luni, 22 februarie 2021

Un premier violent, indolent, ipocrit și demagog-Florin Cîțu

 


DEMOCRAȚIE = Forma de organizare și conducere politică a societății în care puterea supremă este exercitată de POPOR. Forma de organizare politică a societății care proclamă principiul deținerii puterii de către POPOR.

Mark Twain spunea, pe la sfârșitul sec. XIX începutul sec XX, că: „Dacă ceva ar depinde de alegeri nu am mai avea voie să votăm”.

Din cauza pandemiei participarea la vot, pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020, a fost foarte slabă. Parlamentarii din actuala legislatură, practic, nu au legitimitate, sigur, conform legii alegerile au fost validate. Însă, dacă privim cu atenție numărul celor care au participat la vot, din totalul de alegători înscriși în Registrul Electoral la data de 25 august 2020, vom observa o diferență enormă.

Numărul total al alegătorilor prezenți la urne = 6.059.000. Numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul Electoral la data de 25 aug. 2020 =19.004.986.  Numărul alegătorilor care nu s-au prezentat la urne este de =12.945.986.

De ce nu s-au prezentat? În primul rând pandemia a fost unul dintre motivele pentru care oamenii nu au ieșit din case. Altul a fost faptul că partidele înscrise în listele de votare nu prezentau încredere pentru potențialii votanți.

Revin la primele definiții date despre democrație. Însă înainte vreau să precizez că numărul alegătorilor care au votat actuala alianță este de aproximativ 3.000.000 de votanți.

O alianță votată, susținută, doar de trei milioane de oameni dintr-un total de 19 milioane nu poate vorbi în numele POPORULUI. Nu poporul este vinovat că a fost ținut în casă, ci clasa politică fiindcă nu a găsit cea mai bună soluție pentru ca alegerile să se desfășoare în siguranță.

Analizând cele de mai sus rezultă că guvernul Cîțu nu are legitimitatea morală de a conduce România.

Pentru ca acest guvern să poată funcționa și să ia măsuri de austeritate ar fi trebuit să aibă 50% din numărul total al alegătorilor, doar așa se putea prevala de împuternicirea dată de POPOR.

Guvernul Cîțu guvernează cu 17% vot din partea alegătorilor. Și totuși, acest guvern ia cele mai austere măsuri în numele POPORULUI. Asta nu este democrație, legea electorală nu este bună, ea trebuie să fie modificată. În acest fel am putea ajunge să fim guvernați de un partid care obține la urne doar 3% din numărul total al alegătorilor, dar să aibă 50% din numărul alegătorilor participanți la vot.

Pentru a putea vorbi în numele poporului trebuie să fi împuternicitul POPORULUI.

Însă în România nimănui nu-i pasă de popor, de țară, de națiune. A vorbi acum despre steagul național, despre România ca stat unitar liber și independent începi să fii atacat ca naționalist și extremist. Dacă mai plusezi și aduci în discuție și pe Eminescu și Ștefan cel Mare deja se pune problema izolării tale ca factor nociv al societății noastre efemere, bolnave și antiromânești.

Poporul, pentru politicieni, este un cuvânt abstract, este folosit doar pentru câștigul lor nu și pentru binele celui pe care îl repetă în mod abuziv.

Altminteri, guvernul Câțu trebuie să fie destituit prin orice mijloace fiindcă nu urmează programul electoral, acela care a fost spus POPORULUI SUVERAN. Partidele politice din Alianța Parlamentară respectiv PNL, USR, UDMR, au fost votate pentru promisiunile electorale pe care aceste partide le-au făcut în timpul campaniei electorale. Nici un alegător nu și-a pus ștampila pentru măsurile pe care acest guvern le-a prins în proiectul de buget. Partidele politice ar trebui să răspundă dracului o dată pentru minciunile gogonate înșirate în fața POPORULUI de-a lungul celor peste 30 de ani de haos și prădăciuni.

M-am săturat să tot văd figurile sinistre de la PNL și USR mâncând rahat (nu turcesc) că PSD-ul a stat 30 de ani la guvernare și de aceea Țara este în pragul colapsului.

MINCIUNI. Ion Iliescu a fost 12 ani Președinte, iar dreapta a avut timp de peste 19 ani Președinți, iar guvernele stânga-dreapta sunt la egalitate ca număr de ani de guvernare.

Preferam socialismul cu toate tarele lui, însă cu siguranța locului de muncă, a pensiei, a alocațiilor, a învățământului, a sistemului sanitar și a liniștii publice, decât haosul și dezordinea economică din zilele noastre. Haosul economic provine din dorința politicienilor și a acolițiilor săi de a jefui și ultimele active aflate în proprietatea statului.

În Parlament a fost „Ora primului-ministru”. Premierul Cîțu a fost invitat să răspundă unor acuzații formulate de PSD în legătură cu bugetul. Florin Câțu s-a prezentat, a urcat la tribună și de acolo, în loc să vorbască despre buget, a început să mitralieze opoziția. În 30 de ani nu am văzut un premier mai virulent, mai violent, mai necioplit, mai ipocrit, mai demagog, mai indolent, mai insolent,  mai plin de el decât am a fost premierul Cîțu în seara de 22 februarie ac în Parlament.

Domnilor de la putere, sunteți nebuni? Voi sunteți la guvernare, nu PSD, voi administrați treburile Țării, nu PSD, voi trebuie să răspundeți de prostiile pe care le-ați făcut din noiembrie 2019 până acum. Nu mai aruncați pe PSD toate ticăloșiile făcute de dreapta politică în cei 16 ani de guvernare din *90 până astăzi, vă ramintesc că ați avut și Președintele Țării tot de dreapta peste 19 ani.

Vă lăudați cu investițiile prevăzute în buget. Dacă tot ați înghețat pensiile și salariile, măcar faceți investiții, însă tare mă tem că la rectificarea bugetară din vară vor fi luați bani de la Transporturi și dați în altă parte, eventual vor fi puși în Fondul aflat la dispoziția Primului Ministru. Așa, să mai aibă și Cîțu de-o înghețată, de-o acadea etc.

România este prinsă între două plăgi una pandemică și una aflată la guvernare. Am înțeles că de prima putem scăpa prin vaccinare, dar de a doua cum scăpăm?

Televiziunile, de acum în colo când mai apare premierul Cîțu pe micul ecran, să facă bine să pună bulina cu interzis minorilor sub 12 ani, este importantă pentru sănătatea mentală a copiilor și nepoților noștri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...