marți, 23 mai 2017

Terorism în numele lui Allah și război în numle democrației

      Încă un atac terorist, le-a contabilizat cineva? Poate, statistica funcționează. Încă 19 morți merg alături de alte zeci de mii de morți în statistica evidenței teroriste.
Copiii unor mame, nepoții unor bunici, copii care aveau niște aripi deschise spre viitorul lor au fost frânte de niște bombe, gloanțe, mașini care au intrat în mulțime cu gândul de a ucide. Mame care aveau copii acasă, multe alăptau, au pierit prin voința unor teroriști. Oamenii de toate vârstele, etniile, religiile, au fost uciși în numele lui Alah.
     Cine a pornit această sarabandă? E greu de spus. Partea proastă este că nimeni nu face nimic să oprească măcelul. Folosim forța împotriva forței. Cuvântul ca armă a murit. Cuvântul e glonțul, racheta, proiectilul de tun, centura cu dinamită din jurul trupului sinucigaș. Cuvintele folosite sunt doar ”:foc!, Executarea!, Omorâți, omorâți în numele lui Alah! Omorâți în numele democrației! Nu contează în numele cui, doar :OMORÂȚI! Într-o lume care se presupune că a atins culmile civilizației, științei și tehnologiei,vorbele de pace au murit. Vorbesc doar armele!
    Cine sunt cei care mor odată cu centura cu dinamită, cine sunt teroriștii sinucigași? Nu cred că ne-am întrebat, sunt criminali și atât. Da, orice om care cauzează moartea altui om în mod voit este un criminal. Dar cine sunt criminalii? Cum au devenit criminali. Oamenii nu se nasc criminali, ei devin criminali. Nu există oameni buni și oameni răi, toți sunt oameni, doar că din anumite cauze unii pot merge într-o tabără, alții în altă tabără, istoria e plină de astfel de exemple.
    S-a întrebat cineva când SUA împreună cu Marea Britanie au pornit războiul împotriva Irak-ului (fără nici un temei de altfel, doar puțurile de petrol care atrăgeau ca un magnet cele două puteri), câți oameni civili au murit, câți copii și-au frânt aripile din cauza unor gloanțe și bombe pe care nu ei le acționaseră, ci niște invadatori care voiau bogățiile țării lor, a plâns vreun englez, american, sau alt occidental plin până în chelie de democrație, alături de mamele cărora tocmai le omorâseră copiii, sau alături de micuții care plângeau pe cadavrele mamelor omorâte de gloanțele democrate, sau călcate de șenile tancurilor purtătoare de proiectile democratice?
Americanii și englezii duceau în Irak, Afganistan, Siria, etc. gloanțe încărcate cu libertatea de a muri, de a nu avea mormânt ci o groapă comună, dar ce conta, ocupanții, invadatorii sădeau democrație în pământ arid. Să o spun direct, Occidentalii omoară în numele democrației, iar teroriștii în numele lui Allah.
    Din cauza unei politici, post războiul din Irak,  proaste, situația a scăpat de sub control și a fost posibilă înființarea statului terorist la granița cu Siria, ISIS.
Saddam Hussein reușise prin dictatură să stăpânească bine triburile șiite și sunite vrăjmașe din timpuri imemorabile, democrația americană a reușit să le scoată la lumină și să le permită să se lupte între ele, să aducă războiul civil pe străzile Irak-ului.
    Dacă ne iese o bubă nu trebuie să o oblojim, trebuie să mergem la rădăcină să vedem ce a determinat infecția, apoi stabilim tratamentul.
Așa și aici nu ne întrebăm cine sunt teroriștii, cum au ajuns teroriști, ce i-a determinat să devină fanatici?
    Dar mai ales să ne întrebăm: „noi europenii, americani, avem vreo vină?
A analizat cineva cine și cât armament a fost trimis în Siria? Acolo țara e bombardată pe metru pătrat, oamenii care scapă fug în Europa, aici Merkel îi împarte ca pe zahăr în vreme de criză țărilor membre UE.
Nu sunt un om rău, dar România care a fost forțată ca 4.000.000 de cetățeni să-i trimită să muncească în străinătate acum să ia emigranți în grijă, pentru ce? Nu ne permitem, nu trebuie să ne luăm după europarlamentarul Preda, ăla are ceva probleme pe la țiglele de pe acoperiș.
Imigranții să fie luați de Franța, Germania, Emiratele Arabe, Rusia, SUA, adică țările care au făcut profit în urma vânzării armelor cu ajutorul cărora beligeranții din Siria au reușit să-și distrugă Țara. Cine a câștigat din profit să plătească acum întreținerea acestor dezrădăcinați ai soartei. Nu, România nu a câștigat nimic, prin urmare nu are de ce să cheltuie cu întreținerea unor exilați.
Cred că stăpânii lumii dacă ar dori cu adevărat ar putea pune capăt terorismului, dar asta ar însemna să nu mai poată controla populația civilă, să nu mai aibă unde vinde armamentul și nici motive de a ataca în diverse colțuri ale lumii.
   Organizația Națiunilor Unite și-a pierdut mult din putere, NATO a reușit de multe ori să umiliască ONU. Ce rol mai are NATO în condițiile în care Tratatul de la Varșovia nu mai există? Balanța puterii armate înclină mult pe o parte, pentru echilibru, sau chiar să depășească puterea NATO, Rusia care nu privește cu ochi buni ascensiunea SUA va căuta noi alianțe și le va găsi în China, India, Iran, Coreea de Nord și alte țări. Toate astea pentru că cei de la Washington se consideră jandarmul lumii și nu dă voie nimănui să miște-n front.
   Să închei : Teroriștii au motivele lor, au durerile lor, au răzbunarea lor. Ești nebun????!!!! Așa-mi vor spune cei mai mulți. Omoară oameni nevinovați, cum poți să le iei apărarea? Nu le iau apărarea, sunt doar echilibrat, teroriștii vor spune că și noi le-am omorât mamele și copiii care erau la fel de nevinovați.
Nu le pasă celor din fruntea statelor occidentale de crimele colaterale, ele sunt asumate războaielor. Atunci vor lupta toți cu armele lor. Dar cel mai periculos este războiul terorist, este un război invizibil cu crime vizibile și foarte dureroase.

Un comentariu:

  1. bravo, ai dat peste botul multor asa-zisi deontologi care se maimutareste pe la tev. de stiri. Jew-mericanii si celelalte tari, care au acelasi interes sa faca bani de pe urma razboiului si jafului aferent cum au fost invatate zeci, sute de ani de'a lungul istoriei.
    Normal cand iti vezi copii, parintii si rudele moarte, agoniseala de'o viata , viitorul spulberat, ce-ti mai ramane de facut ????? vorba jidanilor surcati ''ochi pentru ochi' ........

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...