joi, 2 mai 2019

Ipocrizia lui Iohannis


  Ascultându-l pe Iohannis, zilnic din păcate, am constatat că omul este desprins de realităţile cotidiene, că aruncă vorbele precum pictorul care împroşcă pânza cu vopseaua trasă dintr-o puşcă. Cuvintele domnului Preşedinte sunt pline de ură  împotriva PSD, implicit al lui Dragnea, o paranteză, nu înţeleg cum nu a fost găsit vinovat Dragnea pentru tornada de la Dragalina, închid paranteza.
Am tot încercat să înţeleg care sunt motivele de ură împotriva partidului de guvernământ. Am înţeles, nici nu era complicat, probabil subconştientul meu nu voia să accepte, PSD-ul nu-l încurcă pe Iohannis prin măsurile pe care le ia, ci prin faptul că nu are el, Iohannis, întreaga putere cum o avea Băsescu în timpul lui Boc-Ungureanu, ori el,Iohannis, în timpul lui Cioloş. Să fim serioşi, nu-l interesează pe locatarul Cotroceniului de sărăcia în care trăiesc românii. Pe Iohannis îl interesează doar cât de mare este puterea lui, până unde poate merge cu abuzurile. Pentru că este un abuz ca la fiecare sfârşit de săptămână să meargă la Sibiu cu un convoi de câteva maşini, doar pentru a demonstra că el poate să facă asta. Sigur că un om care ar avea un pic de modestie, poate chiar de bun simţ, ar fi rămas în weekend în Bucureşti şi ar fi venit soţia la domnia sa, ar fi costat bugetul mai puţin. Însă e greu să înţelegi un om, care nu acţionează logic. Este înconjurat de câţiva pupăcioşi de fund veniţi de pe la PDL care îi cântă osanale.  Pot veni cu explicaţii. Din ce este format acum actualul PNL, dintr-o parte a vechiului PNL, pentru că o altă parte a format ALDE , şi fostul PDL. Să nu uităm că în PDL, Blaga, Boc, Predoiu şi alţii au fost factori de decizie în guvernarea de tristă amintire Băsescu –Boc-Ungureanu din perioada 2009-2012. În acea perioadă au fost închise spitale, tăiate salariile cu 25%, indemnizaţiile de şomaj, handicap, alocaţiile de stat, etc. Tot în acea perioadă, DNA-ul ne-a arătat că s-au produs cele mai mari furturi de la bugetul de stat, exemplu de persoane care au băgat mâna în bugetul statului: Cocoş, Udrea, Pinalti, Sandu...să nu mai dau alte exemple. Tot atunci statul s-a împrumutat, guvernul Boc, cu 20 de miliarde de euro, Dumnezeu ştie pentru ce.
Îmi amintesc că în perioada Băsescu-Boc se vorbea de o „creştere” economică negativă.
Revin la Iohannis, acum alături de Blaga, Boc, Predoiu, domnul Iohannis aruncă noroi asupra PSD.
Sigur că nu este o guvernare perfectă, sigur că şi partidul,PSD, a făcut greşeli, personal Liviu Dragnea, însă să minţi că nu au fost creşteri salariale, că nu este creştere economică, deja este o minciună prea mare.
Au crescut preţurile, să nu uităm că nu guvernul fixează preţurile, este o piaţă concurenţială, nu se mai foloseşte mercurialul. Nu vorbiţi de acciză la carburant, nu s-a mai mărit din 2017. Preţurile cresc haotic, după părerea mea fără un motiv anume. În plus menţinerea inflaţiei la un anumit nivel este treaba BNR.
Chiar dacă, prin absurd, pe Dragnea şi PSD îi găsim vinovaţi de creşterea preţurilor, implicit a inflaţie, făcând o socoteală creşteri salariale-inflaţie tot ne rămâne mult mai mult decât în vremea când guvernul de dreapta al lui Boc tăia salariile, iar creşterile economice erau negative.
În sept 2011 preţul benzinei era undeva în jurul a 6 lei/litru, astăzi este undeva la 5,8 lei/litru. Asemenea aspecte trebuie să le vadă domnul Iohannis. Spunea într-un speech domnul Iohannis: PSD a preluat guvernarea pe creştere economică în 2016. Pe cuvânt? De la cine? Cine făcuse ca ţara să aibă creştere economică? Nu cumva USL (alianţa PNL-PSD)? Apoi din febr 2014 PSD a rămas singur la guvernare? Da, guvernul Ponta, cu toată opoziţia lui Băsescu, a luat măsuri îndrăzneţe care au dus la creşterea economică. Nici măcar nu există o minimă documentare.
Mai spunea că PSD-ul distruge încrederea structurilor euroatlantice. Iohannis UITĂ că aderarea României la NATO s-a făcut în 2004 ,mart,31, în timpul guvernării PSD şi a Preşedintelui Iliescu. Mai uită Iohannis că guvernul PSD condus de Năstase a terminat negocierile de aderare ale României la UE.
Spunea Iohannis că datorită lui armata primeşte 2%, inexact. El a iniţiat o negociere la cererea NATO pe care PSD_ALDE ca alianţă politică aflată la guvernare a acceptat-o, iar guvernul PSD-ALDE au alocat banii necesari armatei.
Nu uitaţi domnule Iohannis, dacă guvernul nu vă mai dă bani la Cotroceni pentru curent, vă plimbaţi prin palat cu lumânarea. Iar dacă vă taie uriaşele fonduri pentru combustibilul folosit să vă plimbaţi, fără sens, în fiecare vineri de la Bucureşti la Sibiu, veţi fi nevoit să dormiţi în weekend la vila Lac 3, unde aţi înghesuit în modernizări câteva milioane de euro. Iar dacă totuşi vreţi la Sibiu, puteţi merge cu „ia-mă nene!”, maşina persoală ori cu trenul.
Apropo de justiţie, tot spuneţi că Dragnea s-a urcat călare pe justiţie, că o stăpâneşte, că o dirijează.
Doamna Carmen, nu de la Ronda, ci Iohannis, a fost audiată la DNA? Care mai este situaţia cu dosarul în care este martoră? A apărut o ştire cum că, după mai multe deplasări în interesul Ţării, cu dvs. de braţ, pe la diferite chermeze prin Europa, apoi după câteva episoade de gripă, ar fi fost audiată la DNA noaptea ca hoţii. Eu nu cred asta, cum adică? Soţia unui vajnic apărător al justiţie cum sunteţi dvs., mă aşteptam să vină cu fruntea sus în faţa organelor de anchetă penală şi să răspundă la întrebările anchetatorilor, aşa primeam şi noi un pumn în meclă. Se pare că nu a făcut-o... Cum dracu o fi cu justiţia asta? Vă spun un banc, chiar dacă vi l-am mai spus, nu este nici o problemă, important este să-i învăţaţi morala:
Un văcar se prezintă la poarta judecătorului şi-i spune: „domn judecător, vaca dumitale a împus pe vaca mea şi este gata să moară”. Judecătorul l-a privit de la înălţimea demnităţii sale apoi a grăit:”Ioane, nu am ce să-ţi fac, rămâi cu paguba, nu există text de lege care să mă oblige să-ţi plătesc vaca”. Ion a pus capul jos, a rânjit pe sub mustaţă, s-a întors, a plecat spre poartă, a deschis portiţa, apoi din pragul ei a strigat către judecător: „de fapt domn judecător, vaca mea a împuns pe vaca dumitale, ajutorul meu îi ia pielea pe izlaz”. „Ce spui tu acolo? s-a enervat judecătorul. I-a stai tu aşa, fiindcă am găsit un text de lege care te obligă să-mi plăteşti vaca”. Cam aşa este cu justiţia dumitale domnule Iohannis, când este vorba de alţii, să fie condamnaţi, când este vorba de dumneata, nu mai este lege. Bine-i aşa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...