vineri, 28 iunie 2013

Ziua Sfintilor Apostoli Petru si Pavel!



            Astazi  este ziua Sfintilor Apostoli Petru si Pavel pomeniti de Biserica Ortodoxa. In anul 67 pe data de 29 iunie din ordinul imparatului piroman Nero, in cetatea Roma era crucificat cu capul in jos Petru sau Simon, unul dintre cei mai importanti apostoli ai lui Hristos, iar Pavel care era cetatean roman a fost decapitat, decapitarea era socotita o moarte onorabila. Sfantul Apostol Petru socotit a fi primul episcop al lui Hristos a fost crucificat cu capul in jos la cererea sa spunand ca ;”nu se socoteste vrednic a avea aceeasi moarte ca Invatatorul sau Iisus Hristos, stiut fiind faptul ca acesta a fost crucificat in Israel.
            In anul 67 Nero in nebunia lui da foc Romei, pentru a putea scapa de crestinii ce incepusera sa aiba mare trecere printre sclavi si chiar printre patricieni, ii acuza de incendierea cetatii, astfel au pierit mii de crestini fie sfartecati de animalele salbatice, fie crucificati spre deliciul imparatului si al plebei.
            Desi prigoniti si umiliti, crestini rezista in timp si chiar castiga noi adepti, datorita credintei intr-un D-zeu al dreptatii, al iubirii si al compasiunii fata de aproapele sau, acesti primi crestini in arenele Romei unde erau inchisi impreuna cu lei, ori tigri flamanzi priveau moarte cu resemnare, sau chiar cu bucurie, la gandul intalnirii cu Domnul nostru Iisus Hristos. Credinta in invataturile lui Iisus Hristos, ii determinau sa fie buni, iertatori si intelegatori cu dusmanii sai, daca cineva iti da o palma peste obrazul drept, intoarce-l si pe cel stang si roagate la D-zeu pentru iertarea si indreptarea lui, ca nu stie ce face.
            Putem spune fara sa gresim, ca fundatia Biserici Crestine se gaseste pe osemintele a mii de credinciosi, iar mortarul a folosit sange in loc de apa, de aceea credinta in Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Santul Duh sunt legea de baza a existentei familiei si societatii crestine. Moartea acestor suflete nevinovate in timpul marii prigoane a lui Nero, a spalat pacatele  viitorilor slujitori ai Bisericii Domnului.
Primul pacat ar fi chiar impartirea Bisericii Crestine, pe care nu o vad decat prin prisma puterii, fiecare incercand sa conduca  cei de la Roma, fie cei din Constantinopol, diferendele sunt minore si oricand putandu-se trece peste ele, daca ar exista vointa. Dar a trece peste diferendumuri ar insemna ca una din parti sa piarda din putere, ceea ce nu este dispusa sa faca. In numele lui Iisus cel bland au fost facute crime, caci nu putem numi altfel simulacrurile de procese prin care oameni ca Giordano Bruno, Ioana D’Arc si multi, multi altii au fost arsi pe rug pentru ca practicau vrajitoria, desi judecatorii stiau ca sunt nevinovati, dar astea erau legile in timpul terorii inchizitiei. Vinderea acelor bilete de indulgenta pentru iertarea pacatelor, chiar pe scarile Vaticanului, au reusit sa supere  slujitori din interiorul Bisericii Catolice, ma refer la Luther.
            Dumnezeu sa-I pomeneasca si sa-I tie la dreapta Sa pe acesti doi mari Sfinti care au pus piatra de temelie la construirea Bisericii Crestine si nu Ortodoxa, ori Catolica.
            Dumnezeu sa ne lumineze si pe noi pacatosii zilelor de azi ca ne amintim de rugaciuni catre Domnul atunci cand copilul trebuie sa treaca un exmen, suntem bolnavi, maritam fata, ori si mai rau ne paraseste amanta(ul).
Iarta-Ne Doamne pentru necredinta noastra, pentru minciuna in care traim, pentru necuratenia trupeasca, pentru pacatul nativ care s-a transformat din: mar in capra vecinului, nevasta prietenului, postul (serviciul) colegului si ne izbaveste pe noi prin pedepsele ce le primim de la politicienii  trimisi de Satana pentru pedepsirea noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...