marți, 30 aprilie 2019

...Românii sunt un "popor de hoţi şi mincinoşi", spune Andreea Răducan.


 Printre marile gimnaste ale României, fără îndoială, se numără şi Andreea Răducan. Gimnasta care, la Sydney, a pierdut locul I din cauza unei nenorocite pastile de nurofen. Toţi românii am fost revoltaţi atunci pentru nedreptatea pe care o suferise copila-gimnastă Andreea Răducan. Anii au trecut, acum gimnasta, retrasă din activitate, are 35 de ani. Este un om matur cu pregătire universitară.
Nu aveam de gând să scriu ceva despre fosta gimnastă, dacă nu aş fi citit un mesaj postat de ea pe pagina ei de facebook în care aduce cele mai mari jigniri poporului român, citez din mesaj:
“Astăzi s-a notat în orice carte de istorie că suntem un popor de hoţi şi mincinoşi…Cred că este pentru prima dată în viaţă când îmi este ruşine de ţara în care trăiesc….Sunt dezamăgită de ceea ce trăiesc mai ales din cauza noastră a celor care care au cap ca să nu-i plouă în gât…” Am încheiat citatul.
Aş fi fost de acord cu tânăra gimnastă dacă s-ar fi referit strict la anumite persoane, la anumite categorii de persoane, însă când spui că poporul român este hoţ şi mincinos, iar tu eşti româncă trăitoare în România nu mai înţeleg nimic. Ori dacă înţeleg este în acest fel, îmi permit să traduc vorbele fostei gimnaste. În categoria hoţilor au intrat părinţii ei, bunicii şi chiar ea, pentru că nu trebuie să uităm că statul român le plăteşte o pensie viageră marilor sportivi, iar Andreea a fost inclusă în această categorie, iar pensia nu este chiar de neglijat, este egală cu pensia a 10 pensionari care au muncit o viaţă întreagă, adică 12.720 de lei/lună.
Nu vreau să-i reproşez Andreei faptul că statul se ocupă de foştii mari sportivi, vreau doar să-i amintesc că aceşti bani provin din impozitele plătite de românii hoţi şi mincinoşi.
O tânără precum Andreea nu trebuie să-i fie ruşine să trăiască în ţara care a făcut-o mare, care îi plăteşte o pensie bunicică.
Dragă Andreea, încearcă, începând cu părinţii pe care îi consideri tot hoţi şi chiar cu tine, pe care nu te-ai exceptat, să vă îndreptaţi comportamentul, adică să nu mai furaţi şi să nu mai minţiţi, apoi vor lua un exemplu şi ceilalţi.
Nu ai fost deloc inspirată, fată dragă, când ai jignit un întreg popor, nu ai nici un drept, mai ales de ordin moral, să aduci jigniri poporului din care te-ai născut şi care te-a ajutat toată viaţa, sigur şi tu ai dat tot ce ai putut ca sportivă. Doamna Răducan, eşti parte integrantă a acestui popor, nu-l jigni, ajută-l dacă poţi, pune umărul la reconstrucţia României.
De ce dracu este considerat de bon ton ca românii să critice România, poporul român, istoria lui? Fraţilor, nu mai aruncaţi cu zoaie în Ţara voastră, mai bine să căutăm soluţii de unire, de apropiere, nu de ideologii, e bun pluripartitismul, însă trebuie să existe o masă rotundă pentru dialog.
În ultimul timp împotriva poporului român se duce o luptă făţişă de manipulare, de asmuţire a unei tabere împotriva celeilalte, de înfierbântarea creierelor. Nu am văzut în ultimii 14 ani nici o încercare de aşezare la masă pentru discuţii, pe teme de strategie economică, de învăţământ, ori de sănătate, a forţelor politice pentru a ajunge la un consens naţional. De aşa natură încât o lege a învăţământului o dată dată aşa să rămână pentru cel puţin 20 de ani. Sau o lege în domeniul sănătăţii.
Marii sportivi trebuie să lupte pentru unitatea poporului român, ei trebuie să se situieze deasupra luptelor politice, să fie moderatori ai societăţii, nu partizani agresivi ai vreunui partid politic.
Andreea Răducan, m-a durut când ai pierdut medalia de aur la Sydney, dar şi mai tare m-a durut când ai pus pecetea de hoţi şi mincinoşi asupra părinţilor tăi.
Apropos, ai scris în mesaj că aveţi capetele doar să nu vă plouă în gât, vă sfătuiesc să le mai daţi o activitate, gândiţi cu ele, cu capetele, dacă tot le aveţi!
Sper că a fost o rătăcire de moment, de aceea nu voi fi mai dur de atât.


Un comentariu:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...