2020

Alo, domnu* Isărescu, las-o bre mai ușor cu datu* cu părerea!


       Mugur Isărescu spunea acum câteva zile că mărirea pensiei cu 40% ar duce la depășirea deficitului bugetar la peste 4%.

       Surprins, dar mai ales curios, m-am uitat să văd care sunt veniturile matusalemicului guvernator al BNR.

        Așa am văzut că domnul, uitat în funcție, probabil și clonat, Isărescu are un venit lunar de peste 67.000 de lei, la care se mai adaugă și o pensie de peste 11.000 de lei/lunar.

        Ei, așa da! Sigur că, având asemenea venituri nu îl interesează dacă se mărește pensia ori nu. Cel puțin nu își pune problema că nu are bani de medicamente.

        Mi se pare cel puțin neelegant să spui din postura de privilegiat al sorții cocoțat pe un venit lunar de 80.000 de lei că nu trebuie mărită pensia celui care are un venit de până în 5-6000 de lei. Domnule Isărescu, în locul dvs. aș fi spus că nu mă pot pronunța pe o speță așa de sensibilă pentru pensionarii României. Aveți o pensie de 11.000 de lei, nu știu dacă suma este mare, însă o pensie de 1000-2000 de lei în mod sigur este foarte mică. Dumneavoastră care sunteți guvernatorul BNR cred că din antichitate, oricum în ultimii 30 de ani nu știu să mai fi fost altcineva, puteați să dați soluții, dacă vi se cereau, în niciun caz verdicte.

       Apropo, domnule Isărescu, cine naiba vă ține în funcție de atâta amar de vreme? Nu de alta, dar dacă sunteți de neînlocuit, cine va conduce BNR după ce dumneavoastră veți merge în „loc cu verdeață, de unde a dispărut aurul Țării?” Parcă ultima parte este din alt film.

       E minunat să fi sfătos, să dai sfaturi, indicații, să spui :„lasă-i băi, Orbane, să moară de foame, tu vrei să depășești deficitul Țării? Banii abia să-mi ajungă mie, lui Vasilescu și altor fantome care bântuie prin bugetul Țării și bugetul asigurărilor sociale de stat.” Cineva va încerca să-mi spună că Isărescu este plătit din banii băncii. Probabil, însă nu cred că s-a privatizat și BNR, deși trăim în România și e posibil orice.

        Guvernanții ne induc ideea că ei ne măresc pensiile prin efortul bugetar propriu.

     Coșbuc spunea, citez din memorie :„să nu de-a Dumnezeu ce-l sfânt, să vrem noi sânge, nu ...pensie”.

       Cum dracu, când a fost guvernul Boc-Băsescu miniștrii din cabinetul de tristă amintire au furat cu sacii, în timp ce bugetarii primeau salariile ciuntite, alte categorii sociale primeau ajutoarele împuținate. Întotdeauna sunt bani pentru furat, doar pentru a mării pensiile, salariile și alocațiile copiilor nu sunt.

        Despre asta vorbim și acum. Liberalii fac tot ce pot pentru a nu fi nevoiți să mărească alocațiile copiilor, salariile profesorilor  și pensiile. Ieșirea publică a uitatului în funcție, mă refer la Isărescu, prin care atenționează guvernul să nu mărească pensia nu este altceva decât un ajutor dat guvernului liberal.

        Pentru a fi mai siguri că nu vor păți nimic timp de 4 ani pentru că nu s-au ținut de cuvânt privind măririle salariale, alocațiile și pensiile, au decis să facă alegeri anticipate.

Peste patru ani, poate cinci, mai bine spus după plecarea actualului prezident, ne vom trezi că actualii guvernanți liberali au furat în draci, mai ceva ca pe vremea lui Boc. Doar atunci când vor fi lăsați din brațe vor putea fi anchetați.

      PSD-ul se moșmondește, se cocoloșește, își caută locul mai ceva ca găina când cade cloșcă. Ar face și nu ar face alegeri anticipate. Vă dau un sfat, nu este momentul să intrați la guvernare nici acum și nici în toamnă. Rămâneți în opoziție, aveți nevoie să scuturați pomul de toate crăcuțele uscate, vedeți apoi ce rămâne, vă numărați să nu pățiți ca Geoană când nu știa citez:„câți mai suntem”. Căliți-vă în opoziție, strângeți din dinți, faceți-vă programe de guvernare, alegeți-vă lideri capabili. Oameni care știu ce să facă, cu fler politic și cu doctrina în suflet. Vopsiți sunt destui. Ați fost pe marginea prăpastiei, nu cred că v-ați salvat în totalitate. Învățați din greșelile voastre! Deveniți ageri! Acum dormiți pe voi. Treziți-vă!

       În ce privește actuala criză, votați celălalt guvern Orban, nu ăsta, apoi puteți introduce moțiune de cenzură în iunie, picați guvernul și-l lăsați așa până la alegerile la termen. Cu un guvern demis Țara va merge mai bine decât cu guvernul Orban în funcție.

        Alo, domnu* Isărescu, las-o bre mai ușor cu datu* cu părerea!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...