duminică, 22 martie 2020

Goliciunea statisticilor.


Ne mințim cu seninătate. Crainicele televiziunilor, privind fix în ochii noștri prin obiectivul camerei, având o morgă întunecată, anunță apocalipsa. Au apărut decesele, iminente în cazul unor pacienți aflați deja în situații delicate din punct de vedere medical. Statisticile sunt prezentate zilnic, televiziunile le preiau cu ardoare, le privesc din punct de vedere al retingului, „încă 50 de pacienți contaminați, încă un mort”, astea se transformă în puncte de reting. A doua zi se anunță victoria: „ieri pe intervalul orar, adică orele când au fost anunțate decesele, televiziunea noastră a înregistrat un indice…vă mulțumim că ne urmăriți”.

Las deoparte canalele media, ele vând, din asta trăiesc, cu cât vocea este mai înspăimântătoare, cu atât vin mai mulți bani din reting.

Mă interesează statisticile, cifre seci, nu spun nimic clar. Sunt izolați 65.799 de persoane. Puțini spun eu, mult mai multe persoane ar trebui izolate. Ele încă umblă libere pe stradă din mai multe motive: 1) există posibilitatea ca organele statului să nu cunoască situația exacta a tuturor cetățenilor. 2) Există posibilitatea ca persoanele care vin din zonele de risc, ori au luat contact cu cetățeni sosiți în țară din zonele de risc să nu conștientizeze faptul că sunt purtători ai virusului. Până la urmă fiecare face ce vrea cu persoana lui, dacă nu pune în pericol viețile altor persoane. În cazul nostru da. Însă nu se iau măsuri. 3) „I-am fentat, dă-i dracului! De mine nu se prinde, mai o țuică, un cățel de usturoi și păcălesc virusul”.

Prin urmare organele statului trebuie să ia măsuri ferme în privința plimbărilor făcute de cetățeni prin parcuri, stradă, magazinele alimentare.

Persoane aflate în carantină =4803,aici lucrurile sunt și mai grave. Întreb pentru un prieten, au fost testați? Câți sunt pozitivi? Abia după testarea lor vom ști cu exactitate câți sunt contaminați cu Covit 19. Cifra de 433 de pacienți confirmați pozitiv cu Covit 19 este mare, însă nu este reală, numărul pacienților contaminați este mult mai mare, însă stăm prost la capitolul „testări.”

Nimeni nu mai vorbește de gripa noastră, românească, sezonieră, cu care ne confruntăm în fiecare sezon rece. Câți se vor fi vaccinat? Cât de bun a fost vaccinul, în sensul dacă a picat pe tulpinile de virus care au circulat în acest sezon? Câți au plecat la Domnul dintre cei care au avut gripa noastră? Care a fost procentul îmbolnăvirilor, care al vindecării, care a celor care au bătut în poarta lui Sfânt Petru?

Care este numărul deceselor, în această perioadă, din cauza bolilor cardiovasculare, a cancerelor, a bolilor de plămâni, etc. vorbesc de pacienți necontaminați cu Covit 19? După toate aceste analize și altele pe care eu nu le-am prins aici, putem vorbi de o situație apocaliptică.

Pacienții care au gripă sezonieră trebuie să stea la fel de izolați ca și cei infestați cu Covit19. În aceiași situație sunt și bolnavii de TBC, hepatită, scarlatină, etc. Din tot ce am scris aici nu trebuie trasă concluzia că de acum trebuie să hălăduim pe străzi fiindcă poarta sfântului Petru nu este deschisă. Poate a lui nu, însă nu uitați că există și Hadesul, dracul ține și brațele și porțile deschise pentru cei inconștienți.

Reprezentanții celulei de criză trebuie să vină cu completări la statistici, nu trebuie să transmită doar cifre seci.

Despre starea de urgență nu scriu acum, pentru mine nu este o urgență, aștept să se ridice, dacă se va mai ridica vreodată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...