vineri, 11 iunie 2021

Jos guvernul criminal!

 

     


      Cristian Sleider, dac autentic, spunea ieri, 11.06, într-o emisiune TV, că pensionarii pot să moară de foame, fiindcă guvernul nu are bani să mărească pensiile. Cum adică guvernul nu are bani? Eu ca pensionar nu-i cer guvernului să-mi dea bani din banii lui, ci să-mi dea din cotizația plătită de mine timp de 40 de ani pentru ca acum, la bătrânețe, să-mi pot cumpăra medicamente pentru inimă, pentru celelalte boli contractate în timp ce mi-am desfășurat activitatea. Vine acum un flaifușter și-mi spune cu nonșalanță, cu indolență, cu insolență, cu cinism chiar: „nu avem bani”.

Păi bine măi marțafoilor, de ce dracu v-ați cocoțat în fruntea guvernului dacă nu sunteți în stare să-l conduceți? Un alt iresponsabil îl numesc pe ministrul Ghinea spunea că: „oamenii vor trebui să muncească până mor ”.

Actualul guvern condus de Cîțu, cel puțin este premier oficial, trebuie urgent dat jos și anchetat și în măsura în care va fi găsit vinovat să fie condamnat pentru omor din culpă.

Fiindcă, din nefericire, din cauza politicii de austeritate a actualului guvern mulți pensionari vor muri din cauza faptului că nu vor avea bani pentru medicamente și pentru hrană.

O asemenea politică bazată pe „n-am bani” duce în mod categoric și aici îl citez pe fostul ministru Coșea: „în următoarele luni pensionari vor sărăci și mai mult până când se va ajunge la pauperizare, adică o sărăcire în masă a populației”.

Guvernul, indiferent de culoarea politică, trebuie să găsească soluții la problemele stringente ale țării, iar pensionarii sunt o problemă de interes național și care cere o rezolvare urgentă a situației lor.

Acest guvern nu are soluții, nu are idei. Singurul lucru făcut cu succes a fost împrumutul. A îndatorat în mod excesiv țara. Orice prost poate să ia bani cu împrumut, însă nu orice prost îi poate returna.

Se vorbește despre construcția de autostrăzi, sigur că nu se vor construi, însă guvernul găsește o scuză, banii îi bagă în investiții.

Din câte știu fiecare ministru are o grămadă de consilieri, fiecare consilier are consilieri la rândul lui. Cred că și femeile de serviciu din guvern și ministere au cel puțin câte o asistentă. Ce dracu consiliază consilieri eu nu înțeleg. Un guvern responsabil trebuie să aibă o viziune a viitorului.

Peste 20 de ani, peste 30 de ani, cine dracu va mai munci în țara asta? Românii plecați peste graniță este clar că în proporție de 70% vor rămâne acolo unde au găsit bucata de pâine. Ubi bene ibi patria.

În România populația este îmbătrânită, nașterile sunt scăzute ca număr, avem o mare problemă demografică. Aici trebuie lucrat. Pe această problemă consilierii trebuie să găsească soluții.

Una dintre ele ar fi construirea urgentă de creșe. Copiii trebuie să primească ajutoare din partea statului. Statul nu trebuie să uite că investiția în copii este cea mai rentabilă. Nu vă luați după Iohannis care a investit în case. Investiți în copii, nu vă cramponați să le măriți alocațiile care și așa sunt de mizerie. Gândiți-vă doar că acești copii în viitor vă vor asigura pensiile voastre cei care munciți acum, vor plăti impozite și multe alte dări statului. Ignorând cu bună știință dezideratul creșterii demografice, îți sugerez domnule Câțu să nu pierzi procesele pe care le ai și să-ți consolidezi averea, fiindcă pensia nu va avea cine să ți-o plătească, chiar dacă vei duce vârsta de pensionare la 70 de ani. Deschideți bine ochii, eu nu zic că autostrăzile, aceste fete Morgana, nu vor fi bune, însă vă spun că, dacă nu investiți în copii, nu va avea cine să circule pe autostrăzile voastre.

Doar un guvern inuman și iresponsabil poate să spună că nu are bani pentru creșterea alocației copiilor. Scoate-ți bani din piatră seacă, spune un proverb, voi scoateți bani de la firmele pe care le cocoloșiți, le oblojiți și le ocoliți. Nu omorâți viitorul Țării din cauza dorinței voastre de îmbogățire, căutați soluții, găsiți-le, ori plecați. Țara este în picaj liber, nu sunteți în stare să o salvați.

Personal sper să nu scăpați necondamnați pentru toate nenorocirile pe care le-ați făcut și continuați să le faceți.

PS. Felicitări celor care au hotărât să dea un mic și o sticlă cu apă celor care se vaccinează. Acei oameni, sunt convins, că tot s-ar fi vaccinat. Așa cel puțin mănâncă și ei o masă gratis, fiindcă, este posibil, ca mulți români să sară peste masă din cauza lipsei banilor.

Cineva spunea că așa erau câștigate voturile cu găleata și puiul. Aiurea, luai găleata și în cabină puneai ștampila unde voiai, cine te controla?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...