vineri, 8 ianuarie 2021

Cu mască și fără mască, cu vaccin fără vaccin.

 


Se spune că fiecare individ poate face ce vrea cu trupul lui. Așa o fi. Dacă o femeie vrea să facă avort, este liberă să-l facă. Când un om, din diferite motive, vrea să se sinucidă, este alegerea lui. O femeie când face avort nu afectează pe nimeni din exteriorul ei, sigur, poate fi considerată o criminală pentru că a hotărât să ia viața micuței ființe ce trăia în pântecul ei. Deasemeni, omul care alege să se sinucidă și pentru asta își pune ștreangul de gât, ori se împușcă, sau se otrăvește etc. este alegerea lui și nu poate fi condamnat. Însă ce ne facem când un individ vrea să-și pună capăt zilelor și pentru asta intră cu mașină lui în mod intenționat într-o altă mașină, omorând astfel alte ființe nevinovate. Alegerea lui este de condamnat.

Suntem în plină pandemie de coronavirus. Oamenii, unii înțeleg să poarte mască, să păstreze distanța fizică, să se dezinfecteze, alții nu vor să se conformeze în mod intenționat. Masca are dublu scop, să ne protejeze pe noi de eventualele surse de infectare, dar, și asta este foarte important, să protejeze și persoanele cu care noi venim în contact. Prin urmare, cine nu poartă mască este problema lui dacă se infectează, însă, nu trebuie să infecteze pe ceilalți cu care el intră în contact. Ar trebui să poarte mască cel puțin din respect pentru semenii lui.

De câțiva ani încoace este o campanie furibundă împotriva vaccinurilor. Este posibil ca vaccinul, ca orice alt medicament, să dea reacții adverse, unele în formă ușoară, altele într-o formă mai gravă. De aceea este bine ca atunci când ne hotărâm să facem un vaccin să spunem medicului toate bolile de care suferim, chiar să ne facem analize de sânge înainte pentru a se putea pune un eventual diagnostic.

Nu trebuie să uităm că poliomielita, TBC-ul, varicela, rujeola, etc. și multe alte boli contagioase și periculoase au fost eradicate prin vaccinare.

Eu nu cred că marile concerne farmaceutice ar avea interesul să omoare populația globului. Din contră. Cu cât populația globului este mai mare, cu atât desfacerea de medicamente este mai mare, deci un profit mai mare pentru marile concerne. Nici statele nu vor să aibă, din cauza vaccinurilor, cetățenii bolnavi. Niciunui stat, indiferent cât este de bogat, nu-i convine să aibă populația bolnavă, asta ar însemna ajutoare plătite de stat celor invalizi și mai puține persoane apte de muncă.

Revin la vaccin. Deocamdată este singura soluție de a opri pandemia.

Am fost infectat cu Covid19. Acest nenorocit de virus mi-a atacat aproape toate organele. Timp de 30 de zile abia m-am ridicat din pat, deși fusesem internat 16 zile, după ce alte 13 zile fusesem acasă cu febră și sub tratament. Spunea cineva că nimeni nu moare din cauza coronavirusului. Așa este, însă el, coronavirusul, atacă celelalte organe provocând în organism o adevărată degringoladă care, de multe ori poate duce la moarte. Sunt oameni care fac o formă ușoară din cauza Covid-ului, alții, cum am fost și eu care fac forme severe de boală. Pentru a nu mai repeta trista experiență prin care am trecut, mă voi vaccina. Vaccinându-mă mă protejez pe mine, însă și pe ceilalți din jurul meu.

Este doar părea unuia care a trecut printr-o infecție cu Covid și, vă asigur, că nu a fost deloc plăcut. Nu doresc nimănui să aibă asemenea experiențe.

Un bun exemplu pentru populație ar fi fost să vadă cum sunt vaccinați capii Țării în frunte cu Iohannis, Câțu, Orban, Barna și Arafat. Ce să facem dacă nu avem niște adevărați conducători așa cum există în toată lumea civilizată? 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...