vineri, 18 octombrie 2019

Candidații la fotoliul prezidențial, azi Iohannis


Suntem în campanie electorală. Câțiva candidați se confruntă pentru fotoliul de la Cotroceni.
Nu știu care este fișa postului Președintelui României, însă știu, în proporție de 90%, ce a făcut în cei cinci ani de activitate Werner Iohannis. S-a plimbat, apoi s-a odihnit la Cotroceni după plimbările prin stațiunile exotice vara și iarna la ski. Vinerea la ducerea la Sibiu și lunea la întoarcerea de la Sibiu a perturbat circulația dintre București și Sibiu cu imensa lui coloană oficială. Prin urmare, oricare candidat pentru fotoliul prezidențial va fi mai bun decât actualul Președinte.
Theodor Paleologu, un om cu temeinică pregătire intelectuală, fiul unor rasați intelectuali, printre ultimii boieri ai țării. Poate fi un bun președinte, însă, susținerea lui este subțire, greu să ajungă în turul doi.
Kelemen Hunor, etnic maghiar, candidează doar pentru ca țara să audă ce vor maghiarii, știe că nu are șanse de câștig.
Cătălin Ivan, fără șanse.
Mircea Diaconu, actorul de prestigiu a avut un real succes în 2014 când a candidat singur pentru europarlamentare și a obținut 7% din voturi, mai mult decât multe partide. Să nu uităm că la acea vreme se lupta și cu ANI care îi punea în cârcă niște inexistente fapte. Este bun pentru Președinte. Echilibrat, fără afinități politice.
Dan Barna, șeful unui partid care, pare, că se chinuie să nu-și dea întreaga aramă pe față. USR, partidul domniei sale, nu a venit niciodată cu un program de guvernare, ci doar cu câteva lozinci.  USR-ul este un partid de Gică Contra ale cărei intenții le vom afla, eu sper să nu se întâmple niciodată, doar atunci cand va fi la guvernare. USR este pe val, încă. Nu știu dacă va avea suficientă forță să-l propulseze pe Barna în turul II.
Klaus Werner Iohannis, candidează pentru al doilea mandat. Iohannis ar fi trebuit să vină în fața țării cu o hârtiuță de pe care să citească care au fost realizările lui ca Președinte al României în cei cinci ani de zile. Ce dude au produs consilierii lui și el și le-a asumat și prezentat Națiunii. Ori poate consilierii au fost mulți și slabi, nu spun altfel, și el a fost nevoit să gândească singur programe pentru țară, indiferent despre ce s-a întâmplat în bucătăria Cotroceniului trebuia să vină cu o dare de seamă să vedem pe ce a cheltuit miile de milioane de euro.
Poate a făcut vizite de stat prin care România a reușit să lege relații de colaborare în diferite domenii și noi nu am fost informații? Ori a văcsuit ghetele lui Trump, pentru că alte informații nu avem din vizitele făcute la Washington.
În țară au existat frământări sociale, neînțelegeri politice. Oare domnul Iohannis a fost un arbitru între aceste tabere? Nici vorbă, a fost un jucător în tabăra anti PSD, deși domnia sa este, așa spune Constituția, Președintele tuturor românilor, nu doar a unei părți din populație, ori de țară. Ăsta, dealtfel, este și motivul pentru care l-a preluarea funcției de Președinte este OBLIGAT să-și dea demisia din partidul care l-a propulsat în funcția supremă.
Domnul Iohannis nu numai că nu a fost un arbitru, a fost unul dintre manifestanții din piață, cunoscut ca OMUL CU CELEBRA, de acum, GEACĂ ROȘIE, care strigau împotriva unui guvern ales în mod democratic de popor. De altfel domnul Iohannis nu striga doar împotriva guvernaților, ci împotriva întregului popor pesedist, cu precădere împotriva pensionarilor.
Aș vrea să scriu despre realizările, despre lucrurile benefice României făcute de domnul Iohannis în cei cinci ani de domnie, Doamne, cinci anii!!!!!!!!!!!!????. Sper să nu mai fie alții.
Nu găsesc lucruri bune. Însă găsesc concediile de odihnă petrecute în stațiunile exotice și calde ale lumii, în stațiunile montane la schi. De altfel, fără să exagerez, dacă o fac să fiu contrazis cu argumente, cred că domnul Iohannis 10 luni din an a fost în stațiuni și două luni s-a odihnit după corvoada plimbărilor.
 Iohannis și-a permis ca în fiecare vineri, când nu era plecat în concediu de odihnă, să plece cu escorta la Sibiu, din câte știu sunt cca 10 mașini în coloana oficială plus Salvarea cu asistent și medic. Toți sunt cazați la hoteluri în Sibiu până luni când Președintele și însoțitorii săi se reîntorceau în București. Pentru ce dracu trebuie făcute atâtea cheltuieli cu deplasarea la Sibiu când în București există o vilă, Vila Lac 3, renovată după indicațiile soților Iohannis? Seamănă a bătaie de joc împotriva românilor.
Cu ce este mai bun Iohannis decât Gyorgy Frunda? Îmi amintesc de acest candidat din partea minorității maghiare. Trebuie să recunosc că este un foarte bun jurist, un intelectual de rasă, însă nu a fost ales pentru că era un minoritar, ceea ce mi se pare a fi OK. Noi nu suntem o țară ca Franța ori SUA unde nu sunt recunoscute minoritățile, acolo toți sunt cetățeni ai acelui stat,punct. La noi minoritățile, atât cele maghiare cât și cele germane sunt reprezentate politic, recunoscute ca etnii.
În concluzie. Nu am motive obiective pentru a vota candidatul Iohannis. La tot ce am scris, adaug și faptul că este minoritar, prin urmare nu are cum gândi pentru binele României. De altfel s-a și văzut de-a lungul mandatului. Orice hotărâre o lua în țară o făcea după ce primea binecuvântarea lui Merkel, Angelei Merkel.
A doua concluzie. Modul în care domnu Iohannis s-a achitat de îndatoririle ca Președinte al României, face ca orice alt candidat la această funcție să fie cu mult mai bun decât actualul Președinte. Singurul impediment pentru ceilalți contracandidați ar fi bunul simț, poate chiar tremurul mâinii când ar ridica salariul pentru inactivitatea din Palatul Cotroceni și pentru plimbările prin stațiunile lumii.
Va urma unor articol despre Viorica Dăncilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...