luni, 11 martie 2013

Basescu intre legal si ilegal               Presedintele Republicii Romania se poate adresa oricand doreste Parlamentului. Sefii celor 2 camere ale Parlamentului convoaca birourile permanente  si se  intruneste  Parlamentul,toate acestea se fac in baza articolelor din Constitutie. Sedinta Parlamentului ar trebui sa fie una de maxim interes pentru parlamentari, tinandu-se cont de faptul ca Presedintele poate transmite anumite teme de interes national, in aceste conditii prezenta trebuie sa fie cat mai mare.
            Care este situatia in Romania in acest moment? Sa o luam cu inceputul, in 29 iulie 2012 a avut loc un referendum pentru  demiterea Presedintelui, la vot s-au prezentat 8,5 milioane de cetateni, din care 7,4 milioane au votat pentru demiterea Presedintelui, iar 1,1milioane au votat pentru ramanerea pe functie, In timpul campaniei pentru referendum la o emisiune prezentata de TVR1 T.Basescu a spus cu subiect si predicat ca nu vrea “sa castige la masa verde” (adica nu va indemna oamenii sa nu iasa la vot), s-a tinut de cuvant pana ce Antonescu a promulgat Legea referendumului, care cuprindea acel nenorocit de cvorum(prezenta mai mare de 50% plus 1 din numarul de persoane inscrise pe listele de vot),apoi, a cerut populatiei sa  nu iasa la vot. Nici pana in prezent nu stim cu exactitate daca s-a intrunit, ori nu, numarul de votanti, astfel incat referendumul sa fie valid, ori sa fie declarat invalid. Trecand peste aceste amanunte, sa analizam realitatea. In 2009 Basescu a fost ales cu 4,5 milioane de voturi, la referendum s-au pronuntat  pentru destituire 7,4 milioane de cetateni, observam ca pentru destituire s-au pronuntat cu 3,5 milioane de cetateni mai mult decat l-au ales.
Basescu se apara spunand ca 10 milioane de cetateni care au stat acasa si nu au votat, de fapt au fost impotriva demiterii, as putea fi deacord cu aceasta afirmatie,  daca imi arata vreun tur de scrutin cu prezenta de peste 70%  in ultimii 20 de ani, daca imi face aceasta dovada, sunt primul care voi sustine legitimitatea lui la Cotroceni. Din pacate, observ  ca sintagma lui Lapusneanu “daca voi nu ma vreti, eu va vreau “este de actualitate. La fel ca si Lapusneanu si Basescu ramane in scaunul de la Cotroceni cu ajutorul puterilor straine. D-le Basescu aveti dreptate “abdicarea”este un apanaj al regelui, asta nu inseamna, asa cum ati sustinut, ca sunteti “condamnat” sa va duceti mandatul pana la capat, aveti la dispozitie “demisia” ca act individual de vointa, astfel ati ramane cu toate drepturile ce decurg din functia de Presedinte si in plus si cel mai important, in tara s-ar asterne linistea, daca DNA-ul isi va face datoria in ce va priveste, linistea ar putea fi si mai mare, pentru cati ani, va stabili justitia. Acum se spune, ca nu ar fi liniste din cauza dvs., plecati si ne vom convinge, ganditi-va ca totusi 7,4 milioane de cetateni ai Romaniei nu va mai vor.
               Fata de cele aratate mai sus, avem, ori nu avem, un Presedinte .legitim la Cotroceni? Raspuns: nu avem. In aceasta situatie ramanerea in sala a parlamentarilor USL nu ar face decat sa legitimize prezenta lui Basescu la Cotroceni. Ajunge un Pact cu Ponta, apropos, cand denunti unilateral Pactul D-le Pon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Maria XIV

  M-am bucurat mamă, să-i văd cu ce poftă mănâncă. Pentru a le insufla mai multă încredere în mine, m-am aşezat la masă cu ei şi am mâncat...