marți, 17 noiembrie 2015

Iohannis are "guvernul meu"

   
  Iohannis are „guvernul meu”. A reuşit să îşi pună în aplicare un plan impus de cei care l-au urcat în fotoliul de Preşedinte. Un guvern impus, nume de miniştrii primite-n plic, un program de guvernare care se schimbă la fiecare două ore. Guvern de tehnocraţi, mai pe înţelesul tuturor, specialişti într-un anumit domeniu, nici vorbă de aşa ceva. În afara câtorva somităţi, în rest, persoane cvasi necunoscute. Sunt persoane care au mai activat în politică, Cioloş, Primul Ministru, a fost ministrul agriculturii într-un guvern liberal. Un guvern de strânsură făcut în pripă din afara Ţării. Spunea Iohannis că va fi un guvern independent, da şi eu cred că va fi independent, independent de nevoile Ţării, dependent de interesele străine.
Cu greu a fost încropit un guvern, doi miniştrii propuşi de Cioloş s-au născut avort, a fost nevoie să fie înlocuiţi pe parcurs.
    Este o situaţie de râs, dacă nu ar fi de plâns, mă gândesc la PSD, au hotărât să voteze noul guvernul. Cum dracu să voteze PSD un guvern care, l-a dărâmat pe al lui? Simplu, aici văd cel puţin două motive : 1) Dragnea încearcă să se pună bine cu Iohannis, sperând astfel într-o o achitare la recursul ce bate la uşă împotriva sentinţei de un an cu suspendare, primită în primă instanţă şi 2) teama că nu ar putea fi validat guvernul şi din neatenţie se poate ajunge la anticipate.
Mai există motive, cum ar fi meseria de lingău a lui Dragnea, care vrea să fie bine cu toată lumea, pentru a putea să-şi vadă nestingherit de treabă.
Duminică PSD-ul a făcut analiza activităţii guvernului demisionar condus de V.V. Ponta, consider că ar fi trebuit să-l invite pe fostul premier la acea şedinţă, sigur, nu face parte din conducerea partidului, dar, se analiza activitatea guvernului condus de el. Dragnea a motivat faptul că nu l-a invitat să vină pe Ponta pentru că, dacă voia să vină, putea veni, nu l-ar fi dat pe uşă afară. Patetic.
Opoziţie la actualul guvern face PMP şi ALDE. Băsescu nici nu spera să găsească un culoar aşa de bun pentru el, deşi are numai 8 parlamentari va fi liderul opoziţiei, va fi omul ce va câştiga cel mai mult din actuala situaţie.
PNL-ul încă nu ştie care este drumul pe care va merge. Este clar că nu mai durează mult până ce Iohannis din faţa unei perdeluţe, va spune:”adio PNL, adio PDL”. Ruptura este aproape gata, mai are să fie oficializată. Nu sunt supăraţi că a venit nominalizarea lui Cioloş în plic de undeva din afara Ţării, nu au sentimente atât de patriotice, sunt supăraţi că nu au fost băgaţi în porţie, e foamea prea mare, încă un an să mai aştepte şi nici atunci nu se ştie dacă vor ajunge la ciolan. Neajungerea la împărţirea caşcavalului poate fi supărare mare ce se poate termina cu divorţuri.
Problema va fi cu susţinerea pe parcurs a guvernului, depinde ce măsuri va lua actualul guvern. Dacă vor fi legi cu priză la electorat, se vor îngrămădi să voteze, dacă vor fi legi de austeritate, aici va fi o problemă, anul viitor este an dublu electoral şi nici un partid nu vrea să se pună rău cu electoratul. Singurul care îşi va asuma măsurile guvernului, indiferent cum vor fi ele, va fi Preşedintele Iohannis, nici nu are încotro, doar este guvernul lui.
      De ce nu l-a desemnat Iohannis pe Predoiu ca Prim Ministru? Nu a vrut să fie alăturat guvernării din timpul lui Băsescu-Boc. Predoiu nu va fi niciodată desemnat Prim Ministru de către Iohannis.
Singurii care nu au de pierdut în urma acestei guvernări vor fi Cioloş cu miniştrii lui, asta în condiţiile în care nu vor participa la viitoarele alegeri. Dacă actualul Premier îşi va face un partid politic atunci va fi foarte atent cum va guverna.
      Aşa ar trebui să fie, asta este o analiză pentru România ca Ţară Independentă şi Suverană.
      Acum analiza pentru situaţia de fapt a Ţării noastre. „Guvernul meu” va face exact cum vor suna ordinele primite de la cei care l-au impus, Oculta străină, FMI, Consiliul Europei şi care dracu mai sunt. Iohannis va fi „cutiuţa poştală” unde Cioloş va găsi instrucţiunile. Va fi încă un an pierdut pentru noi, românii, dar, fructificat de forţele externe.
     Încă odată, după '89, strada a făcut jocul Ocultei străine.
Mulţumesc pentru poză :psnews.ro


5 comentarii:

  1. Acum analiza pentru situaţia de fapt a Ţării noastre. „Guvernul meu” va face exact cum vor suna ordinele primite de la cei care l-au impus, Oculta străină, FMI, Consiliul Europei şi care dracu mai sunt. Iohannis va fi „cutiuţa poştală” unde Cioloş va găsi instrucţiunile. Va fi încă un an pierdut pentru noi, românii, dar, fructificat de forţele externe.

    RăspundețiȘtergere
  2. DIASPORA E FERICITA
    Diaspora jubileaza ,
    Evident , a castigat .
    Inc-o bila ea marcheaza ,
    Neagra , ca si alta dat !
    Gheorghe Cirnu

    RăspundețiȘtergere
  3. SI-A FACUT GUVERNUL LUI
    Pas cu pas a adunat ,
    Tot guvernul tehnocrat .
    Si e luat iar in balon ,
    GHINION !
    Gheorghe Cirnu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoase versuri. Ghinionul este al nostru.

      Ștergere
    2. Epigrama geniala, normal ca ghinionul e al nostru.

      Ștergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...