vineri, 22 februarie 2013

Romania si carnea de cal.



          



           Romania si carnea de cal
Soc pe piata de carne din Anglia,sa descoperit ca preparatele de carne  in loc sa contina carne de vita era din carne de cal.Imediat presa a gasit vinovatul(desi carnea pana a ajuns in Anglia a parcurs un drum foarte incalcit ) Romania, tara noastra in aceasta situatie ca si in altele este vinovatul de serviciu. Vanzoleala mare in tara,  premierul se pregateste pentru vizita din Franta, tara care deja constituise o celula de criza pentru a descoperi cine inlocuise carnea de vita cu cea de cal. In sfarsit Premierul Romaniei ajunge in Franta linisteste guvernul francez, nu suntem vinovati de patrunderea carni de cal in loc de cea de vita pe piata europeana.
         In urma descoperirilor facute in Europa, intr-un hei-rupism tipic romanesc, organele sanitar-veterinare  pornesc o adevarata cruciada prin pietele si abatoarele tarii. Nu mica le-a fost mirarea cand au descoperit carne de cal la vanzare in foarte multe locuri, procedeul era simplu,din abator pornea cu eticheta de carne de cal, dupa care in alte depozite era reetichetata cu denumirea de carne de vita si asa se vindea cumparatorului, urmand ca diferenta de prêt sa fie bagata in buzunar ca profit net, in aceasta situatie pierdea clientul care platea pentru  carne de vita ,in realitate cumparand carne de cal si statul prin neimpozitarea diferentei de prêt. Undeva a fost descoperita la vanzarea carne de magar, ma intreb ce alte animale se mai taie si se comercializeaza in Romania?
         Ma bucur de ce sa intamplat pe piata europeana dintr-un singur motiv, au reusit sa trezeasca din adormire, din automultumire, din nepasare, din nesimtirea tipica functionarului roman, pe inspectorii sanitar-veterinari care au pornit prin piete si oboare pentru a verifica ce mai vand macelarii ce mai cumpara amaratul si neaparatul cumparator roman. In situatia asta ma intreb: decand se intampla aceste anomali, cine protejeaza populatia de acesti criminali care sunt in stare sa vanda orice si oricum, numai sa scoata bani.?
        Trebuie luptat ca institutiile tarii sa lucreze  continuu si nu in salturi ,trebuie sa avem siguranta circulatiei pe drumurile publice, atat ca soferi cat si ca pietoni, sa avem siguranta ca medicamentele pe care le cumparam nu sunt expirate  si nu sunt contrafacute, sa stim ca in spital suntem tratati ca pacienti si nu ca cersetori, sa stim ca politia ne trateaza cu respectul cuvenit celor  ce le asigura salariul, sa stim ca din piete si magazine cumparam ceia ce scrie pe eticheta si nu marfuri contrafacute, sa stim ca inspectorii de mediu, cei de la garda financiara aplica legea in folosul statului si nu in folosul buzunarului propriu si poate cel mai important lucru elevii sa stie ca sunt elevi in relatia cu profesorii.
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...