joi, 26 martie 2020

La omul sărac nici boii nu trag, nici Flutur nu zboară


      „La omul sărac nici boii nu trag”, spune un vechi proverb. România, după moțiunea de cenzură din toamnă, nu era în cea mai bună situație economică. Noul guvern liberal, împreună cu vechiul Președinte, devenit după alegerile din noiembrie noul Președinte al României, au privit cu dispreț problemele reale ale țării. Singura problemă pe care ei au tratat-o cu maximă determinare a fost posibilitatea de a face alegeri anticipate. Deși în China se vorbea despre noul coronavirus, guvernul României făcea tot posibilul să provoace opoziția să introducă moțiune de cenzură, Orban neîndrăznind să-și dea demisia. După ce Moțiunea a trecut, pe cale de consecință guvernul a fost demis, președintele a desemnat candidați de premier într-un mod neserios, nu a facut-o pentru ca viitorul premier să coaguleze o majoritate parlamentară, ci din contră, să nu formeze, prin urmare premierul desemnat împreună cu echipa sa să nu treacă de votul Parlamentului și astfel, să se ajungă la alegeri anticipate. Abia când coronavirusul a pus stăpânire pe țară, Iohannis a înțeles că nu se mai poate juca de-a alegerile anticipate și are nevoie de un guvern legitim. S-a dovedit că s-a pierdut timp, că virusul pusese stăpânire pe țară.

      Granițele nu au fost întărite pentru ca persoanele care veneau din zonele periculoase, mai ales din Italia, să fie puși imediat în izolare, ori acolo unde era cazul carantinați. Mai mult decât atât, nu au dat posibilitatea spitalelor să se aprovizioneze cu materialele necesare protecției personalului medical și soluții pentru dezinfectare. Din această cauză ne aflăm acum în situația de a avea multe cadre medicale infectate cu Covit 19, altele izolate, ori carantinate. În curând sistemul medical va fi paralizat din cauza inconștienței oamenilor politici din arcul guvernamental.

      Spitalele s-au infectat cu Covit 19, exemplul cel mai elocvent este spitalul din Suceava, păstorit de Consiliul Județean al cărui șef este nimeni altul decât fostul ministru, de tristă amintire, al agriculturii din guvernul Tăriceanu I, Gheorghe Flutur. Fostul ministru al agriculturii, acum șef de județ, unii ar spune baron, eu nu murdăresc titlul nobiliar alăturându-l de omul care alerga prin curțile oamenilor după găini prin 2005-2006. Cred că titlul care i se potrivește cel mai bine ar fi acela de găinarul șef al județului Suceava.

      Cum dracu, domnul Flutur, specialist în gripa aviară, omul care a interzis ciorilor să se mai găinățeze prin curțile oamenilor pentru a nu infecta păsările domestice cu H5N1, a pierdut războiul cu Covit 19? Doamne, câți bani i-au intrat în mânuțe lui Flutur atunci când dezinfecta mașinile care intrau în ferme și prin curțile oamenilor cu apă limpede ca lacrima lui Băsescu când plângea la capul lui Stolojan, spunând tuturor că este dezinfectant. Un adevărat specialist, de aceea sunt nedumerit cum dracu de nu a găsit el soluții pentru preîntâmpinarea coronavirusului?

      Înțeleg că a ieșit ca un adevărat bărbat cu pieptul gol să se lupte cu noul virus, din câte am auzit a fost învins de Covit19, să mai zică cineva că chineji fac lucruri de proastă calitate.

      Revin la Flutur, omul care a pus pe butci spitalul județean Suceava cu medici cu tot, asta dintr-o crasă neglijență, dintr-un motiv criminal, aici aș vrea să văd DNA-ul punând întrebări, cum s-a ajuns în asemenea situație. Guvernul liberal, în inconștiența sa, a pus sistemul sanitar pe butuci. Singurul care umblă fericit pe străzile României este Coronavirusul. El a pus stăpânire pe tot și toate. Mă uit la statisticile pe care le dau zilnic cei din comandament. Sunt, cred, azi nu am deschis televizorul, vreo 900 de contaminați cu Covit 19. Adevărul însă este altul, cei contaminați sunt de ordinul miilor, însă nefiind testați nu sunt luați în evidență. România, prin guvernul ei, în loc să ia măsura testării populației pentru a depista, izola și trata pe cei infectați, i-a lăsat de izbeliște.

Un guvern inconștient care abia a reușit să ia câteva măsuri tardive. Suntem la mâna virusului.

Economia este pe butuci, măsurile economice întârzie a fi luate. Viitorul este sumbru.

Doamne, Dumnezeule mare, ajută-ne și de data asta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...