marți, 26 ianuarie 2021

103 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu.

 


Astăzi se împlinesc 103 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu. Un comunist până în măduva oaselor, un patriot înflăcărat, un român adevărat. Sub conducerea lui Ceaușescu în cei 24 ani și vreo 9 luni s-au construit multe. Țăranii au fost luați de la coarnele plugului și pregătiți să devină muncitori, iar cu ajutorul lor România a construit hidrocentrale, termocentrale, combinate siderurgice, uzine de armament, însă și școli gimnaziale, licee, universități, blocuri de locuință pentru muncitori. Sănătatea, armata, învățământul au fost tot timpul o prioritate pentru politica PCR. Agricultura a fost pusă pe baze științifice, s-au construit sisteme de irigații.

Sigur, au fost făcute și greșeli. Unele care nu pot fi iertate, altele care au ținut de bunul mers al societății.

Deasemeni pe plan internațional, printr-o politică de pace, înțelegere și negociere România, prin reprezentanții ei politici se bătea pe burtă cu SUA al lui Nixon, Ford, Carter. Caleașca regală a Elisabetei a II-a a M. Britanii îl plimba pe Ceaușescu pe străzile Londrei. Giscard D*Estaing președintele Franței, deasemeni Mitterrand, ori Pompidou se bucurau să-l aibă ca oaspete pe Ceaușescu.

Spuneam mai sus că a făcut greșeli, cea mai mare a fost aceia de a înfometa țara pentru a plăti datoria externă. Nu-l voi ierta pentru asta.

În schimb mă bucur să fiu contemporan cu Băsescu și Iohannis, doi adevărați președinți de țară. Naționaliști până-n pânzele albe. Oameni care nu au făcut o vizită externă, care nu s-au întâlnit cu alți șefi de stat pentru a găsi oportunități pentru comerțul românesc ori pentru investiții. Bravo lor! Nu ne trebuie industrie românească, nu ne trebuie bănci comerciale românești, nu ne trebuie comerț intern românesc, nu vrem să avem o agricultură performată ca proprietari ai pământului românesc. Acum marile concerne internaționale ne dau tot ce vrem, chiar și peste bot dacă avem revendicări. Pensionarii pot să moară de foame, nu-i pasă guvernului, din contră. Nu că premierul, român adevărat, ar dori să-i moară bătrânii din țară, nici vorbă, însă așa a hotărât Înalta Poartă, nu, nu cea veche de la Instambul, ci asta nouă de la Bruxelles.

Felicitări băieților deștepți, de la revoluție încoace numai băieți deștepți au fost la conducerea României, toți cu facultăți, făcute fiecare pe unde au putut, cu doctorate, masterate și alte titluri academice. Nu cum a fost Nicolae Ceaușescu cu patru clase primare. Bine au făcut când l-au împușcat, așa-i trebuia, s-a găsit el moț, un țăran din Scornicești, să dea lecții marilor lideri politici. Cum nu le-a mai convenit de el, de Ceaușescu,   Gorbaciov și lui Bush s-au întâlnit în Malta, la fel ca întâlnirea dintre Moise și Dumnezeu pe muntele Sinai, și acolo au hotărât moartea lui Ceaușescu.

Mulțumim lui Dumnezeu că emanații din revoluția din 1989 și emanații din emanații din revoluție au reușit să distrugă industria comunistă, agricultura comunistă, învățământul comunist, sănătatea, comerțul, băncile comerciale românești. Să ne trăiască! Avem de toate acum. Avem guvern care ne spune că nu au bani. Avem datorie externă uriașă fără să fii construit ceva. Avem circa 5 milioane de cetățeni români plecați în bejenie. Care va să zică poporul român călătorește, găsim români la Roma, în Paris, la Milano, în Haga, la Bruxelles, la Londra. Uite ce înseamnă noua democrație! Libertatea de a merge peste hotare să-ți câștigi o bucată de pâine, altfel, în țara ta riști să mori dracului de foame. Însă dacă vreau să-l înjur pe Iohannis sunt liber să o fac, doar să mă uit în jur să nu cumva să deranjez vreu taliban.

Mare bucurie a fost când în 25 decembrie 1989 din ordinul unui Tribunal Militar ilegal constituit Ceaușescu Nicolae a fost făcut sită de gloanțele ostașilor care duceau la îndeplinire sentința tribunalului ad-hoc înființat. O dată cu moartea celor doi ceaușiști a murit și economia românească. În groapa din Ghencea a lui Ceaușescu a intrat tot ceea ce se construise în perioada cât fusese la putere.

Nu Ceaușescu construise ceva, ci poporul. Este drept că el conduse mai bine, mai rău, după cum se pricepuse un țăran cu patru clase.

Să ne amintim de Nicolae Ceaușescu, un dictator comunist, un fiu al poporului român, un patriot adevărat.

Un lider care a avut curajul în august 1968 să se ridice singur împotriv imperialismului sovietic atunci când au intrat cu trupele în Cehoslovacia și au arestat conducerea de drept a unei țări libere.

Mulțumesc mediafax.ro pentru poză.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...