duminică, 10 februarie 2019

Renunţarea, la candidatura Olguţei pentru minister, din partea PSD, o mare greşeală politică


  Mi-a şoptit o păsărică, cred că era una dintre miile de păsărele care umblă prin capul politicienilor din fruntea Ţării, că PSD s-a sucit şi de frica lui Iohannis retrage candidatura Olguţei pentru Ministerul Dezvoltării. Personal ţin mult la olteanca asta bătăioasă, însă aici nu despre asta e vorba, ci despre voinţă, principii şi lege. Dacă alianţa de la guvernare, personal Viorica Dăncilă, de dragul unei himerici păci între palate, va retrage candidatura Olguţei, s-a dus dracului actul de guvernare şi de legiferare. Alianţa îşi poate face bagajele să plece în opoziţie. Iohannis îi va distruge, omul ăsta nu are limite de nici un fel, nici constituţionale nici morale. Este un om paranoic care consideră că orice prostie îi iese pe gură trebuie analizată, digerată, rumegată, regurgitată, apoi admisă ca teză de lucru pentru jurnalişti şi politicieni.
Orice cedare a alianţei în faţa acestui om, care şi-a propus ca temă de campanie distrugerea adversarilor politici, va fi catastrofală.
Nu credeam că Dragnea şi Tăriceanu să fie aşa de slabi, sigur, nici prea puternici nu i-am crezut. Urmează o campanie electorală drăcească pentru prezidenţiale, cum dracu să-l bată pe Iohannis, când ei se bat singuri de frica lui?
Nu o plâng pe Olguţa, este senatoare, nu moare de foame, însă aici este vorba de principii, de legi clare.
Dacă Dăncilă o abandonează pe Vasilescu, înseamnă că Iohannis a avut dreptate, dacă are dreptate Klaus, de ce dracu Dăncilă nu a acţionat de la început să o schimbe şi a continuat circul ca scuze pentru proşti?
Dragnea, renunţarea la Olguţa o va împinge pe aceasta în braţele duşmanilor tăi, pe bună dreptate, pentru că acum nu eşti în stare împreună cu alianţa să o susţineţi.
O gaşcă de babe s-au strâns în această alianţă, culmea este că vreţi să candidaţi şi la prezidenţiale, vă mănâncă Klaus tăcând, fără să vorbească.
De trei luni de zile de când este criza asta, puteaţi face multe, inclusiv reglementari în lege prin OU. Însă pentru asta, trebuia ca acolo, în fruntea PSD, să fie bărbaţi cu de toate, însă, nu prea sunt şi ce-i care sunt ,sunt feminizaţi.
Doamna Dăncilă, nu renunţaţi la candidaturile pentru cele două ministere, nu va fi pace dacă veţi renunţa, din contră, va fi un război total în care veţi da tot timpul înapoi, fără să trageţi un foc de armă. Asta vreţi? La Cotroceni există un om care nu vrea binele Ţării, nici măcar pe al opoziţiei, acolo este un om care vrea binele celor care îl manipulează şi nu românii o fac. Doamnă, încercaţi să fiţi lucidă şi putenică aşa cum v-am perceput. Sunteţi la ora asta singurul BĂRBAT de stat, mergeţi tot aşa înainte. Ignoraţi-l pe Dragnea dacă vă cere să o schimbaţi pe Olguţa, nu pentru că Ţara ar sta pe loc dacă Vasilescu nu este în guvern, ci pentru principii, pentru că doar dvs. decideţi cine să fie membru al guvernului, este dreptul dvs. constituţional. Dacă aveţi acest drept, folosiţi-l şi insistând, veţi obliga şi pe ceilalţi să vă respecte decizia. Orice dovadă de slăbiciune, va fi taxată puternic de electorat, dar mai ales de Iohannis. Acesta se va urca cu bocancii pe biroul dvs din Palatul Victoria, nu veţi mai avea ce să-i faceţi, vă va încălica, nu veţi respira decât prin bunăvoinţa lui, iar de bunătatea lui „să vă ferescă Dumnezeu”! Guvernul dvs. va muri asfixiat din cauza lipsei de fermitate.
În ce priveşte recunoaşterea, de către Iohannis a autoproclamatului preşedinte interimar al Venezuelei Juan Guaido, după părerea mea, este o mare greşeală, care poate crea precedente.
Să nu uităm două elemente esenţiale:
1.       Venezuela are un preşedinte ales în mod democratic în persoana lui Nicolas Maduro.
2.       Venezuela este, încă, printre cele mai bogate ţări în domeniul petrolului.
Nu ar trebui să încurajăm loviturile de stat, nu sunt benefice. Statul de drept înseamnă lege şi vot. Când vorbeşte forţa, s-a dus dreptul legii. Venezuela e victima propriei bogăţii, este un stat bogat cu populaţia sub limita sărăciei care are în jur şacalii gata pregătiţi să intre peste ea să o devoreze pe nemestecate.
Cred că trebuia să aşteptăm ca poporul venezuelean să decidă care este drumul pe care şi-l alege, apoi noi, celelalte state, să recunoaştem voinţa de drept a poporului. Recunoaşterea loviturilor de stat date împotriva instituţiilor alese în mod democratic, anulează ceea ce ar trebui să ne fie literă de evanghelie: „dreptul legii” ori cum se mai spune statul de drept.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...