duminică, 29 noiembrie 2015

Ziua Naţională a României fără Iohannis


   Ziua Naţională a României. Ziua întregirii neamului, Ziua Marii Unirii, Ziua României Mari.
Încă de la la sfârşitul sec al XVI-lea şi începutul secolului al XVII-lea domnitorul Mihai Viteazul a realizat Marea Unire a celor 3 provincii româneşti. Interesele marilor vecini au fost altele, iar Mihai -Vodă a fost omorât, iar unirea s-a destrămat.
În 1914 când s-a pornit Primul Război Mondial, în Transilvania mişcarea pentru unire era în creştere.
Din punct de vedere militar, România, venea după o victorie fără glorie din Al doilea Război Balcanic, asta a făcut să se treacă cu uşurinţă peste lipsurile manifestate în domeniul conducerii militare, organizării şi instruirii militare a trupelor.
România era prinsă în jocurile de putere ale Europei. Pe de o parte, era un obiect al rivalităţii imperiilor străine care aveau pregătite planuri anexioniste pentru diferite părţi ale teritoriului său, pe de altă parte, România căuta să îşi creeze condiţii propice pentru realizarea idealului naţional de adunare într-un singur stat a tuturor proviinciilor istorice româneşti.
      Deşi avea un trata secret de alianţă cu Germania, Carol I care dorea întrarea României în război alături de Puterile Centrale, la presiunea politică a partidelor declară România stat neutru.
Abia doi ani mai târziu, la presiunea Antantei România intră în război alături de ţările din grupul Antanta. Perioada de doi ani de neutralitate România nu o foloseşte pentru a  instrui şi înzestra armata , drept pentru care, după unele victorii împotriva trupelor austro-ungare din Transilvania, România pierde în faţa germanilor mult din teritoriul ţării. Nu mai insist, spun doar atât, I.I. C. Brătianu care era şeful guvernului şi regele Ferdinand nu au privit cu seriozitate înzestrarea armatei, pentru ca România să intre în război. Victoria trupelor franceze asupra Germaniei va duce la victoria Atlantei, iar intrarea României în ultimele două zile ale războiului ne va transforma într-un stat cobeligerant.
De aici vor decurge toate evenimentele pozitive care în final la 1 Decembrie 1918 la Alba -Iulia Ardealul va decide  Unirea cu Ţara.
     Pentru a arăta lumii întregi, că suntem o naţiune suverană, liberă şi independentă, nu trebuie să precupeţim nici un efort, nicio austeritate nu trebuie să oprească naţiunea română de aş arăta ataşamentul şi dragostea faţă de Ţara Noastră, România.
Armata trebuie să fie şi în acest an, mândria noastră, iar noi trebuie să fim alături de ea.

Indiferent că ninge, plouă, bate vântul, românii trebuie să fie acolo unde este steagul Ţării, Tricolorul Naţional.
     În urmă cu o lună de zile în Bucureşti a avut loc un accident soldat cu pierderea multor vieţi de tineri, dureros fapt, zdruncinător pentru noi toţi şi pentru familiile lor, dar asta nu înseamnă că România s-a oprit din mers. Am plâns, ne ştergem lacrimile şi mergem mai departe, trebuie să arătăm că suntem, încă, o mare Naţiune. O naţiune de care s-a vorbit şi se va mai vorbi şi în viitor, aşa cum s-a vorbit de acest pământ şi pe vremea lui  Ştefan cel Mare, A.I.Cuza. Ţepeş şi alţii.
Motivul pueril invocat de către ocupantul vremelnic al scaunului de la Cotroceni, că preferă să treacă în mod decent peste ziua Naţională a României, din cauza  accidentul de la "Colectiv", în sensul că nu va organiza o recepţie la Palatul Cotroceni, dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că un şef de stat al României de altă naţionalitate, decât cea română, nu poate fi altceva decât un accident nefericit pentru noi. Modul zgomotos în care a inaugurat „guvernul meu”, îl descalifica să mai facă acea declaraţie de interzicerea unei recepţii de 1 decembrie.
     România trebuie condusă de românii adevăraţi, nu de etnici care nu pot fi fideli decât poporului din care provin.
Recepţia de 1 Decembrie trebuie să aibă loc, iar ambasadorii acreditaţi la Bucureşti trebuie să simtă inima română care vibrează odată cu Ţara.
Trăiască Marea Unire! Trăiască România! Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe toţi acei ce o iubesc!
Mulţumesc pentru poză :românia-actualităţi.ro

2 comentarii:

  1. România trebuie condusă de românii adevăraţi, nu de etnici care nu pot fi fideli decât poporului din care provin.
    Recepţia de 1 Decembrie trebuie să aibă loc, iar ambasadorii acreditaţi la Bucureşti trebuie să simtă inima română care vibrează odată cu Ţara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand isi vor da seama romanii ca facebook-ul, ca factor de manipulare, este nociv. Parerologi de toate felurile, folositi ca masa de manevra, fac posibila punerea in functii inalte a unor "bastarzi" ai istoriei de felul lui Iohannis, si nu numai. In material a-ti subliniat aportul Primului Carol, deci sunt si etnici care sa fie credinciosi Tarii. Trebuie doar sa constientizeze menirea functiei.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...