miercuri, 12 iunie 2013

La mila Domnului Dumnezeu!



            Dezbaterile de la televizor pe diferite teme sunt siropoase, gaunoase, lipsite de miza, care se pierd in amanunte si orgolii personale, moderate de moderatori erijati in aparatorii privitorilor, gata sa sara, in mod real, la beregata invitatului daca acesta are alta parere decat a lui. Ma asteptam ca in aceste zile sa se dezbata situatia precara in care se afla tara in fata apelor. Nu, nu intereseaza pe nimeni, auzeam o discutie la o sedinta a guvernului ca se vor lua masuri, daca, au fost produse eventuale degradari in diguri, cauzate de rozatoare.
            Suntem obisnuiti ca de fiecare data sa ne ridicam ochii spre cer si sa spunem : “da-ne Doamne ploaie, daca este seceta, ori opreste Doamne ploaia, daca a tinut Domnul stropitoarea ceva mai mult asupra noastra.
            In ani 70 au fost inundatii mari in tara, atunci au fost luate masuri de diguire a albiilor raurilor in zone inundabile, ani de zile nu au mai fost inundatii. Timpul a trecut digurile au fost erodate, acum suntem din nou in pericol de inundare de fiecare data cand ploua fie torential, fie in cantitate mai mare. Nu trebuiau facute cine stie ce lucrari de indiguire, era suficient daca se intretineau cele existente si eventual completat pe unde fusese detectate noi pericole de inundare.
            Asa ca in aceasta situatie nu avem decat o solutie : Doamne apara pacatosii, care au pacatuit cu pacatul trufiei, lenei si ignorantei, si ajuta-I pe ei sa iasa si din nenorocirea asta a inundatiilor, caci altfel raman fara colegiu la urmatoarele alegeri.
            Daca soarta ne aduce seceta, ne ridicam ochii spre cer si cerem ajutor Domnului  sa deblocheze din rezervele de apa, ceva ploi si pentru noi. Nu stiu de ce ar trebui Domnul sa fie vinovat pentru ca niste nenorociti au distrus sistemele de irigatii, acum acei criminali trebuia sa care apa cu cana si galeata pentru a uda culturile.
            Doamne da- (ne, mi ,le) , asta auzim tot timpul, dar D-zeu nu este CAR unde pui un leu si ii ceri 3 cu imprumut. JFKennedy spunea :”inainte sa te intrebi ce ti-a dat tie tara, intreba-te ce ai dat tu tarii”. Inainte de a cere Domnului : “sa ne dea ploaie, sa opreasca ploaia, sa-mi marite fata, sa se intoarca amanta “etc., sa ne intrebam :” noi ce i-am dat Domnului?”
            Cred ca a venit timpul sa punem mana pe munca, sa facem sisteme de irigatii, sa consolidam digurile si eventual sa facem altele in zonele inundabile, sa incercam sa facem tot ce depinde de noi, apoi sa ne lasam la mila Domnului.
Inainte de a incepe rugaciunile pentru apararea tarii in fata unui cutremur, ar trebui consolidate blocurile ,in general, constructiile care nu ar putea rezista unui cutremur mai mare, stiut fiind faptul ca Romania este intr-o zona seismica. Sa lasam nepasarea si sa se treaca la actiuni de amploare, ajutandu-ne , vom fi ajutati si de Providenta.
Un cetatean se tot ruga la D-zeu sa il ajute sa castige la LOTO, la un moment dat D-zeu sa plictisit de vaicarelile tipului si i-a zis : “cumpara-ti intai un bilet la LOTO si apoi roaga-te”
            Sa facem tot ce depinde de noi pentru a ne apara, apoi sa cerem  Domnului mila Sa. Fie ca D-zeu sa  nu ne paraseasca, ca politicienii ne-au parasit de mult. Adu-le Doamne mintea inapoi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...