joi, 29 decembrie 2016

O nouă umilință făcută de Iohannis poporului român

    Iohannis continuă, să-și bată joc de popor cu indolență și o insolență, ce rar mi-a fost dat, să văd. Sfidarea domnului Iohannis nu poate veni decât dintr-o ură diabolică față de poporul român. Îmi amintesc că în noiembrie 2015 după demisia lui Ponta în 6 zile am avut guvern, deși nu fuseseră alegeri parlamentare. Dar pentru că atunci își numea ”guvernul meu” lucrurile au mers unse. Acum, după ce PSD a câștigat alegerile din 11 decembrie și împreună cu ALDE au constituit o alianță, domnul Iohannis nu vrea să desemneze un candidat pentru funcția de prim ministru.
Judecata domnului Iohannis este următoarea : vrea suspendarea în speranța că ”tinerii frumoși și liberi ” vor ieși în stradă și-l vor susține în masă, ceva apropiat de manifestația în urma catastrofei de la Colectiv. Apoi pe un val de simpatie va reveni cu forțe noi la Cotroceni și va putea genera mișcări de stradă care ar putea duce la căderea guvernului PSD-ALDE, apoi la alegeri anticipate cu posibilitatea ca cei de dreapta să câștige alegerile, sau să forțeze formarea unei  majorități în jurul liberalilor și a lui Cioloș.
    Pentru W.K.Iohannis nu contează că nu există buget, nu contează că unele legi trebuiau implementate de la 1 ianuarie 2017, printre măsuri se numără mărirea salariului minim cu vreo 200 de lei și eliminarea impozitului și impozitului CASS pentru pensiile sub 2000 de lei. Nu contează, că este pe cale, să declanșeze o uriașă criză politică, contează ce vrea el, sau cei care l-au trimis în fotoliul de la Cotroceni. Domnul Iohannis împreună cu uriașa lui excortă și zâmbetul disprețuitor din dotare a plecat la Sibiu pentru a petrece revelionul, în timp ce prostimea  se uită cu gura căscată și sarmaua rămasă-n gât la TV tot sperând că excelența sa va deschide prețioasa-i gură să ne spună ce a hotărât.
     Domnul Iohannis și-a molfăit șoriciul la Crăciun și nu a catadicsit să ne spună ce hotărâre a luat vis a vis de de propunerea PSD-ALDE.
A doua propunere în persoana lui Grindean este amânată până după anul nou, de ce? Pentru că Iohannis are mușchi și ni-i arată nouă.
Ne umilește pentru că poate, ne sfidează, pentru că este sas și prin naștere se consideră superior românilor. Ne ignoră, pentru că așa i se cere de către forțele oculte. Ne disprețuiește, pentru că e rupt de realitatea economică  sau pentru că nu-l interesează, ce se întâmplă cu românii și România.
      Președintele Iohannis își dă o importanță mai mare decât are. Să analizăm responsabilitatea președintelui față de activitatea primului ministru, are vreuna? Niciuna.
Președintele Iliescu îl desemnează candidat de prim ministru pe Petre Roman în mai 1990, în septembrie 1991 Petre Roman demisionează, Iliescu rămâne la Cotroceni. În 1996 Constantinescu îl desemnează candidat pe V. Ciorbea, guvernul Ciorbea nu performează, demisionează din funcție, Constantinescu desemnează candidat pe Radu Vasile, nici guvernul Vasile nu are performanță și demisionează din funcție. Toate desemnările atât președintele Iliescu cât și Constantinescu le-au făcut în urma nominalizărilor făcute de partidele, sau alianțele majoritare. Constantinescu nu a răspuns pentru faptul că primii miniștrii desemnați de el nu au performat, au plătit partidele aflate în coaliție.
Băsescu nominalizează pe Boc, guvernul pică în urma unei moțiuni de cenzură, Boc pleacă de la guvern, Băsescu nu plătește.
     Mergând pe această logică, care este rostul amânărilor făcute de Iohannis? Nu există logică. Există o mare bătaie de joc .
Cu rânjetul din dotare domnul Iohannis își savurează cârnații de revelion gândidu-se cât este el de puternic și cum plâng proștii pe la ușile lui.

3 comentarii:

  1. E GREU DE CREZUT CĂ PREȘEDINTELE ROMÂNIEI ESTE UN AUTIST VERITABIL; RĂMÂN LA OPINIA CĂ , PUR ȘI SIMPLU ÎȘI BATE JOC DE ACEST POPOR AMĂRÂT

    RăspundețiȘtergere
  2. O nouă umilință făcută de Iohannis poporului român...
    Iohannis discipolul lui T. Băsescu. Examenul lui D...
    Iohannis a mai scuipat odată pe popor
    Călătorie neterminată VI
    Călătorie neterminată V
    Călătorie neterminată IV
    Mușchii lui Iohannis (”serviciile”) arătați poporu...
    Iohannis, ia de la Dragnea !
    Ultima găselniță iohannistă și soroșistă, manifest...
    Iohannis, Cioloș și Alina groparii PNL-ului
    Iohannis un dictator rătăcit într-o democrație ori...
    Dragnea, cartoful fierbinte din mâna lui Iohannis
    Iohannis are Guvernul și Parlamentul...lor
    Eu cu cine votez?
    Actul medical și criza morală a guvernanților.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...