joi, 21 februarie 2019

Blocajul total al guvernului


În sfârşit, nu avem miniştri în fruntea a două ministere principale, nu avem defel. Suntem într-o ţară originală. Iohannis obligă guvernul României să experimenteze. Este posibil să observăm că aceste organisme să meargă mai bine fără un conducător politic. La fel de bine este probabil ca Ţara să meargă fără Preşedinte. Aici lucrurile sunt şi mai simple decât în cadrul ministerelor. Să facem un joc de logică:
Avem Preşedinte ales din toamna-iarna lui 2014. A fost domnul Preşedinte Iohannis mai mult în vacanţe în străinătate în această perioadă?  Răspuns: a fost. A mers ţara în acest timp? A mers foarte bine fără el. Când a revenit din străinătate a fost în staţiunile româneşti fără să treacă pe la birou? A fost. A mers treburile în Ţară , au mers. A produs Preşedintele vreo dudă de când este Preşedinte? Nu. A mers ţara? A mers.
Prin urmare ne putem lipsi de o asemenea marionetă plătită cu foarte, foarte mulţi bani, fără să producă o anume lucrare care să justifice salariul, escortele, vila de lux şi nervii şoferilor pe Valea Oltului în fiecare vineri şi luni când domnul Prezident merge şi vine de la Sibiu.
Din noiembrie şi până acum, azi 21 feb. , două ministere sunt fără miniştri. Asta pentru că aşa a considerat domnul Preşedinte să se joace, pentru că nu este altceva decât un joc prostesc. Aşa zisă partea adeversă a Preşedintelui, mă gândesc la coaliţia de guvernare PSD-ALDE, este slabă, nu este un partener de joc redutabil pentru locatarul de la Cotroceni. Iohannis, ca Preşedinte, trebuia suspendat, trebuia trimis la CCR să constate onoarata Curte că domnul prezident nu are chef de serviciu, să decidă ce se poate face. Putea fi acţionat în instanţă pentru abuz în serviciu. Se puteau face multe acţiuni împotriva unui Preşedinte care nu vrea să se achite de sarcinile de serviciu. Slaba coaliţie de guvernare, în loc să-l pună la punct cu mijloace parlamentare şi instituţionale, a preferat să-l perie, să-l mângâie, să-l aduleze. Astfel, au retras nominalizările Olguţei Vasilescu şi a lui Drăghici, trimiţând în locul lor alte nominalizări. Ei, şi? Iohannis tace. Tace pentru că poate şi vrea să tacă. Nu-l deranjează nimeni.
Iohannis, din bârlogul lui din Cotroceni, în lipsă de activitate fiind, se distrează cu lamentările de babe ale alianţei de la guvernare. Aşteaptă să blocheze activitatea guvernului, nu-i pasă dacă Ţara suferă, vrea COMPROMITEREA GUVERNULUI ÎN CADRUL PREŞEDINŢIEI CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE.
Nu putem noi, ca Ţară, să plătim în continuare un individ ajuns accidental în fruntea Ţării. Nu există argumente de bun simţ, profesionale şi instituţionale pentru ca el să fie plătit în continuare. Preşedintele României nu este plătit de state străine, este plătit din banii tuturor românilor. Este plătit din banii atât ai celor care simpatizează cu dreapta cât şi ai celor care simpatizează cu stânga ori sunt indiferenţi de cine face politica.
Constituţia trebuie modificată şi să prevadă sancţiuni drastice împotriva unor Preşedinţi cu un comortament deviant. Nu este posibil ca în trei luni să nu se găsească o soluţie la o problemă relativ simplă. Scriam cu ceva timp în urmă că retragerea candidaturilor lui Vasilescu şi Drăghici nu va rezolva problema. Domnul Iohannis are o problemă cu România, nu cu candidaturile unor oameni. Sarcina domniei sale este de a bloca funcţionarea guvernului. Se pare că a reuşit. Nici Băsescu nu a mers până într-un asemenea moment. Nu a blocat activitatea vreunui guvern.
Cred că juriştii trebuie să caute soluţii pentru a ieşi din acest impas, chiar dacă trebuie acţionat în judecată pentru paralizarea activităţii guvernului.
Domnul Iohannis, conform Constituţiei, nu are nicio implicare de oportunitate în numirea miniştrilor, ci dor de legalitate. Respingerea candidaturii Olguţei s-a făcut pe bază de oportunitate, prin urmare nu a respectat legea. Chiar nu există sancţiuni? Cum este posibil?
Dacă traversezi strada prin loc nepermis poliţistul, în baza legii, te amendează. Dacă eşti Preşedinte, ales de români, plătit din banii românilor şi încalci legea prin abuz în serviciu nu păţeşti nimic? Ce lege este asta? Atunci trebuie să-i mulţumim Domnului că Iohannis a conlucrat în câteva situaţii cu guvernul.
Vor veni alegerile prezidenţiale. Cum dracu să poţi realege în fruntea Ţării un duşman declarat al Ţării.
Bun, este un guvern prost, nu ştie să-şi aleagă viitorii miniştrii, însă domnule Iohannis, asta este treaba primului ministru, nu a Preşedintelui. Guvernul se numeşte cabinetul Dăncilă, nu Iohannis.
Acum, dumneavoastră nu sunteţi calificat să spuneţi care candidat pentru postul de ministru este bun, care nu. Nu aveţi calificarea necesară. Ce dracu, dumneata eşti profesor de fizică. Olguţa este absolventă de filologie. Dumneata ai fost primar la Sibiu. Ea a fost primar într-un oraş mai mare, Craiova. Nu văd de unde vine superioritatea dumitale. Poporul te-a ales să devii Preşedinte, nu ţi-a injectat o inteligenţă multilaterală.
Întreb pentru Prişcă, Iohannis ştie cu adevărat ce face?
Pentru liberalii care se înfoaie cu amendamentul privind creşterea alocaţiei de stat, vreau să precizez. Nu este suficient să se adopte un amendament în plenul Parlamentului, dacă nu se votează bugetul în ansamblul său. La votul final a votat alianţa, liberalii nu au votat, prin urmare amendamentul lor aparţine puterii de fapt.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...