Vreau de la începutul acestui articol să fac următoarea precizare:
Cetățenii care se înscriu în diferitele partide politice trebuie să-și asume tot ce au făcut acele partide de-a lungul existenței lor. Prin urmare, guvernanții de acum nu trebuie să se plângă că nu sunt bani la bugetul de stat, deoarece aceste partide, mă refer la PNL, PSD, UDMR, Minorități, au fost la guvernare din 1989 până astăzi, singure ori în diferite alianțe, așadar, ele au adus România în stadiul în care se găsește astăzi. Va să zică, nici un membru al guvernului de astăzi nu poate vorbi despre „greaua moștenire”. Din contră, trebuie să facă totul pentru a se depăși aceste dificultăți financiar-economice.
Se vorbește de solidaritate. Domnilor guvernanți, despre ce unitate poate fi vorba când voi luați bani cu toptanul, iar jumătate dintre salariații din privat încasează jumătate din necesarul coșului zilnic? Această jumătate, care după unii ar fi ceva mai mult de 2 milioane de salariați, produc, altfel patronii nu îi plătesc, dacă nu aduc profit.
Voi guvernanților ce produceți? „Nu sunt bani ...” poate spune orice prost, nu trebuie să fii remunerat cu mii de euro pentru asta. „Vom face...” la fel poate spune oricine. „Avem în vedere...” este o altă sintagmă perimată. Concret, voi cu ce vă ocupați timpul? Ce dude produceți? Aș fi curios să știu sutele, miile, sutele de mii de salariați din aparatul guvernului au sarcini de serviciu precise? Și dacă da, urmărește cineva execuția lor? Eu cred că nu.
Toți amploiații guvernului sunt un fel de paznici și asistenți de paznici. Dacă ar fi altfel, fie ar face programe de guvernare adevărate care să genereze bunăstare pentru români, fie, dacă nu găsesc soluții, ar demisiona, să lase locul liber altora care pot administra treburile țării. Îmi amintesc de domnul Câciu, actualul ministru de finanțe, când nu era la guvernare ce frumos chibița, ce îl certa pe bună dreptate, pe Cîțu, fostul ministru de finanțe și fostul premier. Însă acum, ca ministru face ce făcea și Câțu și parcă și ceva în plus, evident în rău. Mai sunt destui chibiți și părerologi care molfăie cuvinte în așa zis analize politico-financiare, sunt precum vulturii ce se învârt când simt miros de stârvuri. Nu-i cred. Am văzut prea multe să mai cred ceva. Când o țară nu mai are industrie proprie, când importă apa și sarea și pe deaupra mai este și datoare jumătate din PIB-ul țării, nu are cum să-și revină. Pentru a se reuși o stagnare a rostogolirii în prăpastie și abia după aceea o creștere reală a economiei, e nevoie de oameni care să nu se uite când iau măsuri la analizele sociologice cu privire la intenția de vot a populației. E nevoie de oameni de sacrificiu, asta ar însemna să se sacrifice, să dea dovadă de adevărat eroism.
La Cotroceni situația este și mai gravă. Aici există o mulțime de funcționari ceva de genul „consilierul consilierului” toți păstoriți de baciul din Sibiu. M-am grăbit să scriu „păstoriți” și „baciul” asta ar fi presupus că ei chiar produc ceva, ceea ce este inexact. Cred că o mai mare plictiseală ca în acel palat nu poate exista în altă parte. Pentru ce dracu or fi încasând asemenea sume uriașe de bani când ei în afara faptului că mănâncă, beau ce dracu beau și merg la toaletă, nu fac nimic. Președintele României efectiv nu există. Nu am auzit să aibă întâlniri cu alți șefi de state, nu l-am auzit să meargă în vizită în alte state. Acum când războiul este aproape pe prispa noastră, domnul Iohannis ar fi trebuit să fie foarte activ. Putea să se întâlnească cu șefii de stat din țările riverane Mării Negre, cu șefi de state din NATO. Faptul că din când în când este un ecou al lui Biden și-l înjură pe Putin, asta nu este politică demnă de un șef de stat suveran, asta este politică de papagal. Și atunci, cu adâncă mâhnire, mă întreb : pentru ce dracu îl plătim pe Iohannis și pe toți conțopiștii din jurul lui? Ce programe au făcut? Și în general, pentru ce îi plătim pe toți acești trântori? Cred că fără președinte și guvern, România ar merge mai bine, mai prost oricum nu s-ar putea, fiindcă suntem la maxim cu prostia.
PS. Avem 465 de parlamentari. Sunt mulți. Dintre cei 465 de parlamentari, mai puțin de 100 dintre ei au luat cuvântul în Comisii, Plen, ori au avut o inițiativă legislativă. Prin urmare, pentru ce sunt necesari 465? Doar pentru a fi plătiți cu bani mulți dintr-un buget, al statului, aproape inexistent? România nu mai este în situația de a plăti o mulțime de trântori doar pentru a avea partidele unde-și băga protejații. Țara funcționează în regim de avarie, păi asta trebuie să se vadă și în administrația Țării. Reducerea aparatului legislativ și executiv este primordial. Într-un singur mic stup sunt prea mulți trântori. Poate cineva va face curățenie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu