vineri, 23 decembrie 2016

Mușchii lui Iohannis (”serviciile”) arătați poporului?

    Ieri, 22 decembrie 2016 ora 2,30 pm, d-l Președinte Iohannis ne-a anunțat, de la pupitrul prezidențial și din înălțimea funcției sale, că amână nominalizarea lui Sevil Shhaideh drept candidat de premier până după sărbători. Întrebarea se pune: de ce a făcut Iohannis această mișcare, în condițiile în care conform Constituției el trebuia doar să ia act de constituirea unei alianțe care este majoritară în Parlament și să emită decretul de numire a candidatului de prim ministru  propus de alianța PSD-ALDE-UDMR? Ei bine, domnul Președinte nu a făcut ce simplu e scris în Constituție, ci a preferat să arate poporului cine-i șeful. Amânarea până după sărbători a numiri candidatului de prim ministru poate duce la o criză politică cu consecințe majore.
    Domnul Iohannis ne demonstrează încă odată, deși nu mai era nevoie, că pe el nu-l interesează ce se întâmplă cu propriul popor, ci cât este de demagog și de  ipocrit. Ca leal reprezentat al puterilor străine acționează în consecință. Faptul că nu a primit avizul ambasadelor, atunci când le-a consultat, de a forma un guvern social-democrat, l-a determinat să încerce formarea unui guvern de dreapta în jurul lui Julien Cioloș. Eșuarea în negocieri l-a făcut, să turbeze, nu știe, cum să scoată cămașa în fața celor care-l dirijează. Pentru că domnul Iohannis nu este altceva, decât o păpușă în mâna unor păpușari cum este Merkel, FMI și SUA.
Poporul nu contează în toată această luptă politică, aș putea spune chiar, că este făcut cu intenție acest rău. Contează doar multinaționalele, contează doar banii marilor companii care trebuie să iasă din țară. Poporul poate să moară, îmi amintesc cuvintele lui Lăpușneanu, citat aproximativ :” poporul? dar cine-l întreabă pe popor?” .Pe noi ne-au întrebat, ne-au chemat la vot, ne-am spus părerea, dar cui îi pasă? Cine ia în seamă, ce a votat poporul?
Iohannis spune clar , ca un veritabil dictator: ”eu, ...când voi decide eu..., eu hotărăsc...,vreau țara mea..., partidul meu..., guvernul meu..., parlamentul meu...,”
Dintr-o dată riscă, să nu mai aibă nimic din toate acestea. În loc să se comporte ca un președinte de țară, care se află deasupra intereselor de partid și să vegheze doar la bunul mers al lucrurilor, iar acolo unde i se părea că schioapătă ceva, să intervină ca un adevărat mediator, a preferat, să intre în jocul în care nu are nici-o calitate.
    Iohannis a avut posibilitatea, de a fi un mare om de stat, a ratat ocazia, ne-a demonstrat încă odată că este un om mic, ajuns prin împrejurări nefericite (ghinionul nostru) președintele României. Avem cea mai bună dovadă că nu există o directă proporționalitate între inteligență, înălțime și kg avute.
Pentru aș satisface orgoliul nemăsurat, Iohannis este gata să îngroape poporul și votul lui. Ar fi trebuit, dacă era un adevărat președinte să lucreze zi/noapte și să vină, fie cu decretul de nominalizare a lui Sevil Shhaideh pentru a fi candidatul de premier, fie cu respingerea nominalizării, dând cale liberă unor noi negocieri cu alianța majoritară. A preferat să fugă, fără a ne explica motivul amânării cu 5 zile a nominalizării, sau respingerii propunerii făcute de PSD. Ținând cont de faptul că suntem pe sfârșitul anului și este nevoie, să fie luate de urgență unele  hotărâri de guvern până în data de 1 ianuarie, pentru a putea fi implementate măsurile propuse, a fi făcute în anul viitor, era nevoie urgentă, ca acest guvern să fie investit cât mai repede. Dar pentru a înțelege aceste nevoi, trebuia să avem un președinte pe care-l interesa bunul mers al României , ori noi avem un președinte pe care-l interesează ce spune oculta străină, călcând peste dorința electoratului.
    Dummnezeu să apere România de președintele ei!

2 comentarii:

  1. Iohanis nu a fost Instalat ca sa reprezinte poporul roman, el a fost pus ca sa conduca autoritar, fara scrupule, in interesul altora. Nu m-ar mira sa inceapa un adevarat val de arestari din randul coalitiei majoritare, in scopul creierii unui guvern minoritar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...