luni, 1 februarie 2021

Guvernul struțo-cămilă Iohano-Cîțu.

 

Domnilor guvernanți, în curând în stradă va fi în fiecare zi un 10 august 2018, doar că de această dată revolta va fi îndrituită, va avea la bază FOAMEA OAMENILOR.

Din noiembrie 2019 de când „monstruoasa coaliție” a dat jos cabinetul Dăncilă și a instalat guvernul „N-am”, adică Orban, lucrurile în țară au mers din rău în mai rău. După alegerile parlamentare s-a format o nouă alianță, una a răzbunării pe poporul român truditor, având, formal ca premier pe Florin Câțu, una și aceeași persoană cu cel care a fost ministru de finanțe în guvernul Orban. Spun că la Palatul Victoria este formal ca premier Câțu pentru că ordinele, deciziile guvernului sunt luate la Palatul Cotroceni de către Președintele Iohannis. Din noiembrie 2019 avem un Cabinet 1 la Palatul Cotroceni și un Cabinet 2 la Palatul Victoria, de fapt ar fi trebuit să-l numesc Cabinetul 3, fiindcă față de Cabinetul 2 al Elenei Ceaușescu unde se luau decizii, din păcate, în cabinetul lui Câțu nu se ia nici un fel de decizie.

Raluca Țurcan, ministrul muncii de tristă amintire, aruncă praf în ochii pensionarilor cu o așa zisă recalculare a pensiilor. Doamna ministru spune că nu va ține cont de legea 127/2019 pentru că nu este bună și va face domnia sa o altă lege a pensiilor. În acest caz întreb: în ce bază se va face recalcularea, dacă legea 127/ 2019 va fi abrogată? De fapt doamna ministru nu știe cum dracu să tragă de timp și să prostească pensionarii pentru ca aceștia să nu-și mai ceară drepturile.

Pensionari, premierul struțo-cămilă Iohano-Cîțu vă cere să răbdați de foame câțiva ani, nu mulți, ei, până la urmă voi nici nu veți apuca să știți câți au fost, câțiva ani spuneam, adică până ce deficitul bugetar va fi de 0% din PIB!! Este totuși indicat ca în această perioadă să nu faceți anumite lucruri. Nu vă îmbolnăviți, nu se merită, nu aveți pe ce să vă cumpărați medicamentele! Nu mai vorbiți la telefon, este un lux pe care nu vi-l puteți permite! Nu aprindeți lumina! Închideți caloriferul, mai puneți o haină pe voi, căldura și curentul costă! Încă ceva important, nu muriți! Dați cu tifla lui Cîțu și Iohannis! Trăiți cât mai mult! Între timp poate se ieftinește și locul de veci și taxa pe înmormântare.

Pensionarii nu sunt cerșetori, nu cer nimic din ceea ce nu li se cuvine după anii în care au muncit și au cotizat la Casa de Pensii. Mai aud câte un prost că suntem plătiți de cei care se află acum în câmpul munci. Nu este treaba pensionarilor de unde suntem plătiți, în mod normal ar fi trebuit să existe fondul de pensii unde noi am cotizat, doar că acest fond a fost cheltuit de guvernanți de-a lungul timpului, așa cum s-au cheltuit fondurile uriașe ale sindicatului, UTC-ului, PCR-ului, așa cum a fost distrusă toată infrastructura economică a României.

În urmă cu câteva zile a fost un incendiu la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, un incendiu nefericit în care au murit 7 oameni, al optulea încă nu se știe precis cauza decesului.

Incendiul de la Matei Balș vine după alte câteva incendii dintre care cel de la Piatra Neamț a fost cu multe victime. Transmit pe această cale „Condoleanțe” familiilor îndurerate.

Oamenii s-au revoltat, un reporter l-a întrebat pe Arafat, pe care eu l-am apărat de multe ori,: „domnule Arafat, ce facem cu spitalele, mor pacienții ca șoareci în foc”. Ieșirea lui Arafat a fost destul de nelalocul ei, poate era obosit, surescitat, îl cred, este de prea mulți ani în acea funcție, consumul nervos își spune cuvântul, nu este rău dacă s-ar gândi la o binemeritată odihnă.

Domnul Iohannis, i-aș fi spus președinte însă nu mai sunt sigur pe ce post mai ființează, domnul Iohannis, spuneam, a fost așa de afectat de moartea în foc a pacienților de la Matei Balș încât a simțit nevoia să plece cât mai departe de București, acolo unde încă se mai simțea mirosul de carne arsă, și să se dea cu schiurile pentru ca aerul rece de munte să-l remonteze, el fiind foarte afectat de decesul acelor nefericiți.

Domnule Iohannis, nu trebuia să fugiți, dvs. faceți parte integrantă, ce spun eu integrantă, sunteți cel care conduceți ministerele și guvernul în ansamblul său.

De un an și ceva nu Tătaru, nu Vlad Voiculescu  au condus „Sănătatea”, ci dumneavoastră, ei nu au luat vreo măsură până când nu au primit binecuvântarea de la Președinte. Prin urmare sunteți parte a nenorocirilor care se întâmplă în sistemul de sănătate.

Domnule Iohannis, vă mai amintiți acel nenorocit incendiu de la Colectiv? Vă amintiți cuvintele pe care le-ați spus după ce Ponta a demisionat? Vi le reamintesc eu:„ a trebuit să moară oameni pentru ca Ponta să demisioneze”. Ce vină a avut Ponta că a luat foc un bar-discotecă privat? Niciuna. Mai târziu s-a dovedit că și dosarul  penal al lui Ponta a fost o făcătură. Acum vă întreb, parafazându-vă: „câte incendii trebuie să mai fie în spitalele românești pentru ca guvernul de dreapta să-și dea demisia împreună cu Premierul Șef, aici l-am numit pe purtătorul de vorbe al guvernului și câteodată Președinte al României”? Spun că este doar arar Președinte pentru că mai des este un supra premier, ca președinte ar trebui să facă vizite externe, ori  să fie într-o permanentă legătură cu șefii de state din toată lumea unde România are interese politico-economice. Domnul Președinte merge la schi, hibernează la Cotroceni și când se plictisește dă indicații guvernului.

 Mulțumesc pentru poză lui moldova. europalibera.org.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...