miercuri, 4 noiembrie 2015

Demisia lui Ponta, lasă liberalii în ofsaid.

      Ponta şi-a dat demisia, a înţeles că numai aşa poate opri bulgărele ce tindea să se mărească prin lipsa unei detensionări a străzii. Piedone s-a văzut forţat să demisioneze. După părerea mea Ponta a dat un examen politic şi de bun simţ prin această demisie, mai ales că nu era direct vizat de către stradă. Prin demisia lui Ponta liberalii rămân în ofsaid. În loc să încerce să preia frâiele puterii atât de mult timp clamate, acum cer alegeri anticipate, să fim serioşi, e greu acum în pragul iernii, fără un buget, cu un guvern interimar să faci alegeri anticipate. De fapt şi dacă acum ar avea loc alegeri anticipate, liberalii tot nu ar putea face singuri un guvern, tot o alianţă ar fi nevoiţi să facă. În fapt, este vorba de fuga de răspundere, îşi dau seama cât sunt de slabi. Nu au oameni pregătiţi pentru a gestiona cu grijă treburile Ţării. Anul care vine încasările la buget trebuie să crească, altfel vom ajunge în situaţia anului 2010. Ăsta este motivul pentru care liberalii nu vor la putere, aşteaptă până vin alegerile la termen, până atunci poate se aşează lucrurile din punct de vedere financiar. Măsurile luate de guvernul Ponta, dacă nu sunt susţinute de creştere economică, sunt sortite eşecului.
    S-au dus vremurile când cei de la guvernare mai vindeau un combinat, mai falimentau o bancă, mai vindeau o uzină, acum e bob înnumărat (dacă l-a numărat cineva). Liberalii ştiu să guverneze pe împrumut de la FMI, tăieri de salarii, deficit bugetar etc.
Alinuţa şi „Buldogul” în loc să zică „sărut mâna” lui Ponta că a plecat singur, când ei nu se mai aşteptau (de fapt ei nu au vrut niciodată cu adevărat să plece Ponta, era un joc de glezne pentru electoratul liberal), şi să înceapă negocierile pentru formarea unui nou guvern, aşa ar fi putut avea şi „Feisbucilă” guvernul lui, acum cer alegeri anticipate. Hai că sunteţi tari! După anul nou da, se putea intra în procedura pentru alegeri anticipate. Acum este imposibil, de altfel, cred că nici legea nu dă voie. Cine va fi noul Premier desemnat, care va fi următorul guvern? Vom vedea.
     Personal cred că Premierul Ponta a făcut o treabă bună, a făcut şi greşeli, dar, cred că lucrurile bune primează. Actul demisiei de astăzi este unul de onoare. Iohannis are în mână un cartof fierbinte, la cât e de molâu nu cred că îi simte fierbinţeala. Posibil ca Mihalache, dacă o fi treaz, să-i spună despre ce e vorba. Va trebui să vorbească cu Merkel şi în funcţie de ordinele ce le va primi va transmite şi el mai departe, că asta este, o porta-voce a lui Merkel.
Liberalilor v-aţi făcut, nu v-aţi făcut, eraţi de cacao.

Un comentariu:

  1. Alinuţa şi „Buldogul” în loc să zică „sărut mâna” lui Ponta că a plecat singur, când ei nu se mai aşteptau (de fapt ei nu au vrut niciodată cu adevărat să plece Ponta, era un joc de glezne pentru electoratul liberal), şi să înceapă negocierile pentru formarea unui nou guvern, aşa ar fi putut avea şi „Feisbucilă” guvernul lui, acum cer alegeri anticipate. Hai că sunteţi tari! După anul nou da, se putea intra în procedura pentru alegeri anticipate. Acum este imposibil, de altfel, cre

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...