marți, 23 februarie 2021

Cîțu luat de valul trei al pandemiei

 


A început să se vorbească despre valul trei al pandemiei cu Sars-Cov2. Guvernul, ca de fiecare dată, este prins cu izmenele în vine. Cîțu, premier disciplinat, s-a urcat în mașină, a pus paznicii să pornească girofarurile și, sub ploaia de înjurături ale șoferilor trași pe dreapta, a ajuns la Cotroceni.

-Domn Președinte, ce ne facem, suntem morți. Cîțu și-a pus mâinile în cap, ar fi vrut să-și smulgă părul să-i demonstreze tătucului său cât este el de afectat.

-Stai blând, nu mai încerca să-ți smulgi ce nu ai. Ce s-a întâmplat? Stai, nu-mi spune încă! Ai masca pusă strâmb, ți-ai spălat mâinile? Ori iar umbli cu ele nespălate? Mă, ce mă fac eu cu tine? Președintele obosit de discuția lungă, s-a prăbușit pe un fotoliu. O clipă a rămas cu ochii ațintiți în pământ, apoi și-a amintit că are un musafir în audiență. A ridicat privirea plictistă și, cu un fel de „hai siktir” al buzelor încremenite într-un rânjet rău, s-a adresat lui Cîțu: zi mă, care-i baiul!?

-Vine valul trei de coronavirus. Ce ne facem? Premierul, disperat, privea la Președinte ca la mântuitorul său.

-Când vine mă, în ce dată, la ce oră, dă-mi toate detaliile. Cum vrei să-ți dau sfaturi, dacă nu-mi spui tot.

-Nu știu când vine, dar vine, așa a spus Vlad Voiculescu, ăsta a aflat pe sub mână de la niște doctori pe care îi are în nu știu ce comitet. Ce mai, e daravelă mare.

-Bă, ești prost! Tu te iei după Voiculescu? Ți-am spus de atâtea ori, în țara asta nu se mișcă nimic fără știrea mea. Ai înțeles? Președintele s-a ridicat din fotoliu și l-a privit pe Cîțu de la înălțimea funcției sale.

-Și dacă are Voiculescu dreptate? N-ai putea matale, tăicuță, să pui o vorbă bună pentru noi la prietena Merkel, să mai țină valul la ei în Germania, să nu-i dea drumul pe Dunăre să vină la noi. Mă gândeam să rețină valul trei la ea, la Merkel, măcar până la rectificarea bugetară din vară. Atunci facem rost de bani, luăm de la Transporturi, oricum nu-i va cheltui Drulă.

-Am să vorbesc cu ea, este o idee bună. Pune și tu pază întărită la graniță, să nu scape niciun virus în țară, mai ales din ăla britanic, nu are ce căuta la noi, englezii au ieșit din UE.

-Prin octombrie poate terminăm de vaccinat domn Președinte, nu pe toți, pe ăia care vor să se vaccineze. Cum s-ar spune, noi am vrut, ei nu au vrut, dacă, ferească Sfântul, pățesc ceva, nu vreau să zică rele despre noi. Domn Președinte, vă rog, faceți ceva, nu avem nici buget. Dacă vine acu* valu* trei nu putem nici să furăm din banii de măști, de dezinfectant și celelalte produse. Nu avem cum. Drăcia dracului, da ce bre valul ăsta trebuie să vie așa la oră fixă? Nu se mai poate rătăci, că doar Europa îi mare, cum dracu să ne găjbească pe noi așa, pe nepusă masă.

-Lasă mă, că vorbesc eu cu tanti Angela. Nu mă lasă Ea pe mine. Merkel vorbește cu ștabii Europei și împreună fac ei ceva să ne ferească pe noi de al treilea val de Covid. Ce dracu, europenii, ăștia sclifosiți, când au vrut ne-au lăsat fără economie, acum nu ne pot feri de o biată pandemie ajunsă pe val, al treile val? Poate, ai să vezi!

Tu dă-i bătaie cu bugetul, mi-a spus șoferul că escorta mea nu mai are bani de combustibil, ocupă-te de problemă, nu cumva vineri să nu pot pleca acasă, fiindcă ai încurcat-o cu mine. Fugi, la treabă! Mă ocup eu de Covid. Tu ai grijă de fă plinul mașinilor și să plătești diurna la timp celor care mă însoțesc. Nu strâmba din nas, nu sunt mulți, ca la 50 de oameni. Pandemia, las-o în seama mea, ehei de aici se poate trăi bine, vorba unui înaintaș de-al meu.

Acest articol este un pamflet...

Mulțumesc pentru poză: cotidianu.ro

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...