miercuri, 13 februarie 2019

Un precedent periculos


  În lupta sterilă cu Iohannis, PSD a cedat, a determinat-o pe Olguţa Vasilescu să-şi retragă candidatura pentru Ministerul Dezvoltării. S-ar putea spune, că cel mai deştept cedează. Eu nu accept o asemenea afirmaţie. Consider că  motivele invocate de domnul Preşedinte Iohannis, pentru respingerea candidaturii doamnei Vasilescu, sunt reale din moment ce PSD şi le-a însuşit.
Motivele PSD, cum că o sesizarea a CCR-ului ar dura prea mult, sunt de Gâgă. Au trecut două luni de la preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, lucrurile merg bine cu miniştri interimari. Până când noul ministru îşi va intra în mână mai trec două luni, preşedinţia Consiliului UE va fi pe sfârşite. Acest motiv nu stă în picioare, este spus pentru proşti. Motivul adevărat pentru care a fost retrasă candidatura Olguţei Vasilescu poate fi doar bănuit, cineva, de undeva, cumva persoană importantă, suspusă şi în umbră ţinută, l-a chemat pe Dragnea şi i-a spus ca în Teleorman: „bă, gata, termină dracu cu prostiile, ia-o p-aia din lista cu propuneri, adu’ în locul ei un Gigel de-al nostru şi suntem preteni, clar?”
Dragnea şi-a schimbat izmenele, s-a primenit ca orice bun gospodar, mai ales cu banii altora, apoi s-a întâlnit cu Olguţa. A privit-o în ochi, şi-a muşcat mustaţa, apoi i-a zis cu glas tremurat: „Liuţa, Olguţa, fată dragă, te rog, nu te supăra...” „Ce este Liviule, gata, ţi-au arătat pisica moartă? Te-au somat să mă îndepărtezi?” „Da Olguţa, mă strâng de ouă ăia din umbră, să renunţ la candidatura ta” „Liviu, renunţ, nu pentru că te strâng ăştia, că tu nu ai ouă, renunţ, să nu fiu nevoită să vă încing dracului pe toţi. Pe mine să nu mai contezi de-acum în colo. Viorica ce părere are, ai întrebat-o?” „Nu, de ce? Trebuia?”
Iohannis, Dragnea, Orban, Barna, Tăriceanu nişte indivizi rupţi de nevoile acute ale României. Sunt nişte clovni care folosesc Ţara ca scenă unde se produc. Nu pot să mai cred în instituţia prezidenţială, în seriozitatea unor propuneri venite din partea unui Partid de guvernământ.
Dacă Iohannis a încălcat legea, PSD-ul trebuia să meargă până la capăt cu propunerile de miniştrii care fuseseră votate în structurile de partid. Prin retragerea propunerilor de către PSD, se creează un precedent periculos care va pune în pericol bunul mers al guvernării Ţării. De acum Iohannis şi cine va urma ca Preşedinte se urca cu genunchii pe gâtul celor din guvern, al alianţelor de la guvernare, nu vor mai avea nici o reţinere. Constituţia va deveni o broşurică numai bună de călcat în picioare.
Nu trebuiau să retragă nici o propunere, trebuiau să meargă până la capăt pentru a putea fi tranşată o dată pentru totdeauna o situaţie care iese din cadrul legal. În loc de a face ordine, aşa cum a promis, Dragnea se pleacă în faţa cerbiciei lui Iohannis. Oare de ce? Cine, sau ce stă în spatele acestor maşinaţiuni? Ce ură îl mână în luptă pe Iohannis? Cine i-a dat peste picioare lui Dragnea?
Noi, proştii, care ne uităm la scena politică precum viţelul la poarta nouă, ce să înţelegem din toată hârjoneala asta miştocărească? Are Iohannis dreptate? Are Dragnea dreptate? Cine ne spune adevărul? Dăncilă unde este, există cu adevărat acest premier? Ori ne aflăm în situaţia în care putem spune că: „nu este adevărat ceea ce vedem, adevărul este altul” Albul este negru şi invers. Ce vremuri trăim? Preşedintele statului îşi bate joc de guvernul propriei ţări, iar în final adversarul îl aplaudă. Retorica tip Codrin Ştefănescu nu impresionează pe nimeni, noi vedem un singur lucru: pesediştii îşi retrag propunerile de miniştri, asta poate presupune că PSD-ul face jocul lui Iohannis. Întrebarea este de ce? Vor răspunde că cel deştept cedează. Greşit! O asemenea cedare îl va urca pe Iohannis din nou în Dealul Cotrocenilor. Dragnea l-a făcut puternic pe Iohannis, i-a dat muniţie să spulbere alianţa de la guvernare.
Toată lumea vorbeşte despre informatorii securişti din vremea comuniştilor, însă despre informatorii de tip nou, care fac poliţie politică mai dihai decât cei din vremurile apuse nu spune nimeni nici un cuvânt. Oare de ce? Sunt aşa mulţi? Poate avea dreptate Geoană când spunea referitor la ofiţerii acoperiţi şi informatorii încă nedescoperiţi : „nici noi nu mai ştim câţi suntem”.
Sunt dezamăgit de politica făcută de Dragnea şi Tăriceanu, amândoi sunt depăşiţi de situaţie, cred că a venit timpul să se retragă, Tăriceanu la pensie, iar Dragnea undeva la umbră să se hârjonească cu Irina, poate îi iese mai bine decât cu Iohannis.
RETRAGEREA CANDIDATURILOR LUI DRĂGHICI ŞI OLGUŢA VASILESCU ESTE GREŞEALA CAPITALĂ A PSD-ALDE. ACUM POT PLECA LINIŞTIŢI ACASĂ.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...