marți, 1 iunie 2021

Sistemul de pensii în colaps

 


    Iresponasabilitatea politicienilor, cinismul și ipocrizia lor, mă înfioară. Am auzit pe actualul Ministru al Munci, doamna Raluca Turcan, cum ne comunica, cu o falsă îngrijorare, faptul că în 15 ani sistemul de pensii va intra în colaps.

O întreb pe liberala Turcan: care a fost politica liberală aplicată în perioada 1996-2000, atunci când guvernul Ciorbea, din care făcea parte atât PNL, cât și PD, a hotărât închiderea unor unități economice, iar pe salariați i-a trimis acasă, contra unor salarii compensatorii pe o anumită perioadă de timp. Banii au fost cheltuiți, timpul a trecut, în România acei oameni nu au mai găsit de lucru, au fost nevoiți să plece peste hotare să-și găsească o bucată de pâine. Așa s-a procedat cu toate unitățile economice, au fost închise, iar muncitorii au fost mituiți să-și lase serviciile.

Cei mai mulți au plecat din țară după 2007 când am intrat în UE și după 2010. Îți amintești doamna Turcan? Erai membră PDL atunci când guvernul Băsescu-Boc a închis spitalele și multe alte unități economice. Spunea Băsescu la acea vreme, el fiind Președintele României, : „cui nu-i place în România să plece peste hotare!”. Și au plecat doctorii, asistentele, infirmierele, profesorii și mulți alții. În total vreo 5 milioane de români. Acești oameni, băjeniți peste graniță, dacă ar fi fost păstrați în țară acum nu ne puteam plânge de lipsa fondurilor de pensii și de problema demografică. Majoritatea românilor plecați peste graniță au fost tineri. În loc să nască în România, să asigure aici, în patria lor, viitorul de mâine al populației, au născut în Italia, Franța, Germania, Spania, M. Britanie, etc.

Acolo sunt oamenii care puteau asigura continuitatea forței de muncă în România.

Ați preferat să distrugeți uzinele, fabricile, combinatele, agricultura, industria agro-alimentară, într-un cuvânt ați distrus tot, doar pentru a avea voi bani de unde fura.

Acum veniți în fața televizoarelor, ca niște ipocriți picați din lună, să ne spuneți că nu vor mai fi bani pentru pensii? De ce „prietene” Cîțu nu sunt bani? De ce madam Turcan nu sunt bani?

Nu trebuia să punem în fruntea guvernului niște neisprăviți, nesimțiți, insolenți și indolenți care să vină să spună că nu sunt bani la buget. Asta o putea spune orice om cu puțin bun simț și patru clase primare. Pe voi vă plătim, cu mulți bani, să ne spuneți ce măsuri ați luat pentru redresarea economiei pentru a aduce acasă pe aceea pe care tot voi i-ați izgonit peste graniță. Doar așa se poate redresa economia, sistemul de pensii și în general tot ce mișcă în Țară. Cât de nemernici să fiți să veniți în fața poporului să spuneți că actualii salariați, în viitor, nu vor mai avea pensii? Oare nu voi ați dus o politică de distrugere economică și demografică a României și de alungarea peste graniță a locuitorilor săi? Idioților, dacă nu sunteți în stare să puneți țara pe picioare, plecați! Lăsați pe alții care pot face acest lucru, adică să salveze România. Nu este un lucru rușinos să spui că te-ai înșelat când ți-ai cumpărat pălăria de prim ministru, nu ai văzut că este cu câteva numere mai mari, asta este, nu ești primul premier care dă cu oiștea în gard. Se poate forma un alt guvern care să găsească soluții. Nu o echipă de babe bocitoare ne trebuie, ci o echipă de profesioniști care să salveze România de pe buza prăpastiei, nu să o împingă în prăpastie cum face Cîțu cu gașca lui.

Știți voi derbedeilor din politică ce ar fi însemnat pentru România încă 5 milioane de muncitori? Multe probleme ar fi putut fi rezolvate în toate domeniile de activitate. Însă pentru asta ar fi însemnat să nu vindeți la fier vechi industria României. Să nu distrugeți agricultura și silvicultura. Îmi amintesc cu greață de nenorocita lege a pădurilor cunoscută ca „legea Lupu” dată în vremea CDR și semnată de Constantinescu în cadru festiv cu muzică și dansuri populare.

Ați vrut să distrugeți România. Ați reușit. Nu știu cine va dat ordinul, ori a fost inițiativa voastră să furați tot, să dărâmați tot, să vindeți tot. Turcan și Cîțu spuneau cu satisfacție că sistemul de pensii va intra în colaps, ne amenințau pe noi cei care am muncit cinstit zeci de ani că nu vom mai primi pensiile, de parcă noi am fi fost vinovați că ei au furat România și i-a distrus economia.

România începe să devină o țară pustie și pustiită. Pe ulițele satului nu se mai aud râsete de copii, ci doar mormăielile bătrânilor care privesc în lungul drumului înaintea poștașului care, parcă nu mai ajunge să le aducă bruma de pensie. Tot în lungul drumului și cu lacrimi în ochi privesc bătrânii și înaintea copiilor și nepoților pribegiți în astă lume în căutarea unei bucăți de pâine pe care țara noastră nu le-a mai putut-o asigura. Acum vine o țață ca Turcan, care nici usturoi nu a mâncat nici gura nu-i miroase, să-mi spună că în 15 ani sistemul de pensii va fi în colaps? Sigur că va fi, aproximativ 2 milioane de femei au născut peste graniță. Peste 5 milioane de români care puteau fi contributori la casa de pensii din România, la casa de sănătate și care puteau plăti impozite în România sunt peste graniță izgoniți de foame din România. Ipocrito, te faci că nu cunoști aceste lucruri pe care administrația voastră de dreapta a produs-o de-a lungul anilor? Ați pus România la mezat. Turcan ești veche în politică, la fel Orban și mai toți ceilalți. Când v-ați asumat guvernarea se presupunea că aveți soluții pentru ca economia României să meargă. De plâns pe marginea șanțurilor avem babele care își plâng copiii, voi trebuie să aveți soluții să salvați economia, nu aveți, plecați! Așa procedează niște politicieni responsabili. Însă voi sunteți iresponsabili, sunteți doar cu ochii după paraîndărături, după sinecuri, după căpătuială. 

Pentru voi, această alianță, va trebui făcută o nouă revoluție care să vă alunge de la putere, să vă trimită în istoria politicii la „așa nu”. Iar un tribunal precum cel de la Haga care să vă judece pentru distrugerea Țării. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...