joi, 14 ianuarie 2021

Câțu a decretat : nu sunt bani la buget pentru mărirea pensiilor.

 


Curtea Constituțională a României a hotărât că legea cu mărirea pensiilor trebuie respectată. Ei și? Legea în această formă va merge la Președinte pentru promulgare. Acesta va găsi ceva de modificat în ea și o va trimite Parlamentului pentru reexaminare. Cum în Parlament s-a schimbat majoritatea și legea va fi modificată.

Câțu, premierul Câțu, a spus că nu sunt bani pentru pensii. De treizeci de ani aud același lucru, nu sunt bani pentru sănătate, pentru învățământ, pentru cercetare, pentru pensii și în general nu avem bani pentru nimic. Cu toate acestea, guvernele s-au tot împrumutat bani, mai ales cele de dreapta, încât țara este datoare pentru zeci de ani de aici în colo. Chestiunea este că nu s-a construit nici măcar un WC public din enormele sume împrumutate. Mă întreb și întreb, țara noastră mai are servicii secrete? Dacă avem, și știu că avem și sunt plătite cu sume uriașe de la bugetul statului, de ce nu aduc în fața procuraturii, pe cei care sifonează banii și pot fi considerați trădători de țară dacă sunt miniștri, ori înalți funcționari de stat? Am ajuns dintr-o Românie care se bătea pe burtă cu marile puteri, codașa Europei în tot și-n toate. România, în UE, seamănă cu calul adus de țăran în târg să-l facă de rușine. Așa suntem noi acum. Cred că dacă cei 5 milioane de români nu ar fi migrat în țări străine să-și poată câștiga un ban pentru pâinea zilnică, acum eram o țară de cerșetori, marea nenorocire ar fi fost că am fi cerut unul de celălalt și nu am fi avut ce ne da de pomană.

Îmi veți spune că în anii 80 românii au dus-o greu. Așa este, recunosc. Se oprea gazul, curentul electric, în magazinele alimentare fluiera vântul. Însă salariile erau plătite la timp și pensiile la fel. Iar românii, cum sunt ei descurcăreți, făceau aprovizionări de la Sibiu, de la Scornicești și din alte zone unde alimentele erau de găsit.

Acum magazinele sunt pline cu mărfuri, e drept că sunt de proastă calitate, însă nu pot fi cumpărate din lipsa banilor. Farmaciile au răsărit ca ciupercile de pe ploaie, asta demonstrează că românii sunt bolnavi. Însă și pentru alimente și pentru medicamente trebuie bani. Apropo, sunt și produse alimentare de bună calitate însă oamenii obișnuiți nu se pot apropia de ele din cauza prețurilor foarte ridicate.

Nu sunt bani, acest leit motiv a fost molfăit de toți politicienii aflați la putere, mai puțin PSD-ul. El a găsit tot timpul resurse.

Se spune că funcționarii, bugetarii în general, au salariile mai mari decât cei din privat. Da așa este. Asta pentru că privatul vrea doar pentru el profitul, nu să-l împartă și cu oamenii care-l ajută să-l facă. Nu spun să-l împartă tot, însă 10% dacă ar da și muncitorilor ar fi foarte bine. Muncitorii din privat, cu excepții evident, sunt exploatați la sânge. De multe ori sunt pontați 4 ore și restul de bani până la 8 ore îi primesc în mână nu pe statul de salarii, astfel vor fi nefiscalizați.

Sunt și funcționari la buget care primesc banii cu roaba pentru munci pe care nu și le fac așa cum ar trebui, dau exemplu pe la ANRE și alte asemenea agenți.

Pensionarii au nevoie de bani acum nu peste cinci ani, ei nu mai au un viitor în față. Doamne, câtă ipocrizie vecină cu nesimțirea am putut vedea la Țurcan, Guran, Prișcă, Câțu, Orban, etc.! Acești politicieni de frunte ai PNL plâng pe umărul pensionarilor pe la televiziuni că ei ar vrea să mărească pensiile bătrânilor, însă bugetul nu le permite. Nu sunt bani pentru pensii. Nu vor să mărească pensiile. Au mărit salariul minim, o bătaie de joc mărirea de 3%. Guvernul Câțu, alianța de la guvernare, își bate joc de români și de România. Sper ca acest guvern să fie unul efemer, deși deocamdată nu văd nici o luminiță la capătul tunelului, de fapt văd o fundătură. Oricine este pus în funcția de prim-ministru poate spune :„nu avem bani”. Însă eu întreb guvernanții: „pentru ce dracu v-ați vrut la guvernare dacă nu sunteți în stare să găsiți resurse financiare? Până la urmă asta este treaba guvernului, să asigure un trai bun cetățenilor, altfel pentru ce dracu să fiți plătiți cu sume de bani uriașe din bugetul țării?” Nu sunteți în stare să generați un trai bun cetățenilor-plecați! Nu sunteți ținuți cu forța.

Îmi amintesc de alți ipocriți nesimțiți din guvernarea 2008-2012 care la fel spuneau că este criză și nu sunt bani, că România are o „creștere economică negativă” și prin urmare cu toții trebuie să facem sacrificii. Așa s-a hotărât Băsescu și Boc să taie salariile bugetarilor cu 25% iar pensionarilor, care aveau o pensie mai mare de 760 de lei, li s-a oprit nelegal, a fost o adevărată tâlhărie făcută de guvernul Boc-Băsescu, suma de 40 și ceva de lei lunar.  Câțiva ani mai târziu, după ce Băsescu a ieșit de la conducerea României, s-a descoperit un adevărat jaf făcut în bugetul țării de către Udrea, Sandu, Pinalti, Cocoș, Videanu și alții pe care nu-i mai enumăr acum. Nu este mare lucru ca peste câțiva ani, nu cred că DNA-ul va avea curaj, deși e posibil să aibă, așa cum a început cu fostul ministru Costel Alexe, să înceapă o anchetă serioasă pentru a vedea cu exactitate unde au dispărut 100 de miliarde de euro împrumutate de guvernul Orban.

Dumnezeu să ne apere de guvernul și Președintele nostru.

PS. Sigur, domnule Președinte, poți spune că măsura de înghețare a salariilor și a pensiilor luată de guvern este bună. Dumneata vorbești din înălțimea funcției plătită cu mulți bani de la buget, ne mai punând la socoteală toate avantajele funcției. Nu vreau să mă leg de faptul că și cheltuielile sunt mici, neavând copii de întreținut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...