joi, 26 mai 2022

Fantoma lui Putin

 


Henry Kissinger, deși la o vârstă înaintată, „vede” bine situația politică a Europei. Dorința americanilor de a distruge Rusia este o utopie. Mongolii lui Genghis Han au atacat cnezatele ruso-ucrainiene pe care le-a învins în sec. al XIII-lea, însă nu le-au putut supne. În 1812 Napoleon a încercat să cucerească Rusia, nu numai că nu a cucerit-o, însă a fost învins în mod rușinos. 

În 1941 Germania a atacat Rusia, rezultatul este cunoscut. Să reținem, Germania acelor vremuri cucerise Franța într-o lună de zile. Rusia aliată cu China poate rezista oricât, economic vorbind. Să nu uităm că 1, 4 miliarde de oameni trăiesc în China.

Cred că diplomații ar trebui să strige mai tare decât se aud bubuiturile tunurilor. Însă diplomații tac, tunurile vorbesc. Dezinformările curg. Ucraina, prin Zelenski, declară în mod ritos că mai are puțin și-i alungă pe ruși dincolo de Urali. Corul de pupincuriști de funduri americane declară că Putin este pe  moarte, alții spun că deja un complot este în drum spre Kremlin pentru a-l detrona pe Putin. Cum dracu să cred ce ne spun acești jurnaliști, adică au aflat ei și Putin habar nu are? Să fim serioși!

Biden s-a mirat când l-a văzut pe Putin la televizor, a dat cu mâna prin dreptul feței de parcă văzuse o fantomă, CIA –ul îi raportase că pe liderul de la Kremlin deja îl îngropaseră rușii în mare secret.

Domnilor politicieni, orice rezistență în acest război se face cu pierderi de vieți omenești, se vede că asta nimănui nu-i pasă de oameni.

Nimeni nu vrea ca acest război, aici mă refer și la SUA, să înceteze. Din totdeauna războaiele au fost aducătoare de bani pentru aceia care aprovizionează războiul.

Nu sunt filorus, sunt român și țin cu România. Nu uitați că Rusia este în război și dacă sunt sancțiuni împotriva ei, probabil că așa trebuia, însă, noi, românii, de ce trebuie să suferim? Întreb și eu.

Rusia nu va dispărea și nici nu i se va micșora din putere, chiar dacă s-a unit jumătate din glob împotriva ei. Nici nu ar trebui. Rusia de-a lungul vremurilor a fost celălalt taler al balanței din Europa și chiar în lume.

Fără Rusia cântarul Europei s-ar dezechilibra. Apăi cât de nerod să fi să crezi că un colos cum este Rusia poate fi distrus? Se spune că ar fi murit câteva mii de soldați ruși. În ultimul război mondial au murit vreo 2 milioane de ruși și tot au mai rămas destui.

Ucraina și Rusia trebuie să asculte de glasul rațiunii. Împreună să se uite în urmă și să hotărască de comun acord, fără orgolii și neîmpinși de la spate. Până va intra în NATO, Ucraina este la mâna Rusiei. Așa a fost tot timpul, mai puțin în perioada 1918-1921. Putin și Zelenski trebuie să fie lucizi, să lase orgoliile. Până la urmă cu fiecare zi care trece mor alți oameni fie că se numesc ruși ori ucrainieni. 

Biden, Zelenski și NATO trebuie să înțeleagă că acum este vorba de orgoliul rusesc imperialist de mare putere. Rusia nu se va retrage cu mâna goală, nu o lasă istoria, indiferent că vrem noi, ori nu vrem. Ucraina trebuie să dea ceva, altfel nu scapă de ruși. Chiar dacă Putin va fi debarcat, cel care va veni la putere, în locul lui, la fel va proceda, altfel îl scot rușii cu forța din Kremlin. Rusia greu va fi democratizată, este o țară care depinde de lider, aici oamenii preferă să aibă un tătuc, așa a avut de-a lungul istorie. Nici pe Elțîn nu l-a dat democrația afară din casă, nici pe Putin. Dacă va veni unul cu vederi occidentale se va produce haos. Rușii nu știu de democrație, ei știu de tătuc, de stăpân, de tiran, de despot. 

Privesc cu milă jurnaliști cum se chinuie să ne manipuleze. Întreb așa de curios: de ce trebuie să-l cred pe Zelenski și să nu-l cred pe Lavrov spre exemplu? De ce să-l cred pe Biden și să nu-l cred pe Putin? Ne-a spus cineva cu subiect și predicat de ce Putin a intrat în Ucraina?

Se vorbea prin târg că Zelenski ar fi bombardat prin Dombas și ar fi restricționat aprovizionarea regiunilor separatiste. Habar nu am dacă este așa. Însă așa se vorbește. Putin ar fi intrat să apere acele republici separatiste după ce, în prealabil, le recunoscuse independența.

Partea proastă, în această dispută nebună în care în locul discuțiilor dintre oameni latră mitralierele și bubuie tunurile, este că mor oameni. Mulți oameni. Însă cred că pentru politicieni este doar un motiv de lamentare, de plâns pe umărul vecinilor în disperarea de a căuta aliați și a număra posibilile voturi. Politicienii vorbesc cu ochii pe barometrul electoral, deoarece și acum în toiul războiului tot la numărul de voturi se gândește Zelenski și ai lui, fiindcă timpul trece și mandatul expiră și, nu-i așa, nu i-ar strica încă patru ani să fie boss la Kiev.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...